bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 70,366.85 0.53%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,562.69 0.54%
bnb
BNB (BNB) $ 609.49 3.75%
solana
Solana (SOL) $ 186.23 0.86%
xrp
XRP (XRP) $ 0.617415 0.47%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.644918 0.04%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.215583 8.90%

2021 Yılında Bitcoin (BTC) Kabul Eden 10 Şirket

Kripto para piyasaları, farklı kuruluşların Bitcoin’i (BTC) kabul etmeleri ile bilinen bir sene haline geldi. Biz de sizlere Bitcoin kabul eden işletmeler, Bitcoin ile alışveriş yapan ülkeler ve Bitcoin alan firmalardan bahsedeceğiz.

Bitcoin Kabul Eden Şirketler

Wikipedia

Dünyanın en büyük kütüphanesini yöneten Wikimedia, 2021 yılında Bitcoin kabul eden işletmelerden biri oldu. Wikimedia, bağışlar aracılığıyla Bitcoin alan firmalardan birisi olması için BitPay ile anlaştı.

Microsoft

İlk olarak 2014 yılında Bitcoin kabul eden işletmelerden biri olsa da, bir süre boyunca Bitcoin ile ödemeleri durdurdu. Ama 2021 yılında Microsoft, Bitcoin alan firmalardan birisi oldu. Microsoft’un 2014 yılında Bitcoin’i Xbox hizmetleri için ödeme aracı olarak kullanmasıyla birlikte ABD’de Bitcoin üzerinden alışveriş yapan ülkelerden birisi oldu.

AT&T

2020 yılında HSBC’nin anketine göre Bitcoin kabul eden işletmelerden birisi olması beklense de, AT&T’nin Bitcoin alan firmalardan birisi oldu. Böylece ABD’deki birçok kişi, Bitcoin kullanarak AT&T’deki faturalarını tamamen ödeyebilirsiniz. Bu hizmet de Wikimedia’nınki gibi BitPay üzerinden gerçekleştiriliyor.

Burger King

Normalde Venezüela’da Bitcoin ve Bitcoin Cash (BCH) kabul ediyordu. Ama Burger King’in Almanya’daki kuruluşu da 2021 yılında Lieferservice ile birlikte kripto paraları ödeme aracı olarak kabul etti. Böylece Almanya’da Bitcoin ile alışveriş yapılan ülkelerden birisi oldu.

KFC

Normalde KFC birçok yerde Bitcoin’i ödeme aracı olarak kabul etmese de, Kanada’daki KFC mağazaları için Bitcoin’i BitPay ile birlikte ödeme aracı olarak kabul etti. Böylelikle Kanada Bitcoin ile alışveriş yapılan ülkelerden birisi oldu ve Kanada’daki KFC müşterileri Bitcoin ile ödemelerini gerçekleştirebilir.

Overstock

ABD’nin ünlü online perakendecisi olan Overstock, müşterilerinin Bitcoin ile ödeme yapmaları için Coinbase ile ortaklık gerçekleştirdi. 

Subway

Subway’in bazı branşları, Bitcoin kullanarak ödeme gerçekleştirilmesine izin verdi. Bu sayede Subway’deki bazı müşteriler, Bitcoin ile ödemelerini gerçekleştirebilir. Bu sayede Subway de, Burger King ve KFC gibi Bitcoin ile ödeme alan işletmelerden birisi oldu.

Twitch

Dünyanın en büyük stream ağı olan Twitch, ilk başlarda Bitcoin ve Bitcoin Cash ile ödemeleri kabul ediyordu. Ama 2019 yılında bu opsiyonu kaldıran firma, bu sene Bitcoin ile ödemeleri kabul etmeye başladı.

Miami Dolphins

ABD’de bu sene Bitcoin ile ödemeleri kabul eden basketbol takımı, Bitcoin ile ödemelerin yarısını Miami Dolphins Vakfına bağışlayacağını söyledi. Eğer ödemelerinizi Bitcoin ile gerçekleştirirseniz, aynı anda bağış yapmış olabilirsiniz.

Virgin Galactic

Bitcoin’i ilk defa ödeme aracı olarak kabul eden uzay şirketi olan Virgin Galactic, zengin insanların uzay yolculuğunu Bitcoin ile gerçekleştirmelerine olanak sağlıyor. Böylelikle uzay yolculuğuna gitmek için zorlu banka transferlerine gerek kalmaz.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner