bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,134.18 0.60%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,154.12 0.05%
bnb
BNB (BNB) $ 604.65 1.69%
solana
Solana (SOL) $ 143.92 2.46%
xrp
XRP (XRP) $ 0.525167 0.68%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.46765 0.95%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.149889 1.29%

2022 Yılında Oynanabilecek En İyi NFT Oyunları

2022 yilinda oynanabilecek en iyi nft oyunlari 2

Takas edilemez token’lar ya da herkes tarafından bilinen adıyla NFT’ler son dönemlerde popülaritesini artırmaya devam ediyor. Kripto endüstrisinin büyüyen alanlarından birisi olan NFT’ler oyun dünyası tarafından da benimseniyor. Bu yazımızda 2022 yılında oynanabilecek en iyi NFT oyunlarını listeledik.

En İyi NFT Oyunları 2022

NFT’lerin ortaya çıkmasından bu yana, oyun endüstrisi yeni bir macera ve keşif aşamasına merhaba dedi. Bu yeni dönemde oyun endüstrisi benzeri görülmemiş teknolojik gelişmelere ve finansal büyümelere şahit oldu. 2021 yılında dünya genelinde piyasa değeri 40 milyar doları aşan NFT’ler, hem NFT oyun geliştiricileri sayısında hem de NFT oyuncularının sayısında bir patlama yaşanmasını sağladı. Peki bu NFT oyunlarını bu kadar özel kılan şey ne? Gelin hep beraber önce bu soruyu yanıtlayalım.

NFT oyunları, geleneksel oyun deneyimlerinden farklı bir deneyim sunuyor. NFT oyunlarında öğelerin ya da varlıkların tokenleştirilmesine, toplanmasına / kazanılmasına ve gerçek parayla farklı Blockchain oyunları içinde ya da arasında takas edilmesine olanak tanıyor. Bu varlıklar görünümler, karakterler, ekipmanlar, öğeler ve daha fazlası olarak geliyor ve genellikle oyun içinde kullanılıyor. İşte 2022 yılında oynayabileceğiniz en iyi 7 NFT oyunu.

2022 yilinda oynanabilecek en iyi nft oyunlari

7-Illuvium

Illuvium, oyuncuların yedi olağanüstü uzaylı merkezinde seyahat edebilecekleri ve karşılaştıkları olağandışı varlıkları toplayabilecekleri bir açık dünya keşif oyunu olarak karşımıza çıkıyor. Illuviums olarak isimlendirilen bu varlıklar, kullanıcılar tarafından eğitildikçe gelişebiliyor ve bu sayede değerlerini artıran benzersiz yeteneklere kavuşuyor. Oyuncular bu varlıklarını, NFT içeriklerini ve çiftlik malzemelerini pazarda NFT olarak satabiliyor ya da takas edebiliyor. Oyun hala kapalı beta aşamasında olmasına rağmen çarpıcı grafiklere sahip.

6-Sorare

Sorare, oyuncuların kendi kadrolarını oluşturmalarına ve bir sezonda en çok puan kazanmak için rekabet etmelerine olanak tanıyan heyecan verici bir fantezi futbol oyunu. Oyunda 245’in üzerindeki kulüpteki gerçek oyuncular, dijital NFT kartları olarak temsil ediliyor.

5- Gods Unchained

Oynaması ücretsiz bir strateji kart oyunu olan Gods Unchained Gwent ve Hearthstone severler tarafından beğenilecektir. Oyunda Hearthstone oyununa benzer şekilde özel olarak oluşturulmuş desteklerle savaşan oyuncuları içeriyor. Her bir kartın NFT olduğu oyunda bu kartlar oyuncular arasında kolay bir şekilde takas edilebiliyor.

2022 yilinda oynanabilecek en iyi nft oyunlari 3

4-DeFi Kingdoms

Harmony ONE Blockchain ağında, kullanıcıların kahramanları NFT olarak alıp satmalarına imkân tanıtan bir NFT oyunu olarak dikkat çekiyor. Kahramanlar, savaşta ödül kazanmak için kullanılabilir ya da kâr amacıyla satılabilir. DeFi Kingdoms ekonomisi, oyunu oynayarak kazanılabilen ya da Harmony ya da AVAX Blockchain ağları üzerinden satın alınabilen Jawel Token (JEWEL) üzerinde çalışıyor.

3-Decentraland

2020 yılında piyasaya sürülen Decentraland, Second Life ve Active Worlds izleri taşıyan metaverse oyunu olarak karşımıza çıkıyor. Oyuncular kendi avatarlarını oluşturabiliyor, oyun dünyasını keşfedebiliyor, etkinliklere katılabiliyor ve diğer oyuncularla ticaret yapabiliyor. Oyuncular tüm bunlara ek olarak oyunun tescilli SDK’sını kullanarak tasarım ve kreasyonlarıyla oyuna katılabiliyor.

2-Sandbox

Sandbox hiç şüphesiz oyunlar için en çok sevilen metaverse platformlarından birisi olarak tanımlanabilir. Oyuncular, NFT’ler olarak pazara yüklenebilen Voxel varlıklarını oluşturabiliyor. Bu NFT’ler daha sonra kullanıcıların kendileri tarafından platformda oluşturulan oyunlara entegre edilebiliyor. Oluşturucular, tasarladıkları tüm oyunlardan ve ilişkili varlıklardan gelir elde edebilir ve pazarlayabilirken oyuncular platform üzerinde sadece oyun oynayarak ödüller kazanabiliyor.

2022 yilinda oynanabilecek en iyi nft oyunlari 4

1-Axie Infinity

Listenin başında geçtiğimiz aylarda uğradığı hack girişimiyle de uzun bir süre gündemden düşmeyen ve bugüne kadarki ticari olarak en başarılı NFT oyunlarından birisi olan Axie Infinity yer alıyor. Oyunda dünya genelinde büyük bir hayran kitlesi olan Pokemon gibi “Axies” de atalarından özellikleri miras olarak alan ve aynı zamanda oyunun NFT’leri olarak hareket eden yetiştirilmiş evcil hayvanlar bulunuyor. Oyuncuların sahip oldukları Axies’lerin ırkları ne kadar ilginç ve nadir olursa, onlardan gelir elde etmek bir o kadar artıyor. Oyuncular Blockchain ağına kayıtlı oldukları sürece, çeşitli NFT pazar yerlerinde Axies ticareti yaparak gelir elde edebiliyor.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Burak Köse

Burak KÖSE 3 Mayıs 1995 tarihinde Bursa’da doğdu. Erken yaşta bilgisayar ve internetle tanışan Burak, Nisan 2022’den itibaren BTCHaber.com’da içerikler üreterek sektörde edindiği tecrübeler ışığında gelişmeleri okuyuculara aktarıyor.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala