bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,287.96 1.55%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,166.70 0.56%
bnb
BNB (BNB) $ 601.74 2.47%
solana
Solana (SOL) $ 135.67 0.54%
xrp
XRP (XRP) $ 0.512099 2.07%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.453429 0.85%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.142269 0.54%

OpenSea’den Sonra Magic Eden da NFT Lisansı Getiriyor

OpenSeaden Sonra Magic Eden da NFT Lisansi Getiriyor

NFT‘ler her ne kadar son dönemde eski popülaritesini kaybetmiş olsa da halen güçlü bir yatırım aracı olmayı sürdürüyor. Bununla birlikte gelişlen teknolojiler ve artan dolandırıcılık unsurları, hizmet sağlayıcıları da alarma geçirmiş durumda. Yakın zamanda NFT’ler için bir telif ve lisans protokolü getiren OpenSea, bu alanda ilk adım adan platformlardan birisi. Solana’nın NFT pazarı Magic Eden ise bu konuda geri kalmıyor.

OpenSea'den Sonra Magic Eden da NFT Lisansı Getiriyor

OpenSea’den Sonra Magic Eden da NFT Lisansı Uygulayacak

Solana tabanlı NFT pazar yeri Magic Eden, içerik oluşturucuların koleksiyonları üzerinde telif ücreti uygulamasına izin veren bir araç yayınladı. Magic Eden tarafından yapılan açıklamaya göre, açık kaynaklı telif hakkı uygulama aracı, Solana’nın SPL token standardı üzerine inşa edildi ve Open Creator Protocol (OCP) olarak adlandırıldı. Bu uygulama 2 Aralık’tan itibaren standarda dahil olan yeni koleksiyonlar için telif hakkı uygulamasını devreye alacak.

Bununla birlikte OCP kullanan yaratıcılar, koleksiyonlarında telif ücreti uygulamayan pazar yerlerini de yasaklayabilecekler. Magic Eden, platformunda OCP’yi benimsemeyen koleksiyonlar için isteğe bağlı telif haklarını korumaya devam edecek.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Cem Arslan Kurt

Cem Arslan Kurt Eylül 1999 tarihinde İstanbul'da doğdu. İlkokul eğitimini İstanbul ve Mersin'de gördü ve ortaokulu Kuzey Kıbrıs'ta okudu. Kıbrıs'ta merkezden oldukça uzak yaşadığından vaktinin büyük bir çoğunluğunu doğada ve bilgisayar başında geçirdi. Bu süre zarfında teknoloji, bilim ve yazılım dallarına ilgisi arttı.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala