bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,606.04 1.54%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,186.46 0.59%
bnb
BNB (BNB) $ 592.96 0.09%
solana
Solana (SOL) $ 136.78 0.33%
xrp
XRP (XRP) $ 0.514203 1.27%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.457965 0.52%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.143511 0.94%

Hollandalı Futbol Kulübü AZ Alkmaar Bilançosunda Bitcoin Tutacak

mundocrypto futbol takimlari icin girisimlerde bulunacak

Hollandalı popüler futbol kulübü AZ Alkmaar, Bitcoin ile ödeme alacağını ve bilançosunda Bitcoin tutacağını açıkladı.

Kulüp, bunun için yerel kripto para borsası Bitcoin Meester ile ortaklık kurdu. Bu ortaklığın bir parçası olarak da kulübe sponsorluk tutarının bir kısmının Bitcoin ile ödeneceği duyuruldu.

Ödemenin yanı sıra kulübün Bitcoin’i bilançosunda tutacağı da belirtildi. Böylece AZ Alkmaar bu konuda bir ilki gerçekleştirmiş olacak. Kulubün Ticari Direktörü Michael Koster konu hakkında şunları söyledi:

“Kripto para piyasası, son yıllarda kullanıcıların katlanarak büyümesiyle patlama yaşıyor. Bu çekici ayrıca yeni bir pazarda bu yönün önemli olduğu kesin. Herkes kripto para birimlerine zaten aşina değil ve Bitcoin Meester bu dünyadaki yeni kullanıcılara sorumlu bir şekilde rehberlik edebiliyor.”

Bitcoin Meester CEO’su Mitchell Zandwijken ise iş birliğini stratejik öneme sahip olarak nitelendirdi. Ona göre bu iş birliği ülkeyi kripto para birimleri ile buluşturma olanağına sahip olacak. CEO ayrıca ülkedeki futbol hayranı kitlesinin büyüklüğüne de vurgu yaptı. 

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Dilek Sarı

Dilek, 1992 yılında İzmir’de doğdu. İlkokul, ortaokul ve lise öğrenimini İzmir’de tamamladı ve 2010 yılında Adnan Menderes Üniversitesi Sosyoloji bölümüne başladı. 2014 yılında buradan mezun olan Dilek, alanda kalmak ve akademik çalışmalar yürütmek amacıyla aynı yıl Ege Üniversitesi Genel Sosyoloji ve Metodoloji anabilim dalında yüksek lisans eğitimine başladı.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala