bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 71,280.10 1.85%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,598.40 1.23%
bnb
BNB (BNB) $ 587.16 2.08%
solana
Solana (SOL) $ 187.48 1.21%
xrp
XRP (XRP) $ 0.62249 0.76%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.654409 1.38%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.220084 18.86%

Tesla Ödeme Yöntemlerini Test Ederken DOGE Yükseldi

tesla odeme yontemlerini test ederken doge yukseldi

Bilindiği üzere elektrikli otomobil devi Tesla’nın CEO’su Elon Musk, Tesla ürünleri için şirketin Dogecoin (DOGE) kabul edeceği açıklamıştı. Bu hamlesinin ardından iddialara göre dün Tesla, Dogecoin ile ödeme yöntemlerini test etmeye başladı. Bu iddiaların ardından Tesla CEO’su Elon Musk da Twitter üzerinden Tesla’nın mağaza ürünlerinin Dogecoin (DOGE) ile alınabileceğini açıkladı. Dogecoin (DOGE) ödeme seçeneğinin, Tesla mağazasında yayınlanmasından kısa bir süre sonra DOGE fiyatı yüzde 11 arttı.

Tesla Bazı Ürünlerde DOGE Kabul Ederken Dogecoin Fiyatı Yükseldi

Elektrikli otomobil devi Tesla‘nın mağazasında, fiyatlandırma bilgileri artık hem dolar hem de Dogecoin cinsinden görüntülenmeye başladı. Satışta olan ürünlerden Giga Texas Kemer Tokası, 835 DOGE (155.5 dolar) olarak fiyatlanmış olmasıyla dikkat çekti.

Dogecoin kurucu ortağı Billy Markus da dahil olmak üzere bazı Twitter kullanıcıları, Tesla Cyberwhistle ve “Giga Texas” kemer tokasının yanında DOGE ödeme seçeneğini gördü.

Tesla ayrıca Dogecoin dışında başka hiçbir kripto para birimini kabul etmediğini vurguluyor. Elektrikli otomobil devi 2021’in Mayıs ayında elektrikli arabaları için ödeme olarak Bitcoin kabul etmeye başlamıştı. Ancak daha sonra çevresel kaygılar nedeniyle vazgeçildi. Yine de şirket, bilançosunda lider kripto para birimi BTC‘yi elinde tutmaya devam ediyor. 

Son olarak haberin yazımı esnasında Dogecoin (DOGE) CoinMarketCap verilerine göre; 0.1891 dolardan işlem görüyor. Ayrıca Dogecoin 24 milyar dolarlık piyasa değeriyle CoinMarketCap sıralamasında 11. sırada yer alıyor.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Sena Karakılıç

Nur Sena Karakılıç 26 Ekim 1998 yılında İstanbul Fatih’te doğdu. 3 kardeşten en küçüğü olan Sena, aslen Edirneli. Şu anda İstanbul’da yaşamına devam ediyor. Eğitim hayatı boyunca birçok farklı şehirde bulundu. İlköğretim ve ortaokulu eğitim sürecini Yalıköy Ortaokulu‘nda tamamladı. Lise eğitimini yatılı olarak okumaya karar veren Sena, eğitimini Kırklareli Atatürk Anadolu Lisesi’nde tamamladı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala