bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 70,314.84 0.87%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,565.77 1.45%
bnb
BNB (BNB) $ 609.14 3.69%
solana
Solana (SOL) $ 187.65 2.15%
xrp
XRP (XRP) $ 0.62075 1.46%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.647485 0.61%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.213722 8.34%

Vitalik Buterin, Bitcoin ve Ethereum Arasındaki Farkı Açıkladı

vitalik buterin bitcoin ve ethereum arasindaki farki acikladi

Stakeborg Talks’a konuk olan Ethereum kurucusu Vitalik Buterin, Bitcoin ve Ethereum arasındaki farka değindi. Buterin, oluşturduğu Blockchain ağı ile alandaki lider kripto para arasındaki farkın ne olduğunu açıkladı.

Ethereum’un kurucu ortaklarından Vitalik Buterin, her iki ekosistemin de nasıl işlediğinin ve nasıl yerel para birimleri için değere dönüştürüldüğünün altını çizdi.

Buterin, Ethereum ağının ETH’den çok daha büyük bir değer olduğunu söylerken, Bitcoin Blockchain’inin ise, değerinin çoğunu BTC fiyatından elde ettiğini belirtti:

“Ethereum ve Bitcoin arasındaki en büyük fark, Bitcoin’in ekosisteminin değerinin para biriminin değerinden geldiği, ancak Ethereum’da para biriminin değerinin ekosistemin değerinden geldiği bir platform olmasıdır.”

vitalik buterin bitcoin ve ethereum arasindaki farki acikladi

Vitalik Buterin’e Göre Bitcoin ve Ethereum Birbirinden Farklı

Bu, kullanım durumları nedeniyle Ethereum’un daha geniş bir kullanım alanı olduğuna dair kripto alanındaki mevcut inançları yansıtıyor. Bu geniş çeşitlilik ile birlikte ETH sahipleri, Blockchain’in ileriye dönük farklı endüstriler için değerli olacağından emin oluyorlar. 

Vitalik Buterin’e göre Bitcoin, bir değişim aracı olarak ana akıma giremezse başarısız olabilir.

Buna ek olarak, sunucu Buterin’e ETH’nin önümüzdeki yıllarda Bitcoin’i geçip geçemeyeceğini sorduğunda, Buterin basit bir şekilde “olabilir” ile yanıtını verdi. 

Öyle ki kurucu, ETH’nin hem fiyatta hem de bir değer deposunda Bitcoin’den daha iyi performans gösterebileceğine inanıyor.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Cem Arslan Kurt

Cem Arslan Kurt Eylül 1999 tarihinde İstanbul'da doğdu. İlkokul eğitimini İstanbul ve Mersin'de gördü ve ortaokulu Kuzey Kıbrıs'ta okudu. Kıbrıs'ta merkezden oldukça uzak yaşadığından vaktinin büyük bir çoğunluğunu doğada ve bilgisayar başında geçirdi. Bu süre zarfında teknoloji, bilim ve yazılım dallarına ilgisi arttı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala