bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 60,649.25 2.66%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 2,989.75 5.03%
bnb
BNB (BNB) $ 560.62 4.62%
solana
Solana (SOL) $ 127.82 5.82%
xrp
XRP (XRP) $ 0.493821 2.88%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.428242 5.65%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.133692 5.41%

Ethereum ve Rakipler; Solana, Cardano, Polkadot, Avalanche

Melis Hazal Karagöz’ün sunumuyla gerçekleştirilen Kripto Bülten’in yeni bölümü yayınlandı. Bu hafta Kripto Bülten’de piyasa değeri açısından en büyük altcoin ve en büyük ikinci kripto varlık Ethereum ele alındı.

Nelerden Bahsedildi?

Piyasa değeri açısından en büyük altcoin ve en büyük ikinci kripto varlık Ethereum, son dönemlerde rakipleri ile birlikte adından sıkça söz ettiriyor.

Ethereum’dan ve Blokzincir teknolojisinden kısaca bahsetmekte fayda var. Blokzincir teknolojisi genel olarak Bitcoin ile ilişkili gibi gözükse de dijital para birimlerinin ötesine geçen birçok başka uygulamada da kullanılabilmekte. Aslında Bitcoin, bugün Blokchain teknolojisini kullanan yüzlerce uygulamadan sadece biri. 

Yakın zamana kadar blokzincir uygulamaları, kodlama, kriptografi, matematik ve diğer kaynakları içeren karmaşık bir yapıya sahipti. Ancak hızlı gelişen teknoloji ve büyüyen ekosistem çoğu şeyi değiştirdi. DeFi’dan NFT’ye, Blokzincir oyunlarından hızlı para transferlerine kadar birçok uygulama, blokzincir ile şu an geliştirilmekte ve kullanılmakta.

Rakipler?

Rakiplerinden bahsedelim. Ethereum, 550 milyar dolardan fazla bir piyasa değeri ile Bitcoin’in hemen arkasında yer alıyor. Yine piyasa değeri açısından en büyük rakip kripto varlıklar ise Binance Coin, Solana, Cardano, Polkadot ve Avax yine ilk 10’da yer alıyor. Bir diğer büyük rakibi Terra ise yaşanan son gelişmelerin ardından ilk 10’u zorluyor.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Sena Karakılıç

Nur Sena Karakılıç 26 Ekim 1998 yılında İstanbul Fatih’te doğdu. 3 kardeşten en küçüğü olan Sena, aslen Edirneli. Şu anda İstanbul’da yaşamına devam ediyor. Eğitim hayatı boyunca birçok farklı şehirde bulundu. İlköğretim ve ortaokulu eğitim sürecini Yalıköy Ortaokulu‘nda tamamladı. Lise eğitimini yatılı olarak okumaya karar veren Sena, eğitimini Kırklareli Atatürk Anadolu Lisesi’nde tamamladı.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala