bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,500.01 3.45%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,069.97 2.05%
bnb
BNB (BNB) $ 550.10 2.12%
solana
Solana (SOL) $ 140.73 3.39%
xrp
XRP (XRP) $ 0.502634 1.10%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.454904 1.39%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.150935 0.97%

Rusya’da Bir Kripto Para Derneği, Çin’den Göç Eden Madencileri Ülkeye Çekmek İçin Çalışıyor

rusyada bir kripto para dernegi madenciligi ulkeye cekmek icin calisiyor

Bir Rus kripto para derneği, Çin’den göç eden kripto para madencilik firmalarını ülkeye çekmek için bir proje başlattı.

The Russian Association of Cryptoeconomics, Artificial Intelligence and Blockchain (RACIB) adlı dernek Pazartesi günü yaptığı basın açıklamasında, madenciliğin ülkeye nasıl getirileceğini belirlemek için federal ve bölgesel makamların yanı sıra devlete ait işletmelerle birlikte çalıştığını söyledi.

Açıklamada, RACIB’in halihazırda enerji sektöründeki devlete ait işletmeler ve şirketlerle birkaç çalışma grubu oluşturduğu belirtildi. Dernek, küresel Bitcoin hash oranının %25’ini temsil eden bir grup Çinli madencilik şirketinin de RACIB ile çalıştığını söyledi.

Bu yılın ilk çeyreğine kadar dünyadaki Bitcoin hash oranının yaklaşık yarısını oluşturan Çin’den madenciler, sektöre yönelik bir hükümet baskısını takiben denizaşırı ülkelere göç ediyor. Cambridge Üniversitesi’nin Bitcoin Elektrik Tüketim Endeksi’ne göre, birçok madenci küresel hash oranı açısından Rusya’yı geride bırakan Rusya’nın komşusu Kazakistan’a akın etti.

Dernek, RACIB’nin çalışma gruplarından birinin yenilenebilir enerjiyle çalışan madencilik tesisleri için bir proje geliştirdiğini söyledi.

RACIB, Rusya’nın aşırı ucuz elektrik, soğutma sistemlerine olan talebi azaltan soğuk bir iklim ve merkezi enerji sistemi nedeniyle kripto para madencilerine hizmet etmek için benzersiz bir konumda olduğunu söyledi.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Dilek Sarı

Dilek, 1992 yılında İzmir’de doğdu. İlkokul, ortaokul ve lise öğrenimini İzmir’de tamamladı ve 2010 yılında Adnan Menderes Üniversitesi Sosyoloji bölümüne başladı. 2014 yılında buradan mezun olan Dilek, alanda kalmak ve akademik çalışmalar yürütmek amacıyla aynı yıl Ege Üniversitesi Genel Sosyoloji ve Metodoloji anabilim dalında yüksek lisans eğitimine başladı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala