bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 62,546.76 0.35%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,127.54 1.39%
bnb
BNB (BNB) $ 592.52 1.24%
solana
Solana (SOL) $ 133.74 0.37%
xrp
XRP (XRP) $ 0.505745 0.87%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.447502 0.24%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.140828 0.31%

Venezuela’nın Dijital Bolivar’ı Tam Olarak Dijital Değil

dijital bolivar

Son birkaç yıldır yüzde 2.958’e ulaşan hipereflasyon ile uğraşan Venezuela, Dijital Bolivar’ı kullanmak ve az da olsa ekonomisini toplamak istiyordu. Fakat en son ortaya atılan iddialara göre, dijital bolivar bildiğimiz gibi dijital olmayabilir.

Kimliğini gizli tutmak isteyen bir vatandaşın iddialarına göre dijital bolivar normal bir fiat biriminden çok da farklı değil:

“Bu sadece normal bir para birimi, itibari para. Bir fatura basacaklar o kadar.”

ZCNSKKLU5ZLXKLXX7IW5KXQKVM

Venezuela’nın Dijital Bolivar’ı Hayal Kırıklığı Yaratabilir

Venezuela hükümeti geçen Cuma günü bir dijital bolivar başlattı, fakat şimdiden ortaya çıkan belirsizlik, ülkede gerginlik yaratıyor.

Yeni bolivar, hükümetin hiperenflasyonla mücadeleye yönelik bir başka girişimi. Geçen yıl, yerel merkez bankasının açıkladığı verilere göre, enflasyon yüzde 2.958’e ulaşmış durumda ve bazılarına göre durum bundan daha da kötü.

EY Venezuela’nın finans ve muhasebe danışmanlığı ortağı Miguel López, dijital bolivar’ın elektronik olarak da işlem görebilecek egemen bolivarlardan farklı kılan hiçbir dijital bileşen olmadığını söyledi.

2018’de, hiperenflasyon tarafından kuşatılan mevcut başkan Nicolás Maduro, bolivar fuerte’den beş sıfır çıkarmış ve geçen hafta dolaşımdan kaldırılan egemen bolivar’ı piyasaya sürmüştü.

Şimdi ise dijital bolivar’ın nasıl işleyeceği ve nasıl sonuçlanacağı merak konusu.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Cem Arslan Kurt

Cem Arslan Kurt Eylül 1999 tarihinde İstanbul'da doğdu. İlkokul eğitimini İstanbul ve Mersin'de gördü ve ortaokulu Kuzey Kıbrıs'ta okudu. Kıbrıs'ta merkezden oldukça uzak yaşadığından vaktinin büyük bir çoğunluğunu doğada ve bilgisayar başında geçirdi. Bu süre zarfında teknoloji, bilim ve yazılım dallarına ilgisi arttı.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala