bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,247.21 1.16%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,087.52 0.53%
bnb
BNB (BNB) $ 558.92 1.20%
solana
Solana (SOL) $ 144.34 1.17%
xrp
XRP (XRP) $ 0.508542 1.10%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.473241 3.27%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.155446 2.11%

İtalyan Banka UniCredit’ten Kripto Yasağı Açıklaması

italyan banka unicreditten kripto yasagi aciklamasi

811 milyar euro toplam varlığa sahip İtalya merkezli bankacılık grubu UniCredit, son dönemde kripto topluluğunca yoğun eleştiri altına alınmış durumda. Bankanın kripto ticaret platformlarına para transferi gerçekleştirdiği için bir müşterinin hesabını kapatmakla tehdit ettiğini iddiaları dikkat çekmişti. Banka devamında müşteriye yanıt olarak, müşterilerin kripto para ihraççıları ve borsaları ile işlem yapmasını yasakladığını açıkladıktan sonra geçtiğimiz hafta tepki toplamıştı. Son olarak bankadan açıklama geldi.

Şirketin herhangi bir kripto varlık yatırımı yapmadığını belirten banka, müşterilerin kripto paralara yatırım yapmalarını engellemediklerini ve olayın bir yanlış anlaşılma olduğunu açıkladı.

İtalyan Bankası’ndan Kripto Yasağı Konusunda Geri Adım

Pek çok kripto para meraklısı, Nokia, Kodak ve Blockbuster gibi eskilerin kaderini tekrarlayarak, yeni teknolojilere karşı çıkan bankanın toz içinde kalacağını iddia etti. Diğer taraftan bir Twitter kullanıcısı ise UniCredit‘in kasten müşteri kaybetmeye çalıştığını ve hesapları kapatmakla tehdit ettiğini iddia etti.

Yaşanan durumdan oldukça hoşnutsuz müşteriler ise bankanın son açıklama ile kripto para yasağından dönerek itibarını kurtarmaya çalıştığını iddia etti.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Cem Arslan Kurt

Cem Arslan Kurt Eylül 1999 tarihinde İstanbul'da doğdu. İlkokul eğitimini İstanbul ve Mersin'de gördü ve ortaokulu Kuzey Kıbrıs'ta okudu. Kıbrıs'ta merkezden oldukça uzak yaşadığından vaktinin büyük bir çoğunluğunu doğada ve bilgisayar başında geçirdi. Bu süre zarfında teknoloji, bilim ve yazılım dallarına ilgisi arttı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala