bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 70,314.84 0.87%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,565.77 1.45%
bnb
BNB (BNB) $ 609.14 3.69%
solana
Solana (SOL) $ 187.65 2.15%
xrp
XRP (XRP) $ 0.62075 1.46%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.647485 0.61%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.213722 8.34%

Ripple Yorumları: XRP/USD Teknik Analizi – 9 Aralık 2020

Ripple XRP Analiz

XRPUSD’nin Bitstamp verilerine göre logaritmik ölçekteki günlük grafiği aşağıda gösterilmiştir. Ripple şu an yaklaşık 0.55 dolar seviyesinden işlem görüyor. 

Grafikteki uzun vadeli yükselen kanal mavi ve yeşil alan olarak ikiye ayrılarak gösterilmiştir. Mavi alandan yeşil alana geçişin olduğu çizgi, bu kanalın orta çizgisidir. Kanal içinde gösterilmiş olan diğer ara çizgiler ise, kanal yüksekliğinin fibonacci katsayılarına göre bölümlendirilmesiyle elde edilmiş olan çizgilerdir. Özellikle kanal içindeki bu ara çizgilere dikkat edin. Bu çizgilerin daha önce birçok yerde tam olarak test edildiğini (iğne uçlarıyla) göreceksiniz.

Bu yükselen kanalın üst çizgisi 0.79 dolar seviyesinde test edildikten sonra başlayan düzeltme hareketi mavi düşen trend çizgisinin altında devam ediyor. Böyle bir hareketin genelde kanal orta çizgisine kadar devamı beklenir. Dolayısıyla; 0.79 dolar seviyesinden geçecek şekilde mavi düşen trend çizgisine paralel olarak çizilmiş olan kırmızı “olası” düşen trend çizgisi aşılmadığı sürece 0.4560 – 0.4600 aralığına kadar düşüş hareketinin devamı beklenebilir.

Diğer taraftan; önce mavi düşen trend çizgisinin 0.61 seviyesinde gösterdiği direnç, sonra da kırmızı olası düşen trend çizgisinin yaklaşık 0.64 dolar seviyesinde gösterdiği direncin aşılması durumunda kanal üst çizgisinin bugünler için direnç olarak gösterdiği 0.83 dolar seviyesi hedeflenebilir. 

xrpusd 1
Tam Boyutta Görüntülemek için Üstüne Tıklayın

XRPUSD’DE ELLIOTT DALGA SAYIMI

Aşağıdaki grafikte Mart 2020’de görülmüş olan dip seviyeden sonra başlayan yükselişin Elliott Dalga sayımı gösterilmiştir.

Buna göre, kırmızı rakamlarla gösterilmiş olan 5 dalgalık bir yükselişin 3ncü [(3)] dalgası henüz bitmiş değil. Bu kırmızı 3ncü dalga ise kendi içinde yine 5 alt dalgaya bölünmüş ve grafikte mavi renkte gösterilmiştir. Mavi renkte gösterilmiş olan bu 5 dalgalık yükselişte de kendi 3ncü (3) dalgası hâlâ devam ediyor. 

Mavi 5 dalgalık yükselişin içindeki 3ncü dalganın içinde siyah renkte gösterilmiş olan 5 dalgalık yükselişin ise şu an dördüncü(iv) dalgasındayız.

Grafikte bugünden sonraki yerlere bırakılmış olan dalga etiketleri, zaman ve seviye olarak rastgele bırakılmıştır.

Bu bilgilere göre, şu an içinde bulunduğumuz siyah renkteki dördüncü dalganın (iv) ilk hedefinin 0.382 fibonacci katsayılı geri çekilme seviyesi olan 0.49148 dolar olduğunu görüyoruz. Bu seviyenin altında ise 0.5 katsayılı fibonacci geri çekilme seviyesi 0.42445 seviyesinden geçiyor. Diğer taraftan, siyah renkteki 5 dalgalık minör yükselişin ikinci dalgası ABC şeklinde gerçekleşmiş. Bu durumda, eşleniklik özelliği dikkate alındığına şu an içinde bulunduğumuz dördüncü dalganın ABCDE ve/veya simetrik üçgen formasyonu şeklinde gerçekleşmesi beklenebilir. Yine aşağıdaki grafikteki siyah üçüncü dalganın(iii) uzadığını da anlıyoruz. Bu durumda, siyah renkte gösterilmiş olan 5 dalgalık yükselişin, dördüncü dalgası(iv) bittikten sonra başlayacak 5nci dalgasının(v) uzamayacağını düşünebiliriz.

Bütün bunları birlikte değerlendirdiğimizde dördüncü dalganın 0.382 ile 0.5 katsayılı fibonacci geri çekilme seviyeleri arasında bir yerde bitebileceği 0.4560 (siyah yatay kesikli çizgi ile gösterilmiş olan) dolar kısa vadeli alışlar için hedeflenebilir. Yalnız bu piyasalarda volatilitenin (oynaklığın) son derece yüksek olduğu ve aynı zamanda sermaye riskinin de bulunduğu dikkate alındığında Risk Yönetimini mutlaka yapmanız gerektiğini unutmamanızda fayda var.

xrpusd 2
Tam Boyutta Görüntülemek için Üstüne Tıklayın

XRPUSD İÇİN İNDİKATÖRLER NE SÖYLÜYOR?

Aşağıdaki grafikte ise MACD, RSI, SORS(Smoothed RSI) ve STOCH RSI indikatörleri gösterilmiştir. MACD’nin satış sinyalini sürdürdüğünü görüyoruz. Ancak, MACD çizgisinin düşüşünü çok dik bir şekilde yapıyor olduğuna dikkat edin. Bu çizginin bir süre sonra düşüş eğimini azalttığını (olası bir tepki yükselişi nedeniyle) görebiliriz. Dolayısıyla fibonacci geri çekilme seviyelerine yaklaşıldıkça o seviyelerden bir tepki yükselişi söz konusu olabilir.

Diğer taraftan, RSI ve SORS (Smoothed RSI) indikatörlerini birlikte değerlendirmenizde fayda var çünkü SORS indikatörü, RSI indikatörünün ana hareketini kaçırmayarak, RSI’daki aşırı dalgalanmayı törpüleyerek gösteriyor. Bu nedenle, daha net sinyaller üretiyor. SORS indikatörünün mavi çizgisi RSI’nın yumuşatılmış hali, kırmızı çizgisi ise kendi ortalamasıdır. Tradingview halka açık indikatörlerinden ücretsiz bir şekilde ulaşabileceğiniz SORS indikatörünü kontrol etmenizde fayda var.

RSI ve SORS indikatörleri incelendiğinde Ripple’daki düşüşün bir süre daha devam etme ihtimalinin oldukça yüksek olduğunu da görüyoruz. 

Son olarak, STOCH RSI’nın aşırı satış bölgesinde tekrar satış sinyali üretmek üzere (gün sonunda kesinleşecek) olması da dikkat çekici. Bu durum gerçekleşirse, RSI’daki ve SORS’taki düşüşü destekleyecektir ve Ripple’da yukarıda açıklamaya çalıştığım siyah 4ncü dalganın devam ettiğini görebiliriz.

xrpusd 3
Tam Boyutta Görüntülemek için Üstüne Tıklayın

Özetle;

XRPUSD için takip edilebilecek destek ve dirençler aşağıda gösterilmiştir. Sağlıklı ve bol kazançlı günler dilerim.

Destekler: 0.49, 0.4560, 0.4250, 0.40

Dirençler: 0.61, 0.64, 0.68, 0.79, 0.83

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Mehmet Yıldızlı

Ankara'da Yüce Fen Lisesi'nden 1992 yılında mezun oldu. Aynı sene Marmara Çevre Mühendisliği'ni kazandı. Üç sene burada öğrenim hayatına devam ettikten sonra, 1992 yılından itibaren ilgilendiği hisse senedi piyasaları, işletme ve finansla ilgili teorik bilgiyi de derinlemesine öğrenmek istediği için üniversite sınavına tekrar girerek Hacettepe Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İngilizce İşletme bölümünde öğrenim hayatına devam etti. Mehmet Yıldızlı 28 Kasım 2018 tarihinde kurduğu Paradox Danışmanlık Bilişim Tic. Ltd. Şti altında çalışmalarına devam etmektedir.
https://www.btchaber.com/





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala