bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,270.22 3.03%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,069.17 1.81%
bnb
BNB (BNB) $ 562.13 3.06%
solana
Solana (SOL) $ 143.95 2.98%
xrp
XRP (XRP) $ 0.51313 4.80%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.487631 9.50%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.156625 5.57%

KriptoVeteran: Çin Blockchain’i Türkiye’de Ne Anlama Geliyor?

Melis Hazal Karagöz’ün moderatörlüğünde gerçekleştirilen, Paribu Sponsorluğundaki #KriptoVeteran’ın yeni bölümü yayında. Erkan Öz, Cemil Şinasi Türün ve İsmail Hakkı Polat ile birlikte Çin’in Blokzincir ağını genişletme kararı ve Joe Biden’ın hamlesi ne anlama geliyor? ayrıca Bitcoin ve Ethereum’da Neler Oluyor? soruları yanıtlandı.

Konu Başlıkları:

  • Çin’in Blokzincir Ağını Genişletme Kararı
  • Joe Biden’ın Hamlesi Ne Anlama Geliyor?
  • Bitcoin Ve Ethereum’da Neler Oluyor?
  • Uluslararası Gelişmeler
  • Kripto Paralarda Neler Oluyor?

Neler Konuşuldu?

-Melis Hazal Karagöz, İsmail Hakkı Polat’a Çin’in Blokzincir Ağını Genişletme Kararının ne anlama geldiğini sordu:

İsmail Hakkı Polat “Çin yaklaşık 2 yıldan beri sürdürdüğü blokchain seferberliğini yeni bir aşamaya getiriyor. Çin’in dışında da giderek taşıyor. Çin’in yayılmacı amaçlarına da hizmet ediyor. Aslında nedir bu süreç şöyle; Çin hükümeti Ekim 2019 yılında Çin Komünist Partisi kongresinde blokchain seferberliği konusunda başkanın konuşmasından sonra bir sürece başladı. Bu süreç sonunda aslında ilk aşamada kendi blokzincir hizmet alanı kurdu ve ülkedeki irili ufaklı kuruluşlarında hepsini blokzincir ile ilgili iş çözümleri geliştirmelerini istedi. Çin şu anda bunların hepsini bir blog üzerinde kendi dijital destekleyecek şekilde alt yapabiliyor. Dolayısıyla Alibaba, Huawei ve Xiaomi aklınıza gelebilecek her türlü şirketi aslında bu konuda bu geliştirmeye davet ederek, 2 yıldan beri yaklaşık 2020 yılında dünyadaki toplam 5 bine yakın blokzincir patentini 3 bini Çinlere aittir”dedi.

Melis Hazal Karagöz, Cemil Şinasi Türün’e “Joe Biden’ın Hamlesi Ne Anlama Geliyor?” şeklinde bir soru yöneltti:

Cemil Şinasi Türün “Göründüğünden daha büyük bir hamile olduğunu düşünüyorum. O konuyla ilgili olarak FED ile aralarında bir gerilim var. Geleneksel olarak; neoklasik finansçılar Amerika’da yok böyle bir şey derken kadın o konuyu makalesinde yazmıştı. O yüzden o yüzden enteresan. Çok ilginç bir hamle” diye konuştu.

Melis Hazal Karagöz son olarak Erkan Öz’e “Kripto Paralarda Neler Oluyor?” diye sordu:

Erkan Öz ” Benim dikkat ettiğim nokta Bitcoin, 48 50.000 bandında iken diğer borsalardan ayrıştı. Asya ve Avrupa’da Amerika’da Bitcoin onlardan ayrıştı. Bugün 56 bini gördü çok iyi bir hareket çok olumlu bir sinyal. Ben önümüzdeki haftaların daha iyi olacağını düşünüyorum” şeklinde konuştu.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Sena Karakılıç

Nur Sena Karakılıç 26 Ekim 1998 yılında İstanbul Fatih’te doğdu. 3 kardeşten en küçüğü olan Sena, aslen Edirneli. Şu anda İstanbul’da yaşamına devam ediyor. Eğitim hayatı boyunca birçok farklı şehirde bulundu. İlköğretim ve ortaokulu eğitim sürecini Yalıköy Ortaokulu‘nda tamamladı. Lise eğitimini yatılı olarak okumaya karar veren Sena, eğitimini Kırklareli Atatürk Anadolu Lisesi’nde tamamladı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala