bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 66,778.89 0.54%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,256.20 2.46%
bnb
BNB (BNB) $ 608.01 1.00%
solana
Solana (SOL) $ 158.27 2.29%
xrp
XRP (XRP) $ 0.547703 0.42%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.507438 0.72%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.161755 2.14%

2021’in Blockchain Teknolojisi Kullanan En Önemli 50 Firması

2021in blockchain teknolojisi kullanan en onemli 50 firmasi

Bitcoin (BTC) ve blockchain artık neredeyse bir ana akım haline geldi diyebiliriz. Bitcoin’in 2020 dalgalanması dünya çapında C-suite yöneticilerin dikkatini çekti; Şirketler sadece faturaları uzlaştırmak ve ürün kaynağını doğrulamak gibi görevleri gerçekleştirmek için Bitcoin’in altında yatan teknolojiyi kullanmakla kalmıyor, aynı zamanda düzinelerce Bitcoin’i bir hazine varlığı olarak tutuyor.

Forbes de bu kapsamda “Blockchain 50” adlı bir liste hazırlayarak dağıtılmış defter teknolojisinin kullanılmasına öncülük eden ve geliri ya da değeri en az 1 milyar dolar olan şirketleri sıraladı. Listede dünyanın en büyük bankası, Çin Sanayi ve Ticaret Bankası ve Asya’dan diğer dört banka da dahil olmak üzere 21 yeni üye var. Bunlar Facebook, Google, Amazon ve Ripple gibi ABD şirketlerinin yerlerini alıyorlar, hepsi hala blockchain’de aktif.

Gelin listeye birlikte bakalım:

1. A.P. Moller-Maersk Grubu

(Kopenhag, Danimarka)

Danimarkalı nakliye ve lojistik devinin blokzinciri TradeLens, tedarik zinciri bilgilerini dijital ortama aktarıyor. Ağustos 2018’deki lansmanından bu yana, dünya genelindeki konteyner gemilerinin yaklaşık % 50’sini bünyesine kattı. 2020 yılında 1 milyar sevkiyat, 30 milyon konteyner ve 14 milyon belge işledi, bu bir önceki yılın iki katından fazla. Maersk, blockchain teknolojisini kullanarak deniz sigortasını işlemek için Microsoft ile de ortaklık kurdu.

Blockchain platformları: TradeLens, Hyperledger Fabric, IBM Blockchain

Kilit Lider: Michael White

2. Ant Group

(Hangzhou, Çin)

Ant, kendi blockchain platformu AntChain’de geliştirilmekte olan 50’den fazla blockchain uygulamasına sahip. Dikkate değer bir örnek olarak OpenChain’i verebiliriz. Sistem şimdiye kadar 6.000’den fazla kullanıcı 100.000 akıllı sözleşme yazarak 400 milyon işlemi kolaylaştırdı.

Blockchain platformları: AntChain, Hyperledger Fabric, Quorum

Kilit Lider: Geoff Jiang

3. Baidu

(Pekin, Çin)

Çin’in arama devi ve fintech girişimi Du Xiaoman Financial, 20’den fazla blockchain çözümü sundu. Bunlardan biri olan Libra Chain, Çin’in telif hakkı ve e-ticaret anlaşmazlıklarını sanal dava yoluyla ele alan üç internet mahkemesinin altyapısı olarak hizmet veriyor.

Blockchain platformları: Baidu Xuperchain, Hyperledger Fabric

Kilit Lider: Wei Xiao

4. BHP

(Melbourne, Avustralya)

Madencilik devi, ESG (çevresel, sosyal ve kurumsal yönetişim) özniteliklerinin izlenmesi ve tedarikçilerin kimliklerinin doğrulanması dahil olmak üzere birden fazla işlemi dijitalleştirmek için blockchain kullanıyor. BHP, Çin Baowu Steel ile ilk demir cevheri blokzinciri ticaretini Haziran 2020’de tamamladı.

Blockchain platformları: MineHub, Hyperledger Fabric

Kilit Lider: Michiel Hovers

5. Binance

(Cayman Adaları)

Dünyanın en büyük kripto para birimi borsası, 184 tokenize edilmiş varlığı listeler ve neredeyse yüz blok zincirini destekler. Toplam işlem hacmi geçen yıl 2 trilyon dolara ulaştı. Temmuz ayında Binance, kullanıcıların kripto varlıklarını otomatik olarak yerel para birimine dönüştüren ve dünya çapında 70 milyon tüccar tarafından kabul edilecek bir Visa banka kartı çıkardı.

Blockchain platformları: Bitcoin, Binance Chain ve onlarca diğerleri

Kilit Lider: Changpeng Zhao ve Yi He

6. Boeing

(Chicago, Illinois)

HorizonX girişim kolu, drone’ları takip etmek ve onlarla iletişim kurmak için blockchain özellikli bir hava trafik kontrol sistemi olan SkyGrid’in geliştirilmesine fon sağladı. Skygrid, paket teslimi, endüstriyel denetimler ve özellikle (bir gün) otonom uçan taksiler için önemli olan kalıcı bir veri kaydı oluşturur.

Blockchain platformları: Go Direct, Hyperledger Fabric

Kilit Lider: Amir Husain

7. Cargill

(Wayzata, Minnesota)

Firma, Şükran Günü öncesi tedarik zinciri boyunca hindileri takip etmek için Intel’in Hyperledger Sawtooth’unu kullanarak 2017 yılında ilk olarak blok zincirine geçiş yaptı. Geçen yıl, Ethereum tabanlı Quorum blok zincirini kullanan Covantis platformunun altı ortağından (ADM ve Louis Dreyfus gibi) biri haline geldi.

Blockchain platformları: Quorum, Hyperledger Grid, Ethereum

Kilit lider: Petya Sechanova

8. Carrefour

(Massy, ​​Fransa)

Fransız süpermarket zinciri, çiftlikte yetiştirilen yumurtalar, Norveç somonu ve Rocamadour peyniri dahil olmak üzere blokzincirinde 30’dan fazla ürün hattını takip ediyor. Carrefour, özelliğin satışları artırdığını ve gelecek yılın sonuna kadar 100 ürün grubuna genişletmeyi hedeflediğini söylüyor.

Blockchain platformları: IBM Blockchain, Hyperledger Fabric

Kilit lider: Emmanuel Delerm

9. Çin İnşaat Bankası

(Pekin, Çin)

Büyük banka, 75 finans kuruluşunun riskli borçluları hızlı bir şekilde belirleyebildiği ve aynı zamanda daha cazip olanlara daha düşük oranlar sunmak için rekabet edebildiği BC Trade 2.0’ı kurdu.

Blockchain platformları: BC Trade 2.0, Hyperledger Fabric, Hyperchain

Kilit lider: Tan Hao

10. CME Grubu

(Chicago, Illinois)

Türev borsası, Aralık 2017’de Bitcoin vadeli işlem sözleşmeleri sunmaya başladı. CME Şubat ayında Ether vadeli işlemlerini ekliyor. Şimdiye kadar, 6.000 bireysel hesap borsada Bitcoin türevleri ticareti yapıyor.

Blockchain platformları: Bitcoin, Ethereum

Kilit Lider: Tim McCourt

11. Coinbase

(San Francisco, Kaliforniya)

Amerika’nın en büyük kripto para borsası, 100’den fazla ülkede 43 milyondan fazla bireysel hesaba sahiptir. Coinbase, müşterilerin kripto para birimlerini Visa’nın kabul edildiği her yerde harcamalarına ve herhangi bir ATM’den nakit çekmelerine olanak tanıyan ilk banka kartını çıkaran firmadır.

Blockchain platformları: Bitcoin, Ethereum ve diğerleri

Kilit lider: Brian Armstrong

12. CONA Hizmetleri

(Atlanta, Gürcistan)

En büyük 12 Kuzey Amerika Coca-Cola şişeleyicisinin sahibi olan CONA (Coke One North America anlamına gelir), şişeleyiciler arasındaki siparişleri ve sevkiyatları blokzincirine taşıdı.

Blockchain platformları: Baseline, Ethereum, Hyperledger Fabric

Kilit lider: Andrei Semenov

13. Credit Suisse

(Zürih, İsviçre)

İsviçreli bankacılık devi, komisyoncu-bayi Nomura’s Instinet ile ABD’de listelenen hisse senedi alım satımlarını çözmek için Paxos Uzlaşma Hizmetini kullanıyor. Blok zinciri teknolojisi, katılımcıların geleneksel aracı olmadan doğrudan birbirleriyle alım satım yapmalarına olanak tanır ve tipik olarak geçen iki gün yerine aynı gün uzlaşmayı sağlar.

Blockchain platformları: Enterprise Ethereum, Paxos Settlement Service

Kilit Lider: Emmanuel Aidoo

14. Daimler

(Stuttgart, Almanya)

Lüks Mercedes-Benz araçlarının üreticisi, üretimden yeni bir kaynak yaratmaya kadar her şeyi kolaylaştırmak için blockchain kullanıyor.

Blockchain platformları: Hyperledger Indy, Hyperledger Fabric, Corda, Ocean Protocol, Ethereum, MoveX

Kilit Lider: Jonas von Malottki

15. Depository Trust & Clearing Corporation (DTCC)

(New York, New York)

Yıllık olarak 2,2 katrilyon dolarlık ticaretin arkasında bulunan dev firma hizmetlerini yeniden tasarlıyor. 11 trilyon dolarlık kredi türevlerini bir blok zincirine taşıdıktan sonra, halka açık piyasalarda işlem gören nakit hisse senetlerini takip etmek için Project Ion ve aynı şeyi hem birincil hem de ikincil piyasalarda halka arz öncesi hisse senedi ticareti için yapacak olan Project Whitney duyurdu.

Blockchain platformları: Axcore, Hyperledger Fabric, Corda, DAML, Ethereum

Kilit Liderler: Rob Palatnick, Jennifer Peve

16. Digital Currency Group

(New York, New York)

170 şirketten oluşan bir portföye sahip kripto para girişimlerinde en üretken yatırımcı, aynı zamanda en büyük iki kripto kurumuna sahip.

Blockchain platformları: Bitcoin, Ethereum, XRP, Zcash ve diğerleri

Kilit lider: Barry Silbert

17. Equinor

(Stavanger, Norveç)

Petrol devi, Kuzey Denizi’ndeki yeni mega alanı da dahil olmak üzere blok zincirine 10 petrol ve rüzgar enerjisi projesi koydu.

Blockchain platformları: Data Gumbo, Vakt

Kilit lider: Anders Opedal

18. Fidelity

(Boston, Massachusetts)

Karşılıklı fon devi, 2019’un başından beri kurumsal yatırımcıların Bitcoin’i depolamasına ve takas etmesine yardımcı oluyor.

Blockchain platformu: Bitcoin

Kilit lider: Tom Jessop

19. Honeywell

(Charlotte, Kuzey Carolina)

Endüstriyel holding, 2 milyondan fazla havacılık kalite belgesini bir blok zinciri defterine aktardı ve bu belgeleri müşteri tabanı için tamamen erişilebilir hale getirdi.

Blockchain platformları: Hyperledger Fabric, GoDirect Trade

Kilit lider: Lisa Butters

20. HSBC

(Londra, Ingiltere)

İngiliz bankası, küresel şubeleri arasındaki döviz akışlarının verimliliğini artırmak için blockchain kullanıyor.

Blockchain platformları: Quorum, Corda, Ethereum, Hyperledger Fabric, OneConnect

Kilit liderler: Vinay Mendonca, Mark Williamson

21. IBM Corporation

(Armonk, New York)

IBM’in yeni Digital Health Pass uygulaması, kuruluşların bir kişinin Covid-19 test ve sıcaklık sonuçlarını doğrulamasına olanak tanır; Stadyum operatörleri gibi müşteriler, bir kişinin aşı olup olmadığı da dahil olmak üzere kendi kriterlerini seçebilirler.

Blockchain platformları: IBM Blockchain, Hyperledger Fabric

Anahtar lider: Alistair Rennie

22. ICBC

(Pekin, Çin)

Dünyanın en büyük bankası şu anda müşterilerin sağlık hizmetleri kapsamlarından hayırsever bağışlarının nasıl harcandığına kadar her şeyi izlemelerine olanak tanıyan 30 blokzinciri uygulamasına sahip.

Blockchain platformları: ICBC Chain, Ethereum, Hyperledger Fabric, Tendermint

Kilit lider: Guangqing Gong

23. ING Grubu

(Amsterdam, Hollanda)

Blockchain teknolojisini benimseyen en eski bankalar arasında. Banka şu anda kripto varlıklarının doğrulanmasına yardımcı olmak için çalışan bir grup diğer finans kurumuna liderlik ediyor, böylece küresel kara para aklama ile mücadele standartlarına uyuyorlar.

Blockchain platformları: Corda, Quorum, Ethereum, Hyperledger Fabric, Hyperledger Indy

Kilit lider: Mariana Gomez de la Villa

24. JPMorgan Chase

(New York, New York)

Liink blokzinciri ağını bankalar arası işlemleri hızlandırmak için kullanmak üzere Deutsche Bank ve Meksikalı Banorte dahil olmak üzere 425 banka kaydetti. Teknoloji, sonunda bankaların daha az kağıt çek düzenlemesine ve daha fazla işlemi çevrimiçi hale getirmesine yardımcı olacaktır.

Blockchain platformları: Quorum, Ethereum

Kilit lider: Umar Farooq

25. Kakao

(Jeju-si, Güney Kore)

52 milyon kullanıcıya sahip Güney Kore’nin baskın mesajlaşma uygulaması KakaoTalk, kendi kripto para birimi olan klay ile kendi halka açık blokzincirini geliştiren bir Ground X blok zinciri birimine sahip. Şimdiye kadar 370.000 doğrulanmış KakaoTalk kullanıcısı dijital cüzdanlar açtı; %10’u bu cüzdanı her gün kullanıyor.

Blockchain platformu: Klaytn

Kilit lider: Jason Han

26. LVMH

(Paris, Fransa)

Lüks mallar şirketi, Louis Vuitton ve Bulgari gibi markaların ürünlerini takip etmek ve sahtecilikle mücadele etmek için blockchain kullanıyor. Prada ve Richemont’s Cartier ile oluşturulan platforma yaklaşık 10 milyon lüks ürün kaydedildi.

Blockchain platformları: AURA, Quorum, Ethereum

Kilit lider: Franck Le Moal

27. Microsoft

(Redmond, Washington)

EY ile geliştirilen blockchain uygulamalarından biri, içerik haklarını ve telif haklarını yönetiyor. Oyun yayıncıları Xbox ve Ubisoft, 45 gün veya daha uzun sürebilen geleneksel işlem süresine kıyasla telif hakkı ödemelerini otomatik olarak yapan yeni sistemi ilk kullananlar oldu.

Blockchain platformları: Quorum, Ethereum

Kilit lider: Jagannathan Venkatesan

28. MicroStrategy

(Tysons Corner, Virginia)

İş analitiği yazılım şirketi 2020’de 1 milyar dolardan fazla kripto para satın alarak enflasyonu dengelemek için Bitcoin’i kurumsal hazinelerde saklama eğilimini hızla başlattı. Morgan Stanley kısa süre önce şirketten yaklaşık %11 hisse satın aldı.

Blockchain platformu: Bitcoin

Kilit lider: Michael Saylor

29. Ulusal Basketbol Birliği (NBA)

(New York, New York)

NBA’nin Top Shot pazarı, ligin spor hatıralarından para kazanmasına yardımcı oluyor. Ortağı Dapper Labs’in blok zincirini kullanan NBA, trade kartlarına benzer ancak dijital formda olan paketleri satıyor.

Blockchain platformu: Flow

Kilit liderler: Adrienne O’Keeffe

30. Nornickel

(Moskova, Rusya)

Dünyanın en büyük yüksek dereceli nikel ve paladyum üreticisi, kısmen sahibi olduğu Connecticut tabanlı startup’ı ​​Atomyze aracılığıyla bir endüstriyel varlık tokenleştirme platformunu test ediyor.

Blockchain platformu: Hyperledger Fabric

Kilit lider: Jeanine Hightower-Sellitto

31. Northern Trust

(Chicago, Illinois)

Aralık 2020’de Standard Chartered ile birlikte kripto para birimi startup’ı Zodia Custody’ye yatırım yaptı.

Blockchain platformları: Bitcoin, Ethereum, Hyperledger Fabric, Hyperledger Sawtooth, DAML

Kilit lider: Pete Cherecwich

32. Novartis

(Basel, İsviçre)

Merck ve Madrid Polytechnic Üniversitesi ile birlikte Novartis, ilaç paketlerini tarayan ve güncel bilgiler için üreticilere gerçek zamanlı taleplerde bulunan ve hastaların tarama kodları aracılığıyla erişebileceği bir uygulama geliştirdi. PharmaLedger ayrıca sahte ve karaborsa ilaçlarıyla mücadele etmek için bu teknolojiyi kullanıyor.

Blockchain platformları: Ethereum, Sovrin, Hyperledger Fabric, Corda, DAML, Quorum

Kilit lider: Liz Theophille

33. Oracle

(Austin, Teksas)

Veritabanı devi, tescilli blok zincirini 2018’de başlattı. En olgun projesi, şu anda konteyner nakliye devleri ve liman operatörleri de dahil olmak üzere 300 müşteriye sahip bir deniz taşımacılığı konsorsiyumu olan Global Shipping Business Network’tür (GSBN).

Blockchain platformları: Oracle Blockchain Platform, Hyperledger Fabric

Kilit lider: Frank Xiong

34. PayPal

(San Jose, Kaliforniya)

Ödeme devi, dijital varlıkların ve merkez bankası para birimlerinin bol olduğu bir gelecekte lider bir konuma ulaşmaya çalışıyor.

Blockchain platformları: Bitcoin, Ethereum, Bitcoin Cash, Litecoin

Kilit lider: Dan Schulman

35. Ping An

(Shenzhen, Çin)

Sigorta ve finansal hizmetler devi, her ikisi de fintech iştiraki OneConnect aracılığıyla faaliyet gösteren Tianjin Limanı’ndan geçen bir tedarik zinciri projesi ve Guangdong Eyaletindeki bir finansman platformu dahil olmak üzere 30’dan fazla blockchain uygulamasına sahip.

Blockchain platformu: FiMAX

Kilit lider: Frank Lu

36. Samsung Grubu

(Seul, Güney Kore)

Samsung SDS, yerel yönetimler, hastaneler ve hava limanları için bir dizi blok zinciri projesi inşa etti.

Blockchain platformları: Nexledger

Kilit lider: Jeanie Hong

37. Sappi

(Johannesburg, Güney Afrika)

Güney Afrikalı selüloz üreticisi, sürdürülebilir ormanlardan kağıt hamuruna ve üretim tesislerine kadar kumaş ürünlerini takip eden bir blok zinciri olan GreenTrack’te Hintli çevre dostu kumaş üreticisi Birla Selüloz ile ortaklık kurdu.

Blockchain platformları: GreenTrack, Hyperledger Fabric

Kilit lider: Krelyne Andrew

38. Suudi Aramco

(Dhahran, Suudi Arabistan)

Aramco 2019’da, petrol sahalarında ve rafinerilerde binlerce sensörü entegre etmeyi, varlık performansını daha iyi doğrulamayı ve Aramco’nun satıcıları ile akıllı sözleşmeleri daha iyi hale getirmeyi amaçlayan bir blok zinciri platformu oluşturan Data Gumbo’ya 6 milyon dolar yatırım yaptı.

Blockchain platformları: Ethereum, Hyperledger

Kilit lider: Yousef A. Ulyan

39. Signature Bank

(New York, New York)

64 milyar dolarlık (varlıklar) New York bankası, kurumsal kripto para müşterilerine hizmet verme konusunda uzmanlık geliştiriyor ve Signet olarak bilinen Ethereum tabanlı platformu aracılığıyla kripto ticaret hesaplarına para yatırmaları için hızlı ve basit yollar sağlıyor.

Blockchain platformları: Signet, Ethereum

Kilit lider: Frank Santora

40. Square

(San Francisco, Kaliforniya)

Square, iki yıl önce, eşler arası para transferi ve dijital bankacılık hizmeti olan Cash App kullanıcılarının Bitcoin satın almasına izin vermeye başladı. Uygulama 30 milyon aktif kullanıcıya ulaştı. Square, 30 Eylül’de sona eren çeyrekte Bitcoin’den 1.6 milyar dolar gelir ve 32 milyon dolar brüt kar elde etti.

Blockchain platformu: Bitcoin

Kilit lider: Steve Lee

41. State Farm

(Bloomington, Illinois)

Talepleri çözen sigortacılar için halefiyet süreci – yani hangi poliçe ve sigortacının hangi tazminat talebini ödemekten nihai olarak sorumlu olduğunu belirlemek – aylar sürebilir. State Farm ve sigortacı USAA, birbirlerine günde ortalama 200’den fazla çek postalarlardı. Ancak geçen yıl Subrogation Net Settlement blok zincirini kullanmaya başladıklarından beri, takas edilen çek sayısı %80 azaldı.

Blockchain platformları: Quorum, Ethereum

Kilit lider: Mike Fields ve Robert Yi

42. Stone Ridge

(New York, New York)

New York Digital Investment Group yan kuruluşu aracılığıyla Stone Ridge, Bitcoin’deki en büyük kurumsal yatırımcılardan biri haline geldi.

