bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 61,227.40 2.11%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,015.40 4.58%
bnb
BNB (BNB) $ 568.59 3.29%
solana
Solana (SOL) $ 129.12 4.86%
xrp
XRP (XRP) $ 0.496551 2.07%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.430346 5.14%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.13452 5.09%

Celsius Çıkardığı Bitcoin’leri Satabilmek için Onay Aldı

Celsius Çikardiği Bitcoinleri Satabilmek için Onay Aldi

Kripto para piyasalarındaki çöküş sonrası bir ölüm spiraline giren Celsius, hayatta kalmak için elindeki tüm kozları oynamaya devam ediyor. Yatırımcılarının varlıklarını kaldıraçlı işlemle katlayarak faiz getirisi sunan şirket, yaşanan çöküş sonrası varlıklarının erimesi ile birlikte önemli kayıp vermişti. Kendisini kurtarmak için farklı farklı yollar izleyen şirket son olarak Bitcoin’lerini satmak istemiş ancak yatırımcıları tarafından reddedilmişti. Son olarak bu başvuru Bölüm 11 iflas davasının ikinci gün duruşmasında onay aldı.

Celsius Çıkardığı Bitcoin'leri Satabilmek için Onay Aldı

Celsius Çıkardığı Bitcoin’leri Satabilecek

Celsius’un Bitcoin madencilik kolu uzun süredir faaliyetteydi ve çıkarılan Bitcoin‘ler satılmıyordu. Ancak şirket yaşadığı kritik iflas dönemi sebebiyle operasyonlarını yürütebilmek adına bu Bitcoin’leri satmak istedi. Bu istek üzerine mahkeme Celsius’un, bu Bitcoin’leri nasıl satacağı ve satılan bu varlıklardan elde edilen gelirin ne için kullanılacağına dair detaylı bir rapor istemişti.

Bununla birlikte bu haberlerin çıkması sonrası Celsius‘un mağdur yatırımcılarından da şikayetler gelmeye başladı. Alacaklılar bu isteği reddederek bu Bitcoin’lerin bir teminat niteliğinde olduğu ve satışların güven vermediği yönünde eleştiriler yaptı.

Diğer taraftan şirketin verdiği dosyalara baktığımızda Celsius’un madencilik kolunun günden 14.2 Bitcoin (BTC) (yaklaşık 342.000 TL) ürettiğini görüyoruz. Celsius ise bu Bitcoin’lerin hazinesindeki 750 milyon dolarlık şirketler arası kredi de dahil olmak üzere borçlarının önemli bir kısmını ödeyebileceğini söylüyor. 

Bu öneri ve dosyaların sonrasında Celsius’un iflas işlemlerindeki taraflar, olası bir yeniden yapılanmayla karşı karşıya olduğu için firmanın operasyonlarıyla ilgili bir takım meseleleri çözmek için bugün tekrar bir araya geldi. Bu taleplerin çoğuna itiraz edilmedi ve Celsius’tan gelen önerileri ABD New York Güney Bölgesi İflas Mahkemesi baş yargıcı Yargıç Martin Glenn tarafından hızla kabul edildi ve Celsius, Bitcoin’lerini satmak için Bölüm 11 iflas davasının ikinci gün duruşmasında onay aldı.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Cem Arslan Kurt

Cem Arslan Kurt Eylül 1999 tarihinde İstanbul'da doğdu. İlkokul eğitimini İstanbul ve Mersin'de gördü ve ortaokulu Kuzey Kıbrıs'ta okudu. Kıbrıs'ta merkezden oldukça uzak yaşadığından vaktinin büyük bir çoğunluğunu doğada ve bilgisayar başında geçirdi. Bu süre zarfında teknoloji, bilim ve yazılım dallarına ilgisi arttı.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala