bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 62,183.66 1.22%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,007.10 0.11%
bnb
BNB (BNB) $ 544.17 0.69%
solana
Solana (SOL) $ 139.02 3.61%
xrp
XRP (XRP) $ 0.488548 1.54%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.444287 1.52%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.147857 0.24%

Twitter Saldırısının Arka Planında Başka Niyetler Olabilir

twitter saldirisinin arka planinda baska niyetler olabilir

Hacker’lar Twitter’ın “dahili sistemine” erişmeyi başardılar ve Twitter’daki en popüler hesaplardan bazılarını tehlikeye atarak bir Bitcoin dolandırıcılığını niyetiyle kullandılar. Bazı uzmanlar ise bu sebeple uyardı: “Bu bir dolandırıcılık olabilir ancak altında daha kötü bir sebep de yatıyor olabilir.”

Hacker’lar; Apple, Uber, Bill Gates, Barack Obama, Joe Biden, Coinbase, CoinDesk, Binance ve Elon Musk dahil olmak üzere, yüksek profilli figürlerin ve kuruluşların hesaplarına eriştiler. Bu hesaplar, kullanıcılara BTC gönderirlerse fonlarını ikiye katlayacakları sözünü veren, sahte bir BTC hediye dolandırıcılığı tweet’lemiş oldular.

Kripto para kaynaklı dolandırıcılıklar Twitter’da bilinen bir sorundur. Dolandırıcılar sahte hediye kampanyaları ile popüler isimleri kullanarak insanları kandırmaya çalışırlar. Dolandırıcılar eskiden beri YouTube ve diğer sosyal ağları kullandı ancak bu ölçekte bir saldırı daha önce görülmedi.

Görünüşe göre hacker’lar, bazı uzmanların Twitter’ı hacklemek amacıyla koordine edilen bir saldırı için az görünen bir miktar olan 120.000 dolarlık BTC kazanmayı başardı. Twitter bu durumu “dahili sistemlere ve araçlara erişimi olan bazı çalışanlarımızı hedefleyen insanlar tarafından koordine edilmiş, bir sosyal mühendislik saldırısı” olarak belirtti.

Hacker’lar dahili sisteme erişmeyi başarmadan önce sistemi bozmuş olabilirler. Twitter, güvenlik güncelleştirmesinde diğer olası kötü amaçlı etkinliklere baktığını söyledi.

Sosyal medya ağı Twitter, hacker’ların bir sosyal mühendislik saldırısı yoluyla erişim elde ettiğini iddia ederken, başka bir iddiaya göre de bir Twitter çalışanı ikna edilerek bu işe dahil edilmişti.

Çeşitli güvenlik uzmanları, saldırının daha kötü bir olay planlanmadan önce yaşanan “dikkat dağıtıcı bir eylem” olabileceğini iddia etti. Güvenlik şirketi Synopsys’in yazılım direktörü Michael Borohovski The Independent’a şunları söyledi:

“Hacker’ların Twitter’ın doğrudan veritabanına erişimi varsa, bu dolandırıcılık oyununu dikkat dağıtıcı olarak kullanmalarının yanı sıra, verileri tehlikeye atmalarını engelleyebilecek hiçbir şey yoktur.”

Twitter kullanıcı verileri, daha fazla kripto para için darkweb’ de satılabilir. Hacker’lar şu anda 142 milyon kişinin MGM Resorts verilerini, BTC veya XMR karşılığında satmaya çalışıyor.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

BTCHaber

2016’da kurulan BTCHaber, kendi yazar kadrosu ile özgün yazılar ve içerikler üretmekte, yerli ve yabancı kaynakları takip ederek doğruluğu teyit edilmiş sadece önemli ve öne çıkan haberleri sunmaktadır. BTCHaber, kripto para piyasasının her geçen gün büyüdüğü bu dijital çağda yeni yatırım yollarının keşfetmek, gelişmeleri anbean takip etmek ve kullanıcıları doğru bilgiye ulaştırmak için kurulmuş güncel Bitcoin ve diğer kripto paraların konu alındığı haber platformudur.
https://www.btchaber.com/





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala