bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 70,652.93 1.12%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,579.19 0.40%
bnb
BNB (BNB) $ 588.71 2.10%
solana
Solana (SOL) $ 187.06 0.81%
xrp
XRP (XRP) $ 0.622207 0.61%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.650041 0.43%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.201985 10.07%

Paylaş

2023’te Dikkat Edilmesi Gereken 3 Metaverse Oyunu

7LrDe0NwaTW40HBSsVuBSPeo2yd2 ey9359p

Oyun endüstrisi, son zamanlarda Metaverse oyunlarına olan talepte bir artışa tanık oldu. Bu sanal dünyalar, oyunculara sürükleyici bir deneyim ve benzersiz oyun fırsatları sunuyor.

Gelişmekte olan bu sektöre yatırım yapan daha fazla geliştiriciyle 2023, bu yenilikçi oyunlar için çok önemli bir yıl olacak gibi görünüyor.

Bu yazımızda, yılın en çok beklenen Metaverse oyunlarından bazılarına bakacak ve her bir oyunu kısaca gözden geçireceğiz.

Metaverse Oyunları Nedir ve Oyunculara Ne Sunar?

Metaverse oyunları, kalıcı çevrimiçi sosyal ortamlar olarak var olan sanal dünyalardır. Oyuncular bu dijital alanlarda birbirleriyle etkileşime girebilir ve savaş, keşif veya zanaatkarlık gibi faaliyetlerde bulunabilirler.

Bu oyunlar, oyunculara kapsamlı bir oyun deneyimi sunar. Platform, topluluğunun geniş bir açık dünyayı keşfetmesine ve diğer oyuncularla ilişkiler kurmasına olanak tanır. Metaverse oyunları, oyuncular için sürükleyici bir ortam sağlamanın yanı sıra gerçek dünya etkileşimi potansiyeli de sunar.

Metaverse oyunları, sıradan oyunculardan ileri düzey meraklılara kadar birçok oyuncuya hitap ediyor. Bu oyunlar ilgi çekici ve sürükleyici bir deneyim sunarak sürekli büyüyen izleyici kitlesini kendine çekiyor.

2023’te Dikkat Edilmesi Gereken En İyi Metaverse Oyunları

Pek çok Metaverse oyunu geliştirme aşamasındayken, yakında çıkacak bazı oyunlara karşı duyulan heyecan, diğerlerinden daha hızlı artıyor. İşte 2023’te göz kulak olmanız gereken en iyi Metaverse oyunları.

Dypius

test 1670768750U3z9fpZqDy

En çok beklenen Metaverse oyunlarından biri Dypius’tur (eski adıyla DeFi Yield Protocol). Oyna-Kazan bir oyun olan Dypius, kullanıcılara dijital varlıkları NFT’lerde kazanmanın ve depolamanın yeni bir yolunu sunacak. Merkezi olmayan altyapısı ile oyuncular, Blockchain teknolojisini minimum sürtünme ile deneyimlemeyi bekleyebilirler.

Kapalı beta sürümü bu ay çıkacak olan oyun; birden fazla oynanabilir alan, ödül ve öğe içeriyor.

Ana karakterler ve NFT’leri, farklı zorluk seviyelerine sahip farklı diyarlarda birlikte yolculuğa başlayacak. Tüm oyun varlıkları merkeziyetsizdir ve oyuncuların bunları diğer oyuncularla serbestçe takas etmelerine olanak tanıyacak.

Açık Dünya bölümü, kullanıcıların oyun içi para birimiyle teçhizat ve alet satın almak için mağazaları bulmasına yardım edecek.

Yeni bir oyun deneyimi vadeden Dypius’un demo versiyonu bu ay içerisinde piyasada olacak. Erken sürüm, kullanıcıların resmi lansmanından önce oyunun çeşitli özelliklerini denemelerine olanak tanıyacak.

Metacade

METACADE

Metacade, oyuncuların ve Metaverse meraklılarının merakla izlediği bir başka oyundur. Metaverse ve Blockchain oyunlarına odaklanan son Web3 topluluk merkezlerindendir. Proje, oyuncuları güçlendirerek geleneksel oyun modelini bozmayı amaçlıyor.

Metacade, oyuncuları katkılarından dolayı token’ı ile ödüllendirerek, finanse edildiğini görmek istedikleri oyunlara oy vermelerini sağlayacak.

Bu proje, oyun geliştirmede rol almak ve token kazanmak isteyen oyunculara hitap etmeyi amaçlıyor.

Ekibin Oyna-Kazan yaklaşımı, özel turnuvalar, günlük test gösterileri ve bir ödül sisteminden oluşuyor. Özellikle, kullanıcılar Blockchain ve Metaverse oyunlarıyla ilgili içeriği paylaştıktan sonra ödülleri toplayabiliyorlar.

Metacade, oyun oynamaktan daha fazlasını isteyen tüm oyuncular için başvurulacak topluluk merkezi olmayı hedefliyor. Turnuvalar ve token ödülleriyle, sıradan ve ileri düzey oyuncuların eğlenmesi için çekici bir platform olmak istiyor.

Genopets

Genopets 1

Genopets, oyunculara her zamankinden daha çok etkileşimli ve ilgi çekici bir deneyim sunmak için önümüzdeki aylarda piyasaya sürülecek. Oyun, kullanıcılara benzersiz NFT’ler, oyun içi kaynaklar ve ödüllerle ödüllendirmeyi vaat ediyor.

Oyun, oyuncuların varlıklarını alıp satabilecekleri, değiş tokuş edebilecekleri ve açık artırmaya çıkarabilecekleri kapsamlı bir NFT pazarına sahip olacak. Buna nadir Genopet’ler, özel öğeler ve özel oyun içi koleksiyon öğeleri dahil olacak.

Oyun, oyuncuları aktif kalmaya ve çeşitli etkinliklere katılmaya teşvik eden “Kazanmak için Hareket Et” konsepti etrafında dönüyor. Uygulama, oyuncuları oyun içi para birimiyle ödüllendirmek için kalp atış hızı, uyku düzeni ve fiziksel aktivite gibi biyometrik verileri kontrol edecek.

Genopets, oyuncularının sağlığını ve esenliğini temel oyun mekaniğine dahil eden yeni bir Blockchain oyunudur. Ekip, insanların oyun oynama şeklini değiştirecek gelişmiş bir ürün ortaya çıkarmak istiyor.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Sinancan Öztürk

Sinancan Öztürk, 19 Nisan 2001 tarihinde İstanbul’da doğdu. Küçüklüğünde her kitabı ayrı bir evren olarak gören Sinancan, bir gün kendi evrenlerini yaratmaya karar verdi ve zihninde dolup taşan karakterleri sayfalara dökmeye başladı. Çizgi romanlara fazlasıyla sevgi gösterdi ve geceleri kozmoloji belgeselleri izlemekten büyük keyif duydu. Dijital medyayı da yakından takip ediyordu ve hobi olarak, ileride büyük bir tecrübeye dönüşeceğini bilmeden, YouTube kanallarını bilgi içerikli videolar yükleyerek büyütüp, satıyordu. “Satmak” demişken… Kahramanımız aynı zamanda, ailesinden alıp alıp biriktirdiği harçlıklar ile, oynadığı basketbol kulübündeki takım arkadaşları için yurtdışından ürün getirtip gelir elde edecek kadar paradan para kazanmaya takıntılıydı. Bu da onu elbet önce kripto paralarla, sonra da Blockchain teknolojisi ile tanıştırdı. 2018’de bu dünyaya adım attığında, hayatının geri kalanının önceden planladığı gibi gerçekleşmeyeceğinin bilincinde değildi. Zaman içerisinde bir tutku daha edinmişti. Yine küçüklüğündeki gibi bir karar aldı ve iki hobisini birleştirmeye karar verdi, “Ben Blockchain’e odaklanan bir medya şirketi kuracağım!” dedi. Ancak bu planı bir süre gerçekleşmeyecekti… 2019’da İstanbul Bilgi Üniversitesi Ekonomi bölümünü kazandı. Bilerek bir yıl hazırlığa kalıp, vaktini kendisini bu alanda eğitmek için harcayan Sinancan; kendini fakültedeki ilk yılı bitmeden üniversitesinin Blockchain kulübünün başkanı olması için teklif alacak seviyeye getirmişti. Düşündü, İstanbul Bilgi Üniversitesi gibi medya odaklı bir üniversitede, hayalini kurduğu Blockchain girişimini gerçekleştirmeye yaklaşabilir miydi? Denemeye değerdi. “Bir nevi demo olur,” dedi ve işe ilk olarak, birinci sınıfın sonunda temel bilgilerini edindiği Ekonomi bölümünü bırakıp, yöneticilik ve planlama becerilerini geliştirmek için İşletme bölümüne geçmekle başladı. Her zaman hayal ettiği üzere, çokça dile getirdiği “Bir kulüpten daha fazlası” mottosunu hiç bozmadı. Kendisiyle birlikte kulübünü de geliştirdi. 2022 yılının Ekim ayında ise, edindiği bilgi ve tecrübelerini resmiyette de pratiğe dökmek istediğinden dolayı iş hayatına atıldı ve Kriptomeda bünyesinde görev almaya başladı. O günden beri Sinancan, günlük kahve tüketimini %80 oranında artırdı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala