Sefer Yüksel: Web3’ün Geleneksel Finans Sektörünü Yok Edip Etmeyeceğini Bilemeyiz

önce yayınlandı , Son güncelleme önce

Okuma Süresi: 2 dk

Sefer Yüksel: Web3’ün Geleneksel Finans Sektörünü Yok Edip Etmeyeceğini Bilemeyiz
Paylaş:

Üçüncüsü düzenlenen Kripto Meydanı’nda bu kez günümüzün en çok tartışılan konularından biri olan merkeziyetsizlik ele alındı. Levent Kolektif House’da gerçekleşen Kripto Meydanı’nda Kıvılcım Harika Ertunç moderatörlüğünde Dr. Çağla Gül Şenkardeş, Sefer Yüksel ve Ahmet Usta, Web3 ve merkeziyetsizlik konusunu masaya yatırdı.

merkeziyetsizlik

Sefer Yüksel, Web3’ün Geleneksel Finans Sektöre Etkisine Değindi

Kripto Meydanı bu sefer merkeziyetsizliği konu aldı ve alanında uzmanlar konunun önemli noktalarını masaya yatırdı. Konu hakkında önemli noktalara değinenen Sefer Yüksel de finans sektörü ve günümüz Web3 gelişiminin hızlı bir şekilde hybrit bir modele evrildiğini belirtti. Sefer Yüksel şu sözleri kaydetti:

“Finans sektörü, dünyada teknolojik gelişmelere en hızlı adapte olan sektörlerden biri. Web2’de de öyle oldu. En azından Türkiye’de öyle. Web3 alanında ise sahiplik kavramı öne çıkıyor. Bu da bankaları harekete geçirdi. Web3’ün geleneksel finans sektörünü yok edip etmeyeceğini bilemeyiz. Fakat tıpkı internet bankacılığı ve mobil bankacılık gibi DeFi da devrimsel bir alan”

Bu konuşmasına ek olarak Bitcoin’in (BTC) küresel bir para birimi olarak kullanılması mümkün mü sorusuna yanıt veren Yüksel, şunları söyledi:

“Bitcoin ortak para birimi olmayacak fakat dünyanın her yerinde kullanan tasarruf ve ödeme aracı olacağını düşünüyorum.Türkiye’de kripto ödeme yasağından da yakında geri dönüleceğini düşünüyorum. Dünya bu yöne giderken ve biz bir şeylerin merkezi olmaya çalışırken bunu yapamayız. Sadece Bitcoin’in değil, diğer birçok para biriminin yaygın olarak kullanılacağını düşünüyorum. Tabii rezerv para birimi başka bir şey”

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

Yazar: Cem Arslan Kurt

Pakistan Merkez Bankası kripto hizmet sağlayıcıları için hesap yasağını kaldırdı

Pakistan Merkez Bankası (State Bank of Pakistan), lisanslı sanal varlık hizmet sağlayıcılarının (VASP) banka hesabı açmasına izin vererek 2018’de getirilen yasağı fiilen kaldırdı. 2018 yılında sanal para birimleri ve token’larla bankacılık faaliyetlerini yasaklayan düzenleme, yeni çerçeveyle birlikte geride kalırken Pakistan Virtual Asset Regulatory Authority (PVARA) tarafından lisanslanan VASP’ların bankacılık hizmetlerinden yararlanması mümkün hale geldi. Sıkı ...

Çerez ayarları

Geçerli durum

Bağlantıyı kopyala