bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 70,078.78 0.48%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,540.45 0.69%
bnb
BNB (BNB) $ 618.67 6.28%
solana
Solana (SOL) $ 185.70 1.18%
xrp
XRP (XRP) $ 0.631457 1.90%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.660097 2.08%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.214651 2.11%

Waves’in (WAVES) TL Bazında Teknik Analizi – 7 Aralık 2020

waves analiz waves

Waves’in (WAVES) Paribu (paribu.com) verilerine göre logaritmik ölçekteki günlük grafiği aşağıda gösterilmiştir. Grafikte siyah renkteki uzun vadeli yükselen direnç çizgisi ile yeşil renkteki yükselen trend çizgisi arasındaki hareket dirençlerine doğru devam ediyor.

Şu an itibariyle yaklaşık 66 TL seviyesinden işlem gören WAVES’in önündeki en yakın direnci 69 TL seviyesinden geçen uzun vadeli yükselen direnç çizgisi. Bu seviyenin aşılması durumunda, kırmızı renkte gösterilmiş olan kısa vadeli yükselen trend çizgisine paralel çizilerek elde edilmiş olan mavi renkteki “OLASI” yükselen direnç, yaklaşık 87 TL civarında direnç gösterebilir.

Diğer taraftan, 69 TL direncinin aşılamaması durumunda kısa vadeli kırmızı yükselen trend 60 TL seviyesinde destek gösterebilir. Bu seviyenin altında günlük kapanışların gelmesi durumunda ise 47.45 TL’deki bir önceki dip seviyesine doğru geri çekilmenin devamı beklenebilir.

Orta vadeli yeşil yükselen trend çizgisinin altında kapanışların gelmesi durumunda ise, yükseliş trendine en azından bir süre için ara verilmiş olacağı ve iyimser bir ihtimalle yatay bir piyasada olunacağı düşünülebilir.

Tam Boyutta Görüntülemek için Grafiğe Tıklayabilirsiniz

WAWES İÇİN İNDİKATÖRLER NE SÖYLÜYOR?

Waves’in aşağıdaki günlük grafiğinde ise DMI, RSI ve STOCH RSI indikatörleri gösterilmiştir. DMI indikatöründeki DI+ çizgisinin (mavi), DI- çizgisinin(kırmızı) üzerinde hareket ettiği görülüyor ancak, mavi çizgide oluşan son zirvenin bir önceki zirvesini aşamadığı da ortada. Fiyatlarda oluşan yeni zirvelerle birlikte değerlendirildiğinde bu durum negatif bir uyumsuzluğa işaret ediyor. Ayrıca; DI+ çizgisi yükseliş anlamında son günlerde güç kaybederken, DI- çizgisi ise düşüş anlamında güç kaybediyor. Yani, bu iki çizginin tekrar birbirlerine yöneldiğini, önümüzdeki günlerde görebiliriz. Bu durum gerçekleşirse, WAWES için kısa vadeli bir kâr realizasyonu gündeme gelebilir.

Diğer taraftan STOCH RSI indikatörü yükselişini devam ettirirken, RSI’nın 70 seviyesinin üzerinde güç kaybetmeye başladığını da görüyoruz. Ayrıca, RSI şu an bulunduğu seviyelerin üzerine çıkamazsa, fiyatlarla arasında negatif bir uyumsuzluğun oluşması da muhtemel.

İndikatörlerin çok özel bir sinyal vermediği bu günlerde, WAVES için trend ve/veya destek/direnç çizimlerine göre strateji belirlemek daha iyi olabilir. Bu nedenle yukarıda anlatılmış olan çizimlerin gösterdiği seviyelere son derece dikkat edilmesinde fayda var.

Tam Boyutta Görüntülemek için Grafiğe Tıklayabilirsiniz

Özetle;

WAVES için TL bazında takip edilebilecek destek ve dirençler (yuvarlak rakamlar psikolojik destek ve direnç) aşağıda gösterilmiştir. Sağlıklı ve bol kazançlı günler dilerim.

Destekler: 60, 54, 50, 47.45

Dirençler: 69, 75, 80, 87

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Mehmet Yıldızlı

Ankara'da Yüce Fen Lisesi'nden 1992 yılında mezun oldu. Aynı sene Marmara Çevre Mühendisliği'ni kazandı. Üç sene burada öğrenim hayatına devam ettikten sonra, 1992 yılından itibaren ilgilendiği hisse senedi piyasaları, işletme ve finansla ilgili teorik bilgiyi de derinlemesine öğrenmek istediği için üniversite sınavına tekrar girerek Hacettepe Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İngilizce İşletme bölümünde öğrenim hayatına devam etti. Mehmet Yıldızlı 28 Kasım 2018 tarihinde kurduğu Paradox Danışmanlık Bilişim Tic. Ltd. Şti altında çalışmalarına devam etmektedir.
https://www.btchaber.com/





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala