STORJ Coin Nedir? STORJ Coin İyi Bir Yatırım Mı?

önce yayınlandı , Son güncelleme önce

Okuma Süresi: 8 dk

Paylaş:

Bu yazımızda STORJ coin nedir, kripto para birimi STORJ nedir, STORJ coin iyi bir yatırım mı gibi sorulara cevap vermeye çalıştık. İşte STORJ coin yorum ve geleceği hakkında detaylar…

STORJ Coin Kaç TL?

Güncel kripto para piyasası verilerine göre 1 STORJ Coin 15,79 TL TL’den işlem görüyor. STORJ Coin fiyatı son 24 saat içerisinde 4.71% değişim gösterdi. STORJ Coin’in son 24 saatteki işlem hacmi ise $ 23,323,065 dolar, toplam piyasa değeri ise $ 66,347,629 dolar seviyesinde.

STORJ Coin Kaç Dolar?

Güncel kripto para piyasası verilerine göre 1 STORJ Coin $ 0.46041 dolardan işlem görüyor.

Günümüzün veri odaklı dünyasında, hızlı erişim için kişisel ve işle ilgili dosyalarınızı yakınınızda tutmanız önemlidir. Geleneksel veri depolama seçenekleri, yani sabit diskler, özellikle çevrimiçi seçeneklere kıyasla hantal ve pahalı olma eğilimindedir. Uygun dosya depolamaya yönelik artan ihtiyaca yanıt olarak, birçok ana akım bulut depolama sağlayıcısı hem ücretsiz hem de ücretli depolama hizmetleri sunmak için devreye girdi. Nasuni tarafından yapılan son araştırmalar, dünya çapında şu anda bulutta birden fazla eksabayttan (bir milyar gigabayt) fazla verinin depolandığını gösteriyor. Küresel olarak depolanan toplam veri miktarının 2025 yılına kadar 200 zettabayt sınırını geçmesi bekleniyor.

Ancak, bilgisayar korsanlığı ve veri kaybı vakaları, kullanıcıların depolanan verilerinin güvenliği konusunda endişelenmelerine neden oldu. Şirketlerin yüzde 79’u son 18 ayda en az bir bulut veri ihlali yaşadı ve yüzde 43’ü bu süre içinde on veya daha fazla ihlal bildirdi.

Storj adlı merkeziyetsiz bulut platformu, büyük şirketleri, bulut depolama sağlayıcılarını ve diğer üçüncü tarafları dahil etmeden güvenli veri depolaması sağlama yeteneği nedeniyle yakın zamanda popülerlik kazanmıştır. Bu makale, Storj nedir, nasıl çalışır gibi sorulara yanıt verecek. Ayrıca Storj’un iyi bir yatırım olup olmadığını anlamanıza da yardımcı olacaktır.

Storj Nedir?

2014 yılında Shawn Wilkinson, James Prestwich, Jim Lowry, John Quinn ve Tome Boshevski tarafından kurulan açık kaynaklı bir merkeziyetsiz bulut depolama platformu olan Storj, Storj DCS (merkeziyetsiz bulut depolama) olarak da anılır.

Storj Labs Inc., kullanıcı verilerini düzenlemek ve güvence altına almak için node bilgisayarlarında Tardigrade yazılımını kullanır. Bu anonim node ağı, özel verileri koruma göreviyle bulut depolama hizmeti sağlayıcılarına güvenme ihtiyacını ortadan kaldırır.

Storj sistemi aynı zamanda eşler arası şifrelidir: her dosya, çeşitli ana bilgisayarların ağına dağılmadan önce güvenli bir şekilde şifrelenir.

Bu sistem, kullanıcıların verilerinin hack’lere ve kötü niyetli saldırılara karşı korunmasını sağlar. Ayrıca, toplu veri kaybına neden olan planlı ve koordineli bir saldırıya açık olabilecek birkaç yalıtılmış depolama biriminde veri depolama riskini de ortadan kaldırır.

Storj’u Farklı Kılan Nedir?

Büyük veri merkezlerinde veri depolayan geleneksel bulut depolama hizmetlerinden farklı olarak Storj, binlerce bağımsız bilgisayarı içeren bir ağ üzerinde çalışır. Güçlü ve güvenilir bir İnternet bağlantısıyla, fazladan birkaç terabaytlık alana sahip herhangi bir kişi, platformda bir node olmak için Tardigrade’i kurabilir.

STORJ Coin Nedir?

Storj ağ tasarımının en önemli bileşeni, kullanıcıların ağdaki diğer kullanıcılara dosyalarını güvenli bir şekilde saklamaları için ödeme yapabileceği STORJ kripto para birimidir. Aynı şekilde, kullanılmayan depolama kapasitesini ve bant genişliğini satmak isteyen kullanıcılar, ekstra para kazanmak için STORJ’i kabul edebilir.

STORJ coin, kolay ödemeleri mümkün kılar ve kullanıcıların işlem ücretlerini ve para birimi dönüştürme ücretlerini azaltır. Kullanıcıların STORJ’da ödediği ücretler, ağa depolama alanı ve bant genişliği sağlayan ana bilgisayarlara gider.

STORJ, Tardigrade içinde tercih edilen bir ödeme şekli olduğundan, değeri ağının faydasından elde edilir.

Müşteriler, dosyaları depolamak için STORJ satın alabilir ve harcayabilir ve depolama node’ları, ek alan ve bant genişliği sağlamak için STORJ’i kabul edip satabilir.

Storj Ağı Nasıl Çalışır?

Storj ağının çalışmasına katkıda bulunan üç ana bileşen vardır.

Depolama node’ları, kullanıcıların verileri bir ücret karşılığında güvenilir bir şekilde depolamak ve iade etmek için sabit sürücülerinde fazladan alan kiralamasına olanak tanır.

Yüksek bağlantılar müşterinin bilgisayarında çalışır ve dosyaları doğrudan ağa yükler. Ayrıca sorunsuz depolama ve verilerin alınması için eşler ile koordine olurlar.

Uydular, yüksek bağlantılar ve depolama node’leri arasındaki trafiği koordine eder. Meta verileri depolamaktan, depolama node’larının dürüstlüğünü sağlamaktan ve ödemeleri yapmaktan sorumludur. Her kullanıcının bir uyduda özel bir hesabı vardır.

Bir kullanıcının uplink’i, ağ üzerinde veri depolamak için uydularından izin aldıktan sonra, Storj dosyaları, segmentasyon adı verilen benzersiz bir süreçten geçer.

Bu işlem sayesinde dosyalar sıkıştırılır, şifrelenir, daha sonra parçalanır veya birçok şerit ve parçaya bölünür.

Orijinal dosyaların şeritleri daha sonra ağda dağılır ve depolanır. Bir kullanıcı dosyalarının şifresini çözmek ve almak isterse, ilk sıkıştırma ve şifreleme işlemi sırasında kullanılan aynı özel anahtarı sağlamalıdır.

Bir segment yeterince küçükse, büyük olasılıkla bir depolama node’unda değil, bir uyduda depolanacaktır.

Storj, devre dışı kalan ve potansiyel olarak bir şerit kaybeden node’ları hesaba katmak için artıklık kavramını sunar.  Bu durumda artıklık, tüm şeritlerin belirli sayıda çoğaltılması ve ağdaki çeşitli depolama node’ların taşınması anlamına gelir. Bu özellik, herhangi bir küçük node koleksiyonu tarafından kurcalanmayı ve sansürü önler.

storj

Storj Ağının Temel Özellikleri

Storj hakkında bilinmesi gereken en önemli şey, verilerinizi depolamak için diğer birçok bulut depolama hizmetinden temelde farklı bir yöntem kullanmasıdır. Storj, dosyalarınızın kopyalarını birkaç sunucuya yüklemek yerine merkeziyetsiz bir dosya depolama algoritması kullanır. Aşağıda, Storj’u uygun bir depolama platformu yapan bazı özellikleri verilmiştir.

Uçtan Uca Şifreleme

Storj, dosyaları Rclone veya Storj’un komut satırı arabirimini kullanarak yüklerken uçtan uca şifreleme sağlar. Her iki seçenek de güvenli bir ağ geçidi aracılığıyla Storj’un sunucu ağına doğrudan bağlanmanıza olanak tanır.

Dosya Kaybı Riski Yok

Bir kullanıcı bir dosya yüklediğinde, Storj onu örtüşen 80 parçaya böler ve her birini çeşitli ülkelerdeki ayrı sunuculara yerleştirir. Bu nedenle, bir kullanıcı dosyalarını indirmek veya taşımak istediğinde, Storj’un tamamını yeniden yapılandırmak için her dosyanın yalnızca 29 parçasına erişmesi gerekir. Böylece Storj’a yüklediğiniz dosyaları kaybetmeniz neredeyse imkansız hale geliyor.

Maksimum Veri Depolama Güvenliği

Storj’un merkeziyetsiz depolama sistemi, verilerinizi daha güvenli hale getirmek için tasarlanmıştır. Saldırgan, bir Storj sunucusuna girebilse bile, 28 sunucuya daha girmeden bir dosyayı yeniden oluşturamaz. O zaman bile, tüm dosya parçaları Storj’un sunucularında şifrelendiğinden ve özel şifreleme anahtarınız olmadan kırılamadığından dosyaya erişemezler.

Her Yerden Hızlı Dosya Erişimi

Kullanıcılar dosyalarına erişmek istediklerinde, platform, dosyaların parçalarını bulundukları yere en yakın sunuculardan otomatik olarak indirir. 84 ülkeye yayılmış 10.000’den fazla sunucu veya “node” ile Storj, parçalara hızla ulaşarak indirme işlemlerini hızlandırabilir. Bu yüksek hızlı erişim, özellikle büyük dosyaları küresel olarak dağıtılmış bir ekiple paylaşması gereken kullanıcılar olan dosya paylaşımı için değerlidir.

Storj Network’ün Artıları ve Eksileri

Storj Network’ün şifrelemesi, dosya yüklerken ve indirirken maksimum güvenlik sağlar. Ancak, yüklemeleri ve indirmeleri başlatmak için kod yazılması gerektiğinden, programcı olmayanlar Rclone ve Storj komut satırı arabirimlerini kullanmayı zor bulabilir.

Storj ile yeni kullanıcılar, son derece cömert olan 150 GB ücretsiz depolama alanına sahip oluyor. Ancak ücretli kullanıcılar için fiyatlandırma, kullanılan depolama alanı ve bant genişliğine göre değişir. Genel olarak, Storj fiyatları hala çoğu geleneksel bulut depolama sağlayıcısının fiyatlarından daha düşük.

STORJ İyi Bir Yatırım mı?

Storj’un ana cazibe merkezlerinden biri, kullanıcıların şu anda yalnızca Microsoft, Google ve Amazon gibi kurumsal devler tarafından sağlanan bir hizmeti geri alarak verilerini bağımsız olarak satın alabilmeleri, satabilmeleri ve kontrol edebilmeleridir.

Gizlilik odaklı ağ kullanıcıları, bir kurumsal varlığın bilgilerini görüntüleyip reklamları buna göre hedefleyebileceğinden endişe etmeden dosyalarını güvenli bir şekilde depolayabilir. Bu önemli kullanım durumu, potansiyel kullanıcıları Storj ağına ve kripto para birimine çekiyor.

Eşsiz ağ tasarımı ve değerli özellikleri sayesinde Storj, veri depolama ve kripto para birimi dünyasında kendine bir yer edinmiştir. Merkeziyetsiz devrime daha fazla kullanıcının katılmasıyla, Storj’un verileri güvenli bir şekilde depolamak ve aktarmak için tercih edilen platform haline gelmesi ve nihai merkeziyetsiz dosya depolama çözümü olarak yerini alması uzun sürmeyecektir.

Bir dizi analistin STORJ fiyat tahminlerini topladıktan sonra, varılan fikir birliği, STORJ’un önümüzdeki yıllarda yükseliş eğilimi göreceği yönünde.

2025 yılına kadar STORJ fiyatının 6.11$’a ulaşması bekleniyor. 2030 için kapsamlı bir STORJ fiyat tahmini bulunmamakla birlikte, analistler arasındaki fikir birliği, tokenin bu zaman dilimi içinde 20 doları geçmeyeceği yönünde.

STORJ, son 12 ayda genel bir yükseliş trendindeydi ve iyi performans göstermeye devam etmesi bekleniyor. Bununla birlikte, tüm yatırımlar tabii ki piyasa risklerine tabidir. Yatırımcılara, yatırım yapmadan önce STORJ’nin fiyatını ve performansını dikkatle izlemeleri tavsiye edilir.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

Yazar: Ramazan Eles

Bitcoin sallansa da yıkılmadı

Lider kripto para Bitcoin (BTC), dün akşam saatlerinde 65.200 dolara temas ettikten sonra hızlı bir toparlanma gerçekleştirdi. BTC’deki fiyat oynaklığı, piyasalardan çeyrek milyar dolardan fazla parayı sildi. ABD piyasalarının düşüşe geçmesi ve spot Bitcoin ETF’lerdeki pozitif serinin sona ermesi, kripto piyasasını negatif etkiledi. Söz konusu etmenler, önceki gün BTC’nin yüzde 4’e yakın değer kaybetmesine yol ...

Bağlantıyı kopyala