bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,166.19 0.74%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,126.12 1.14%
bnb
BNB (BNB) $ 602.87 0.75%
solana
Solana (SOL) $ 142.61 1.04%
xrp
XRP (XRP) $ 0.522106 0.71%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.467193 0.16%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.149924 0.65%

Arthur Hayes Kimdir ve Kişisel Serveti Ne Kadar?

bitmex kurucularina yasadisi ticaret icin 30 milyon dolar odeme emri 2

Bu yazımızda kripto para topluluğunun en önde gelen isimlerinden BitMEX kurucusu ve eski CEO’su Arthur Hayes kimdir ve kişisel serveti ne kadar gibi en çok merak edilen konulara değileceğiz.

ABD’li girişimci ve eski türev tüccarı Arthur Hayes, dünyanın en popüler kripto para türev platformlarından BitMEX’in kurucusu ve eski CEO’sudur. Arthur Hayes’in kişisel servetinin 2023 yılı itibariyle 500 milyon dolar seviyesinin üzerinde olduğu tahmin ediliyor. Arthur Hayes yüz milyonlarca dolarlık bu servetini BitMEX’ten, özel yatırımlarından elde etti.

Arthur Hayes’in Kariyeri

Arthur Hayes kariyerine Hong Kong’da başladı. Citigrouo’ta türev ürünleri trader’ı olarak göreve başlayan Arthur Hayes sonrasında Deutsche Bank için Japon hisse senedi türevleri ticareti yapmak üzere Tokyo’ya taşındı. Arthur Hayes girişimci duygularını daha fazla bastıramamış olacak ki 2013 yılında hayalinin peşinden gitmek için Deutsche Bank’tan ayrıldı. Hayes, Samuel Reed ve Ben Delo ile birlikte BitMEX’i kurdu‍.

BitMEX, kullanıcılarının BTC, ETH ve diğer kripto ara birimleri için türev ticareti yapmalarına olanak sağlayan bir kripto para platformu. Arthur Hayes’in BitMEX’i çok kısa bir süre içerisinde popülariteye ulaştı ve kripto para sektörünün önde gelen markalarından biri haline geldi. Öyle ki 2022 yılının Mayıs ayında BitMEX’in günlük toplam işlem hacmi 11 milyar doların üzerindeydi.

BitMEX’teki görevinin yanı sıra Arthur Hayes kripto para şirketlerine yatırım ve danışmanlık da yapıyor. Hayes, dünyanın en büyük kripto para borsalarından Bitfinex’in ve en popüler stabilcoin Tether’in (USDT) yönetim kurulu üyeleri arasında yer alıyor.

Arthur Hayes, 2020 yılının Ekim ayının başlarında BitMEX’teki CEO’luk görevinden istifa etti. Medium platformunda CryptoHayes adlı makro finansal piyasalar ve kripto paralar konusundaki görüşlerini paylaştığı bir blog başlatan Hayes, böylelikle makro finans ve kripto paraların kesişiminde en popüler düşünce liderlerinden biri haline geldi. Hayes, düzenli olarak Medium hesabından ekonomiye, finansa ve kripto paralara dair görüşlerini paylaşıyor.

Arthur Hayes Kripto Cüzdanı

Arthur Hayes’in kripto para cüzdanlarından biri, kısa bir süre önce tespit edildi ve zapper.xyz tarafından takip ediliyor. Söz konusu cüzdanda şu anda 17 milyon dolarlık kripto para birimi bulunuyor. Arthur Hayes’in cüzdanında yer alan kripto para birimleri şu şekilde:

  • Ethereum
  • Arbitrum
  • GMX
  • BOND
  • PENDLE
  • AVAX

Arthur Hayes’in cüzdanındaki NFT’ler ise şu şekilde:

Arthur Hayes’in cüzdanında 3 CryptoPunks, 1 BAYC, 1 Clone X, 9 Emblem Vault V4, 1 PILLS, 1 Pudgy Pinguins, 1 Moonbirds ve küçük çaplı diğer NFT’ler yer alıyor. Arthur Hayes’in NFT koleksiyonuna göz atmak için buradaki bağlantıya tıklayabilirsiniz.

Arthur Hayes’in Karşı Karşıya Olduğu Yasal Sorunlar

2021 yılının Ocak ayında ABD Emtia Vadeli İşlemler Komisyonu (CFTC), federal yasaları ihlal ettiği gerekçesiyle Arthur Hayes’e dava açtı. CFTC, Hayes’i Bitcoin vadeli işlem sözleşmeleri piyasasında fiyatları manipüle etmek için emir girmek ve iptal etmekle suçladı.

CFTC’nin şikayetinde ayrıca BitMEX, Arthur Hayes ve şirket çalışanları kayıt dışı türev ticaret platformu işletmek ve kara para aklama karşıtı yasaları ihlal etmek de dahil olmak üzere bir dizi yasadışı faaliyet gerçekleştirmekle suçlandı. Arthur Hayes 5 Mayıs 2022 yılında ortaklarıyla birlikte hakkındaki suçlamaları kabul etti ve her biri 10’ar milyon dolar tazminat ödemeye mahkum edildi. Hayes altı ayı ev hapsinde olmak üzere iki yıl denetimli serbestlik cezasına çarptırıldı.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Tuncay Aydıner

1997 yılında Rize’de doğan Tuncay İlkokul ve Ortaokul eğitimini 9 Mart İlköğretim Okulu’nda aldı. Lise eğitimini Çayeli Anadolu Öğretmen Lisesi’nde tamamladı. Tuncay, tarihe dış politikaya ve hukuka duyduğu ilgi nedeniyle üniversite eğitimine Erzurum Atatürk Üniversitesi Uluslararası İlişkiler bölümünde devam etti.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala