bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,220.94 0.57%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,277.52 0.72%
bnb
BNB (BNB) $ 601.18 0.54%
solana
Solana (SOL) $ 138.28 2.49%
xrp
XRP (XRP) $ 0.512068 1.32%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.460722 1.84%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.147091 0.86%

Dünyada Bir İlk: Sango Coin Nedir?

Çiğdem Ceylan‘ın sunumuyla Kripto Bülten’in yeni bölümü yayında. Bu hafta Kripto Bülten’de, Orta Afrika Cumhuriyeti’nin Bitcoin’i resmi para birimi ilan etmesi ele alındı ve ülkenin yeni kripto para birimi olan Sango Coin’in ne olduğu anlatıldı.

Sango’nun, Kripto Para Dönüşümü!

 El Salvador, Bitcoin’i ulusal para birimi olarak kabul eden ilk ülke olarak tarihe geçmişti. Ardından Orta Afrika Cumhuriyeti de, Bitcoin’i yasal para birimi olarak kabul ettiğini açıkladı. 

Dünyanın en zengin uranyum, altın ve elmas yataklarından bazılarına sahip olmasına rağmen, en fakir ülkeler arasında yer alan Orta Afrika Cumhuriyeti ekonomi planlamasını düzene sokmak için farklı alternatifler arıyor.

Uluslararası Para Fonu IMF, Bitcoin‘in Orta Afrika Cumhuriyeti tarafından kabul edilmesinin birtakım zorluklar getirdiğini belirterek bu karara tepki göstermişti.

Orta Afrika Cumhuriyeti’nin Bitcoin hamlesinin ardından konu ile ilgili birçok gelişme yaşanmaya başladı. Orta Afrika Cumhuriyeti, kripto para yatırımcılarını çekmek için bir “kripto merkezi” oluşturma planlarını açıkladı.

Sango Projesi olarak adlandırılan planda, ülkede bir kripto adası ve dijital cüzdan oluşturmak amaçlanıyor. Orta Afrika Cumhuriyeti başkanı Faustin-Archange Touadéra (Fosta Arkanj Tuader), ülkesinin gelişen kripto merkezinin 3 Temmuz 2022 tarihinde başlayacağını açıkladı.

Orta Afrika Cumhuriyeti, dijitalleştirme çabalarında bir sonraki adım olarak doğal kaynaklarının tokenlaştırılmasını belirledi. Bunun yanında, ülkedeki kripto ve dijital varlık projelerine, maden kaynaklarına tokenize erişim sunulacağı ifade edilirken doğal kaynak tokenlaştırma sürücüsünün de Sango Projesi’nin himayesi altına gireceği aktarıldı.

Öte yandan ülkede yasal bir kripto para yatırım platformu da oluşturulacak. Sango platformu, Orta Afrika Cumhuriyeti’nin kripto para odaklı ilk girişimi olacak. İsmi ise ülkenin ikinci resmi dilinden geliyor. Resmi Sango web sitesine göre, Sango platformu, Ulusal Meclis tarafından başlatıldı ve hükümet tarafından da destekleniyor. Başkanlık açıklamasında ise “Afrika’nın kalbindeki ilk yasal kripto merkezinin inşaası, Bitcoin’in benimsenmesini bir sonraki seviyeye taşıyarak kripto para deneyimini iyileştirecek ve potansiyel olarak dünyanın en alışılmadık alanını getirecek” ifadeleri yer aldı.

Tüm bu olaylar ışığında Orta Afrika Cumhuriyeti, kripto paralar konusunda çalışmalarını da hızlandırdı. Ülke, geçtiğimiz günlerde kendi kripto para birimi Sango Coin ile tekrar gündeme geldi. Peki Sango Coin nedir? Gelin şimdi bu konunun detaylarına bakalım. 

Orta Afrika Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı  Tuder, dünyada bir ilke imza atarak ülkenin kendi kripto para birimi olacağını açıklarken “Sango Coin, Orta Afrika Cumhuriyeti için yeni nesil para birimi olacak” ifadelerini açıkça dile getirdi. Sango Coin ile birlikte ülkede yeni bir kripto dönüşümü başlatacaklarını belirten Tuder, ülkesinin kripto cenneti olması için çeşitli kripto dostu düzenlemelerin olacağını duyurdu.

Orta Afrika Cumhuriyeti, ülkede hayata geçecek Blockchain temalı projelerde de Bitcoin’in yanı sıra Sango Coin de kullanacak.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Esra Bayram

Esra Bayram, 26 Ocak 1999 tarihinde İstanbul’un Fatih ilçesinde dünyaya geldi. Aslen Zonguldaklı olan Esra Bayram, İlkokul ve Ortaokul’u İstanbul’da 75. Yıl Okulu’nda okuduktan sonra Lise eğitimini yatılı olarak okumaya karar verdi. Liseyi Kırklareli Atatürk Anadolu Lisesi’nde bitirdi. Bu dönemde şiir yazan Esra Bayram bu konuda çeşitli şiir yarışmalarında derece elde etti.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala