bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,381.98 2.21%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,170.44 0.20%
bnb
BNB (BNB) $ 601.53 3.14%
solana
Solana (SOL) $ 135.89 0.88%
xrp
XRP (XRP) $ 0.513348 2.19%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.454858 1.05%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.142851 1.43%

Hashdex, Ülkedeki İlk DeFi ETF Onayını Aldı

hashdex ulkedeki ilk defi etf onayini aldi

Kripto sektörü söz konusu olduğunda ETF‘lerin önemi su götürmez bir gerçek. Birçok şirketin ETF başvuruları devam ederken, Brezilya merkezli HashDex, şirketin “dünyanın ilk” DeFi ETF’si olarak tanımladığı ETF’ini başlatmak için onay aldığını açıkladı.

Kripto para endeksi sağlayıcısı CF Benchmarks ile işbirliği içinde geliştirilen Hashdex’in DEFI11 kodulu CF DeFi Index ETF’si, CF Benchmark’ın DeFi Değiştirilmiş Kompozit Endeksinin fiyatını takip edecek.

Bu endeksin kendisi ise, EthereumUniswap, AMP ve Curve ile sepetin toplam değerinin yarısından fazlasını oluşturan DeFi pazarına bağlı 12 adet token’ın bulunduğu bir sepeti izleyecek.

hashdex ulkedeki ilk defi etf onayini aldi2

Brezilya Merkezli Hashdex, DeFi ETF Onayını Aldı

Merkeziyetsiz finans (DeFi), üçüncü taraf aracılar olmadan kripto varlıklarını ödünç almak, ödünç vermek ve takas etmek için kullanılabilen, uygulamaları ve diğer araçları tanımlamak için kullanılan bir terimdir olarak özetlenebilir.

Yalnızca Ethereum ağında, şu anda DeFi uygulamalarından 96 milyar dolardan fazla hacim bulunuyor ve CoinGecko verilerine göre DeFi kripto paralarının piyasa değeri şu anda 137 milyar dolar. Durum böyle olunca DeFi olukça önemli bir olgu olarak karşımıza çıkıyor.

hashdex ulkedeki ilk defi etf onayini aldi

Hashdex’in sunduğu verilere göre, endeksinin kabaca yüzde 70‘i DeFi protokollerinden, yüzde 15’i akıllı sözleşme ağ token’larından oluşuyor ve kalan tahsisat “destek” protokolleri ve ölçeklenebilirlik çözümleri arasında dağıtılıyor.

DEFI11’ın şimdilik Hashdex tarafından sunulan dördüncü kripto para birimi ETF‘i olduğunu da belirtelim.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Cem Arslan Kurt

Cem Arslan Kurt Eylül 1999 tarihinde İstanbul'da doğdu. İlkokul eğitimini İstanbul ve Mersin'de gördü ve ortaokulu Kuzey Kıbrıs'ta okudu. Kıbrıs'ta merkezden oldukça uzak yaşadığından vaktinin büyük bir çoğunluğunu doğada ve bilgisayar başında geçirdi. Bu süre zarfında teknoloji, bilim ve yazılım dallarına ilgisi arttı.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala