Moderna CEO’su Uyardı, Bitcoin Yüzde 2 Geriledi

önce yayınlandı , Son güncelleme önce

Okuma Süresi: 2 dk

Moderna CEO’su Uyardı, Bitcoin Yüzde 2 Geriledi
Paylaş:

Mart 2020’den beri Covid-19’un etkileri hayatımızda devam ediyor. Kısa süre önce ise Omicron isimli yeni bir COVID varyantı konuşulmaya başlandı. İlaç üreticisi Moderna’nın CEO’su Stéphane Bancel da mevcut aşıların yeni varyanta karşı daha az koruyucu olabileceğini açıkladı. Bunun ardından Bitcoin fiyatı yüzde 2,5 geriledi.

Moderna CEO’sunun Uyarısından sonra Bitcoin Düştü

Moderna’nın CEO’su Stéphane Bancel, mevcut COVID aşılarının Omicron varyantına karşı daha az koruyucu olduğunu söyledi. Bu açıklamadan sonra Bitcoin yüzde 2,5 gerileyerek 56.000 doların altını gördü. S&P 500’e bağlı vadeli işlemler de yüzde 1.2 düştü.

Avustralya doları-ABD doları (AUD/USD) döviz kuru 12 ayın en düşük seviyesi 0.7092’yi gördü. ABD 10 yıllık Hazine bonosunun getirisi, devlet tahvillerinin güvenli liman talebi çekmesiyle Cuma gününün en düşük seviyesi olan yüzde 1.47’ye girdi.

Hatırlayacak olursak, Bitcoin, Dünya Sağlık Örgütü’nün (WHO) Omicorn’u bir endişe değişkeni olarak kabul etmesinin ardından Bitcoin, yüzde 9 oranında düşmüştü ve 53.600 doları görmüştü.

Bazı kripto yatırımcılarının beklentisi uzun süreli bir fiyat düşüşü olacağı yönünde. Bu yüzden yatırımcılar varlıklarını borsalara aktarıyor. Glassnode tarafından alınan verilere göre, borsa adreslerinde tutulan kripto varlık sayısındaki toplamadan da anlaşılacağı gibi, merkezi borsalara son dört gün içinde 24.950 BTC’den fazla kripto varlık taşındığı görülüyor.

moderna ceosu uyardi bitcoin yuzde 2 geriledi 2
Kaynak: Glassnode

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

Yazar: Hazal Orta

Kripto sektöründe saklama kuruluşu entegrasyonunun aşamaları açıklandı

Türkiye’de kripto varlık saklamanın yasal çerçevesi ve hizmet modelleri, Paribu Custody webinarında konuşuldu. Katılımcılar, kripto varlık alım satım platformları için saklama kuruluşu seçiminde dikkat edilmesi gerekenleri yerleşiklik, ödenmiş sermaye, güvenlik, blokzincir ağı desteği ve uzmanlık olarak özetledi.  Türkiye’de faaliyet gösteren kripto varlık alım satım platformlarının düzenlemelere uyum sürecinde kritik viraj olarak görülen 31 Mart 2026 ...

Çerez ayarları

Geçerli durum

Bağlantıyı kopyala