bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 65,014.42 2.45%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,198.00 1.31%
bnb
BNB (BNB) $ 599.99 0.80%
solana
Solana (SOL) $ 153.67 2.14%
xrp
XRP (XRP) $ 0.527753 3.31%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.479361 6.26%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.155392 3.22%

Ripple’ın (XRP) TL Bazında Teknik Analizi – 4 Kasım 2020

Ripple XRP Fiyat Analizi

Ripple’ın (XRP) Türkiye’nin en büyük dijital varlık işlem platformu Paribu (paribu.com) verilerine göre lineer ölçekteki günlük grafiği aşağıda gösterilmiştir. Grafikteki daire içine alınmış üç nokta birleştirilerek yükselen fibonacci kanalı elde edilmiştir. Fibonacci kanalının 1.5 katsayılı çizgisini test ettikten sonra yaşanan orta vadeli düzeltme hareketi devam ediyor.

Grafikte siyah düz çizgiyle gösterilmiş olan yükselen trend çizgisinin üzerinde kalındıkça yükseliş devam edecektir. Bu trend çizgisi bugün için 2.00 TL seviyesinde destek gösteriyor. Bu seviyenin altında günlük kapanışların gelmesi durumunda 1.91, 1.80 seviyelerindeki dipler ve yaklaşık 1.71 TL seviyesinden geçen fibonacci kanalının alt çizgisi hedeflenebilir.

Ripple şu an bulunduğu seviyelerden destek alarak yönünü yukarı çevirebilirse, 2.09 TL’deki dirençle karşılaşacaktır. Bu seviyenin aşılması önceki zirve seviyesi olan 2.18 TL’nin hedeflenmesi sonucunu doğurur. 2.18 üzerinde ise 1 katsayılı fibonacci kanal çizgisi test edilebilir ki bu çizgi de yaklaşık 2.35 TL seviyesinden geçiyor. 2.35 TL aynı zamanda Ağustos ayında görülmüş olan zirvedir.

Ripple XRP 1
Tam boyutta görüntülemek için üstüne tıklayabilirsiniz.

Ripple’da (XRP) 55 ve 89 Periyotluk Üstel Hareketli Ortalamalar

Ripple’in aşağıdaki dört saat periyotlu grafiğine 55 ve 89 periyotluk Üstel Hareketli Ortalamalar (EMA) eklenmiştir. Bu hareketli ortalama ikilisi en son 5 Ekim 2020 tarihinde alış sinyali ürettikten sonra henüz satış sinyali üretmiş değil. Kısa periyotlu olan EMA(mavi renkteki), uzun periyotlu olan EMA’ya(kırmızı renkteki) oldukça yaklaşmış durumda. 55 periyotluk EMA kırmızı olanı yukarıdan aşağı kesmeden yönünü yukarı çevirebilirse, yeni bir yükseliş başlayabilir. Dolayısıyla, 55 ve 89 periyotluk EMA ikilisinin üretmiş olduğu alış/satış sinyallerine göre strateji kurmuş olanların satış için bir süre daha beklemesinde fayda olabilir.

Ripple XRP 2
Tam boyutta görüntülemek için üstüne tıklayabilirsiniz.

XRPTRY için İndikatörler Ne Söylüyor?

XRPTRY’nin aşağıdaki günlük grafiğine DI+ DI-, RSI ve STOCH RSI indikatörleri eklenmiştir. DMI indikatöründeki DI+(mavi) çizginin DI-(kırmızı) çizgi üzerinde hareket ediyor olması, yükseliş trendinin devam ettiğinin göstergesidir. Bu iki çizgi zaman zaman sık olacak şekilde kesişebilirler. Böyle bir durumla karşılaşılması halinde, fiyatlarla birlikte teyit beklenebilir. Teyit için aşağıdaki kurallar uygulanabilir:

Alış Sinyali için Teyit: DI+ çizgisi DI- çizgisini aşağıdan yukarı kestiğinde, teyit almak için bir mum daha bekleyerek, bu kesişimin gerçekleştiği mumda görülmüş olan en yüksek değerin üzerinde bir kapanış beklenebilir.

Satış Sinyali için Teyit: DI+ çizgisi DI- çizgisini yukarıdan aşağı kestiğinde, teyit almak için bir mum daha bekleyerek, bu kesişimin gerçekleştiği mumda görülmüş olan en düşük değerin altında bir kapanış beklenebilir.

Diğer taraftan, RSI indikatörü 50 seviyesinin üzerinde kalmaya çalışıyor. STOCH RSI değeri düşmeye devam ederken, RSI’nın 50 seviyesinin üzerinde tutunmaya devam etmesini olumlu olarak değerlendirebiliriz. Ancak bu durumun en kısa zamanda STOCH RSI da tekrar alış sinyali üreterek desteklenmesi gerekir ki, RSI’daki bu çaba sonuç versin.

Ripple XRP 3
Tam boyutta görüntülemek için üstüne tıklayabilirsiniz.

Özetle;

Ripple için TL bazında takip edilebilecek destek ve dirençler aşağıda gösterilmiştir. Sağlıklı ve bol kazançlı günler dilerim.

Destekler: 2.00, 1.96, 1.91, 1.80, 1.71

Dirençler:  2.09, 2.18, 2.35, 2.50, 2.90

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Mehmet Yıldızlı

Ankara'da Yüce Fen Lisesi'nden 1992 yılında mezun oldu. Aynı sene Marmara Çevre Mühendisliği'ni kazandı. Üç sene burada öğrenim hayatına devam ettikten sonra, 1992 yılından itibaren ilgilendiği hisse senedi piyasaları, işletme ve finansla ilgili teorik bilgiyi de derinlemesine öğrenmek istediği için üniversite sınavına tekrar girerek Hacettepe Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İngilizce İşletme bölümünde öğrenim hayatına devam etti. Mehmet Yıldızlı 28 Kasım 2018 tarihinde kurduğu Paradox Danışmanlık Bilişim Tic. Ltd. Şti altında çalışmalarına devam etmektedir.
https://www.btchaber.com/





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala