bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 60,869.31 3.07%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 2,993.25 5.67%
bnb
BNB (BNB) $ 562.00 4.72%
solana
Solana (SOL) $ 127.98 6.27%
xrp
XRP (XRP) $ 0.496408 3.09%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.431688 5.64%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.134158 6.06%

Aztec, Ethereum Protokolü için 17 Milyon Dolar Fon Topladı

aztec ethereum gizlilik saglayicisi icin 17 milyon artirdi

Ethereum üzerinde gizlilik odaklı ölçeklendirme çözümü Aztec, Ethereum‘un gizlilik seçeneklerini genişletmek için 17 milyon dolar fon topladı. Ethereum işlemleri çoğu durumda belirli bir şirkete veya kişiye kadar izlenilebilen bir cüzdan aracılığıyla yapılır. Aztec ise bunu değiştirmek üzere başlattığı projeyi için “programlanabilir gizlilik” olarak tanımlıyor.

aztec ethereum gizlilik saglayicisi icin 17 milyon artirdi

2019’da piyasaya sürülen Aztec, Ethereum Blockchain’i üzerine sıfır bilgi kanıtları kullanarak anonim işlemleri kaydedebilen bir katman çözümü ile geldi. Aztec lansmanından bu yana gizlilik özelliklerini, Ethereum üzerinde anonim işlemler yapmayı sağlayan zk.money adlı bir ürün ile sağlıyor. Ağ geliştiricilerinin bugün yaptığı açıklamaya göre, geliştiricilerin bir yazılım köprüsü kullanarak gizlilik özelliğini çeşitlendirmesi için Aztec connect adlı bir dizi aracı ürünü piyasaya sürüldü.

Aztec Kurucu Ortağı, Ethereum Gizlilik Sağlayıcısı Projesi Hakkında Konuştu

Aztec, Ethereum‘un gizlilik garantilerini güçlendirmek için yeni bir projeye başladı. Proje kapsamında yaklaşık 17 milyon dolar fon toplandı. Aztec kurucu ortağı Joe Andrews yapmış olduğu bir röportajda projeyle alakalı konuştu. Yetkili, projeyi “Bu gizlilik aracı herhangi bir Ethereum tabanlı protokole bağlanabilecek. Hizmet aynı zamanda izinsiz olacak şekilde tasarlandı. Uniswap gibi merkeziyetsiz finans platformlarında ve MetaMask, Rainbow gibi cüzdanlarda bulunabilir” cümleleriyle özetledi.

Aztec geliştiricileri, protokolün yalnızca gizlilik avantajı değil aynı zamanda katman 2 protokolleri gibi gas ücretlerini yüzde 50 düşürme yeteneği olacağından da bahsetti.

Aztec‘in gizlilik özellikleri Ethereum geliştiricisi Vitalik Buterin dahil olmak üzere birçok isimden övgü aldı. Kripto yatırım şirketi Paradigm, Aztek için son finansman turunu yönetirken, diğer yatırımcılar arasında Ethereal Ventures ve Vitalk Buterin de vardı.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

İrem Dölen

İrem, 2000 yılında İstanbul Bahçelievler'de doğdu. Küçüklüğünden beri yazarlık, editörlük hedefleri vardı ve buna istinaden kendini geliştirmeyi hedefledi. Şu an Türk - Alman Üniversitesi'nde Kültür ve İletişim Bilimleri 2.sınıf öğrencisi.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala