bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 70,784.97 2.66%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,562.37 1.58%
bnb
BNB (BNB) $ 581.34 1.63%
solana
Solana (SOL) $ 187.28 1.66%
xrp
XRP (XRP) $ 0.626724 2.27%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.651011 0.09%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.220049 19.40%

Seed Token Nedir?

seed token nedir

Projenin tanıtımına başlamadan önce (elbette içerikle ilgili) açıklamam/hatırlatmam gereken  üç terim var.

Bot: Tahmin edebileceğiniz gibi robot teriminden türetilmiş olan bot, en basit tabirle robotun yazılımsal halidir. Dünyası dijital platformlardır. Robot gibi programlanan görevleri yerine getirebileceği gibi yapay zeka sayesinde otonom hareket edebilir. Mr. Smith, Clippy, Skynet, R.U.D.I. ve Jarvis ün salmış botlardan bazılarıdır.

Artificial Intelligence (AI): Türkçede sıkça kullandığımız çevirisiyle yapay zekâ, insan zekâsını taklit eden makinalara verilen addır. Klasik bir bot ya da robottan farklı olarak yapay zekâlar öğrenmesi, adapte olması ve çözüm üretmesi için tasarlanmıştır. Google’ın kendi kendine yol alabilen aracından Skynet’e kadar birçok alanda ve amaçla hayatlarını sürdürebilirler.

Conversational User Interface (CUI): Türkçeye “sohbete dayalı kullanıcı arayüzü” olarak çevirebileceğimiz bu terim chatbot gibi konuşarak/yazışarak etkileşime girilen arayüzleri anlatmak için kullanılıyor. Alexa, Siri ve Google Asistan’I zaten biliyorsunuz.

SEED; CUI geliştiricileri ve uygulayıcıları için bağımsız, merkeziyetsiz bir pazardır. Bu platform, AI teknolojilerine front-end’ler (kullanıcının doğrudan kullandığı uygulamalar için) yerleştirmek için geliştirme araçları, fikri mülkiyet ve network sağlıyor. Blockchain teknolojisi, CUI’ların kimliğinin doğrulanmasına ve geliştiricilerin ürünleri ve katkıları karşılığında maddi kazanç elde etmelerine imkân sağlıyor.

SEED ise teknolojisi sayesinde şu anda CUI ve AI teknolojilerini kontrol eden birkaç büyük şirketin tekellerine karşın açık ve bağımsız bir alternatif sunarak AI teknolojisini demokratikleştiriyor.

SEED Token

SEED token ve network’ü, kullanıcıların kişisel verilerini kontrol etmelerini sağlarken güçlü bir CUI ekonomisi oluşturmak için tasarlanmış.

SEED token’ın sistemdeki diğer görevleri:

  • Kimlik doğrulama desteği,
  • akıllı sözleşmeler,
  • ödemeler,
  • kaliteyi sağlamak ve SEED ekonomisindeki pozitif aktörleri ödüllendirmek ve negatif olanlara karşı koruma sağlamak için derecelendirme sistemi.

Seed Bot Demosu

Seed Bot Demosu

SEED platformunun, token ve blockchain’in işlevselliğini gösteren basit bir chatbot’u olan SEED Bot’u mevcut.

Bu demo SEED platformunun, token’ın ve blockchain’in işlevselliğini, kullanıcı-bot etkileşimlerini blockchain’e yazan basit bir chatbot ile gösteriyor.

Bu, Seed Token Projesi’nin geliştirilmesinde önemli bir kilometre taşı ve daha fazla şeffaflık vadeden gelecekteki yenilikçi ekonomiye ve tüm katılımcıları daha âdil bir şekilde tazmin edecek bir CUI pazarına işaret ediyor.

SEED bir ekosistem mi, protokol mü, platform mu, Dapp mi?

Ekip projeye ekonomi demeyi tercih ediyor, çünkü bunların hepsinin unsurlarını içeriyor:

  • Mevcut geliştiricilerin, müşterilerin, reklamverenlerin, analistlerin ve uygulayıcıların bir ekosistemi,
  • Veri yapıları ile birleşmiş çekirdek .BOT tasarım dili içeren protokoller,
  • Şu anda açık kaynak olarak kullanılabilen ve on yıldır geliştirilmekte olan sunucu, ara katman yazılımı, içerik ve birden çok çalışan istemci dağıtımının gelişmiş bir framework’ü olan bir platform,
  • Henüz tamamlanmamış olsa da Greenhouse adı verilen merkezi olmayan depolama, iletişim ve ödemelerin gerçekleşeceği bir Dapp.

SEED projesinin getirdiği en büyük yenilik nedir?

SEED platformu CUI etkileşimini denetleyip doğruluyor ve etkileşimleri blockchain defterine yazıyor. Bu, finans ve sağlık sektöründe kullanılan verilerde CUI’lara güvenmemizi sağlıyor. Projenin yarattığı pazar yerleri, CUI geliştiricileri ve uygulayıcılarına, dünyanın her köşesinden, kolayca ve otomatik olarak ödeme yapılmasına olanak tanır. Kullanıcıların kişisel verileri kesinlikle kaydedilmiyor. Bu kritik bir öneme sahip çünkü merkezi bot geliştirici platformlarında kişisel veriler kaydedilir.

SEED Ekosistemi

SEED Ekosistemi

SEED Projesi Kimler İçin

Projeden geliştiriciler, uygulayıcılar, hizmet satın almak isteyen kullanıcılar, analistler ve reklamcılar yararlanabilir.

Hedef Kitle
Hedef Kitle
Hedef Kitle
Hedef Kitle

Projenin oldukça geniş ve alanında uzman bir ekibi var. Tamamını görmek için buraya tıklayın.

Güncel Roadmap şu şekilde:

Yol Haritası
Yol Haritası

Proje hakkında daha fazla bilgi için projenin teknik dokümanına bakabilirsiniz.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Barış Kardeş

Sevgiye dâir ne varsa ben orada varım, savaşa dâir ne varsa ben orada yokum. Mevlânâ.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala