bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,647.05 1.96%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,140.06 1.48%
bnb
BNB (BNB) $ 609.41 1.69%
solana
Solana (SOL) $ 146.16 4.62%
xrp
XRP (XRP) $ 0.52255 0.97%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.47046 1.83%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.150344 2.56%

Rarible NFT Basım Maliyetlerini Sıfırlamak İstiyor

rarible nft basim maliyetlerini sifirlamak istiyor

Ünlü NFT ticaret platformu, gelişmekte olan token pazarındaki birçok yatırımcıyı kısıtlayan yüksek Ethereum gas ücretlerini düşürmeye hedefliyor.

Rarible, kullanıcılara sıfır maliyetle NFT oluşturma olanağı vaat eden “lazy minting” adlı yeni bir özelliğini tanıttı. Tüm bunlar platformda çevresel sürdürülebilirliği artırırken, kullanışı aktivitesini arttırmayı amaçlıyor.

Yeni yöntem ile birlikte NFT, hemen basımından sonra Blockchain ağına depolanıyor. Böylece geleneksel yöntemin aksine satın alma anında ürünü satın alırken gaz ücretlerini ödeyen yine alıcı olarak ayarlanır. ” Bu durumda veriler, IPFS adı verilen merkeziyetsiz bir eşler arası depolama sisteminde depolanır.”

rarible nft basim maliyetlerini sifirlamak istiyor 1

Rarible NFT’lerin Ücretlerini Azaltmak İstiyor

Geçtiğimiz yıl boyunca NFT alanına yeni katılımcıların artmasından dolayı Ethereum ağındaki sürekli yükselen gaz ücretlerinden büyük bir kesim rahatsız oldu. Bu yüksek Gas’lar giriş engellerini artırdı ve birçok yatırımcıyı alternatif Blockchain’lere yönlendi. Bu da büyük oranda Solana oldu.

Rarible Analytics’ten aldığımız verilere göre, tek bir ERC-721 NFT’si basmak için Rarible’daki mevcut ortalama gas ücreti, mevcut fiyatlarla 82.26 dolara eşdeğer olan ortalama 0.022ETH‘dir. Bu, gas ücretlerinin yüzlerce dolara yükselebileceği sık sık yüksek ağ etkinliği zamanlarına kıyasla, platformda para basmak için gerçekten uygun bir zaman olarak görülüyor.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Cem Arslan Kurt

Cem Arslan Kurt Eylül 1999 tarihinde İstanbul'da doğdu. İlkokul eğitimini İstanbul ve Mersin'de gördü ve ortaokulu Kuzey Kıbrıs'ta okudu. Kıbrıs'ta merkezden oldukça uzak yaşadığından vaktinin büyük bir çoğunluğunu doğada ve bilgisayar başında geçirdi. Bu süre zarfında teknoloji, bilim ve yazılım dallarına ilgisi arttı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala