bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,027.89 0.95%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,179.18 4.42%
bnb
BNB (BNB) $ 592.21 2.12%
solana
Solana (SOL) $ 136.08 4.36%
xrp
XRP (XRP) $ 0.51373 1.32%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.455657 2.67%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.143084 4.81%

FCA, Blockchain Teknolojisinden Yararlanacak

fca blockchain teknolojisinden yararlanmayi amacliyor

İngiltere’nin düzenleyici kurumu olan Financial Conduct Authority (FCA), düzenleyici raporlamasını geliştirmek amacıyla harekete geçti. Blockchain teknolojisinden yararlanmayı amaçlayan Financial Conduct Authority, raporlama girişim uyumluluk kontrollerinde maliyetleri düşürmek istiyor. Aynı zamanda girişim İngiltere Bankası ile ortaklaşa yürütülüyor.

FCA başkanı Nikhil Rathi konu ile ilgili yaptığı açıklamada, mevcut düzenleyicide raporlamanın 58.000 firmadaki 20.000 kural için yılda 1,5 ila 4 milyar sterline mal olacağını söylüyor. Ayrıca Nikhil Rathi, şunları da sözlerine ekliyor:

“Bu yüzden İngiltere Merkez Bankası ile Dijital Düzenleyici Raporlama Girişimi üzerinde çalışıyoruz. Blockchain ve API teknolojisi aracılığıyla firmalara bağlanarak ve makine tarafından okunabilir ve yürütülebilir düzenlemeyi uygulayarak, uyumluluk kontrolleri neredeyse gerçek zamanlı olarak tamamlanabilir.”

FCA, veriye olan talep arttıkça firmaların verileri kötüye kullanabileceklerini, paylaşabileceklerini ve en önemlisi kısıtlayabileceklerine dikkat çekti. Bu sebeple veri ağırlıklı olarak çalışan işletmeleri denetlemek için blockchain teknolojisinden yararlanacak.

fca blockchain teknolojisinden yararlanmayi amacliyor 2 g

FCA, Gözetimi Artırma Çalışıyor

FCA, yapmak istediği çalışmada özellikle yeni firmalar için gözetimi artırmak istiyor. Gözetimi artırmak için daha sağlam bir yetkilendirme ağ geçidi kurmaya hazırlanıyor. Ayrıca şirket, suiistimalleri önlemek ve durdurmak için yenilikçi ve veriye dayalı yaklaşımlar dağıtmaya çalıştığını vurguluyor.

Düzenleyici ayrıca, firmaların belirlenen operasyonel dayanıklılık gereksinimlerini uygun şekilde uygulayıp uygulamadığının yakından izlenmesine de odaklanıyor.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Sena Karakılıç

Nur Sena Karakılıç 26 Ekim 1998 yılında İstanbul Fatih’te doğdu. 3 kardeşten en küçüğü olan Sena, aslen Edirneli. Şu anda İstanbul’da yaşamına devam ediyor. Eğitim hayatı boyunca birçok farklı şehirde bulundu. İlköğretim ve ortaokulu eğitim sürecini Yalıköy Ortaokulu‘nda tamamladı. Lise eğitimini yatılı olarak okumaya karar veren Sena, eğitimini Kırklareli Atatürk Anadolu Lisesi’nde tamamladı.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala