Ruffer Investment Company 740 Milyon Dolarlık Bitcoin Sahibi Olduğunu Açıkladı

önce yayınlandı , Son güncelleme önce

Okuma Süresi: 2 dk

Paylaş:

İngiltere merkezli Ruffer Investment Company’nin dün akşam saatlerinde 15 milyon dolarlık Bitcoin yatırımı yaptığı açıklanmıştı. Bugün yapılan açıklama ile ise, şirketin Kasım ayında yaptığı toplam Bitcoin yatırımının detayları ortaya çıktı. Buna göre, şirketin 740 milyon dolar değerinde Bitcoin yatırımı bulunuyor.

Bu yatırım, şirketin yönetimi altındaki varlığın yaklaşık %2.7’sine karşılık geliyor. Kasım ayında gerçekleştirilen 550 milyon sterlin değerindeki satın alım, işlemin gerçekleştirildiği tarihe göre 744.26 milyon dolar değerinde. Bu yaklaşık 45.000 BTC’ye denk geliyor.

Kurumsal Yatırımcıların İlgisi Sürüyor

Geçtiğimiz günlerde, sigortacılık devi MassMutual’ın Bitcoin satın alımı ile kurumsal yatırımcıların ilgisi farklı bir seviyeye taşınmıştı. Birçok kaynak ve yorumcu, şirketin köklü olmasına ve risk hesaplama üzerine yoğunlaşan bir sektörden gelmesi üzerine yoğunlaştı ve diğer sigortacılık şirketlerinin bu örneği takip etmesi halinde piyasaya ciddi miktarda giriş olacağını tahmin etti.

Dün akşam itibariyle ise, bir kurumsal şirket daha Bitcoin yatırımı yaptığını açıkladı. Ancak açıklanan miktar, söz konusu şirketin sahip olduğu Bitcoin miktarının küçük bir bölümünü temsil ediyordu. Bugün ise, şirketin 744 milyon dolar değerinde Bitcoin’e sahip olduğu açıkladı.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

512x512

Yazar: BTCHaber

Bitcoin dominansı üç buçuk yılın zirvesinde

Bitcoin fiyatı 15 Ekim Pazartesi günü 68 bin dolara yaklaşarak yatırımcıları heyecanlandırdı. BTC son iki buçuk ayın zirvesini görürken altcoinler yükselişi bire bir oranda takip etmedi. Böylelikle Bitcoin’in pazar payı Nisan 2021’den bu yana en yüksek seviyeye ulaştı. TradingView verilerine göre Bitcoin dominansı gece saatlerinde yüzde 58,77 ile üç buçuk yılın zirvesini gördü. Piyasa değeri ...

Bağlantıyı kopyala