Blockchain platformları: Bitcoin, Ethereum, XRP, Litecoin ve Bitcoin Cash

Kilit lider: Robert Gutmann

43. Swisscom

(Bern, İsviçre)

Telekom devi Custodigit dahil olmak üzere çeşitli aşamalarda 11 blok zinciri uygulamasına sahip.

Blockchain platformları: Hyperledger Fabric, Hyperledger Ares, Hyperledger Indy, Corda

Kilit lider: Roger Wüthrich-Hasenböhler

44. Tech Mahindra

(Pune, Hindistan)

Hint holdingi Mahindra Group’un teknoloji kolu, birden fazla blok zinciri teknolojisi geliştirdi. Temmuz 2019’da, şu anda 500 milyon cep telefonu müşterisinin istenmeyen aramalardan kaçınmak için tercihlerini yönetmesine yardımcı olan blockchain tabanlı bir uygulamayı tanıttı.

Blockchain platformu: Hyperledger Fabric

Kilit lider: Rajesh Dhuddu

45. Telefonica

(Madrid, İspanya)

İspanyol telekomünikasyon şirketi, 4 milyon ev ekipmanı cihazını izlemek için blockchain kullanıyor.

Blokchain platformları: TrustOS, Hyperledger Fabric

Kilit lider: José Luis Núñez

46. Tencent

(Shenzhen, Çin)

Teknoloji devi, Shenzhen’in vergi dairesi tarafından yaklaşık 10 milyon fatura düzenlemek için kullanılan blok zinciri oluşturdu.

Blockchain platformu: FISCO BCOS

Kilit lider: Howe Zheng

47. Vanguard

(Valley Forge, Pensilvanya)

Haziran ayında, endeks fonu kralı, varlığa dayalı menkul kıymetlerin kayıtlarını tutmanın çoğu zaman karmaşık sürecini ele almak için bir girişim duyurdu. Vanguard, bu kredi bilgilerini paylaşılan, değiştirilemez bir defterde saklamak için yeni bir ürüne öncülük yaptı.

Blockchain platformu: Symbiont Assembly

Kilit lider: Warren Pennington

48. Visa

(Foster City, Kaliforniya)

Visa kapsamlı Ar-Ge çalışmaları yapıyor, böylece dijital para kendi rayları üzerinden güvenli bir şekilde (dolandırıcıların ulaşamayacağı şekilde) akması mümkün hale gelecek. Visa, işlemleri daha güvenli hale getirmek ve birinin kimliğini doğrulamak için biyometri kullanmak gibi kullanımlar için blok zinciri ile ilgili 159 patent başvurusunda bulundu.

Blockchain Platformları: Bitcoin, Ethereum

Kilit lider: Cuy Sheffield

49. VMware

(Palo Alto, Kaliforniya)

Facebook’un kripto para birimi Diem’in (daha önce Libra) arkasındaki teknolojiyi geliştirmesiyle tanınan VMware, Kasım ayında kendi kurumsal odaklı blok zinciri platformunu tanıttı.

Blockchain platformu: VMWare Blockchain

Kilit lider: Brendon Howe

50. Walmart

(Bentonville, Arkansas)

Walmart’ın kontaminasyonu ve diğer gıda güvenliği sorunlarını tespit etmesine yardımcı olan Gıda İzlenebilirlik Girişimi, şimdi taze yapraklı yeşillikler, kahve, deniz ürünleri ve et gibi yaklaşık 500 ürünü takip ediyor. Walmart bu yıl ithal gıdaları takip etmek için ABD Gümrük ve Sınır Koruması ile bir pilot çalışma yapacak.

Blockchain platformu: Hyperledger Fabric

Kilit lider: Tejas Bhatt ve Archana Sristy

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

BTCHaber

2016’da kurulan BTCHaber, kendi yazar kadrosu ile özgün yazılar ve içerikler üretmekte, yerli ve yabancı kaynakları takip ederek doğruluğu teyit edilmiş sadece önemli ve öne çıkan haberleri sunmaktadır. BTCHaber, kripto para piyasasının her geçen gün büyüdüğü bu dijital çağda yeni yatırım yollarının keşfetmek, gelişmeleri anbean takip etmek ve kullanıcıları doğru bilgiye ulaştırmak için kurulmuş güncel Bitcoin ve diğer kripto paraların konu alındığı haber platformudur.
https://www.btchaber.com/





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala