Rarible NFT Basım Maliyetlerini Sıfırlamak İstiyor

önce yayınlandı , Son güncelleme önce

Okuma Süresi: 2 dk

Paylaş:

Ünlü NFT ticaret platformu, gelişmekte olan token pazarındaki birçok yatırımcıyı kısıtlayan yüksek Ethereum gas ücretlerini düşürmeye hedefliyor.

Rarible, kullanıcılara sıfır maliyetle NFT oluşturma olanağı vaat eden “lazy minting” adlı yeni bir özelliğini tanıttı. Tüm bunlar platformda çevresel sürdürülebilirliği artırırken, kullanışı aktivitesini arttırmayı amaçlıyor.

Yeni yöntem ile birlikte NFT, hemen basımından sonra Blockchain ağına depolanıyor. Böylece geleneksel yöntemin aksine satın alma anında ürünü satın alırken gaz ücretlerini ödeyen yine alıcı olarak ayarlanır. ” Bu durumda veriler, IPFS adı verilen merkeziyetsiz bir eşler arası depolama sisteminde depolanır.”

rarible nft basim maliyetlerini sifirlamak istiyor 1

Rarible NFT’lerin Ücretlerini Azaltmak İstiyor

Geçtiğimiz yıl boyunca NFT alanına yeni katılımcıların artmasından dolayı Ethereum ağındaki sürekli yükselen gaz ücretlerinden büyük bir kesim rahatsız oldu. Bu yüksek Gas’lar giriş engellerini artırdı ve birçok yatırımcıyı alternatif Blockchain’lere yönlendi. Bu da büyük oranda Solana oldu.

Rarible Analytics’ten aldığımız verilere göre, tek bir ERC-721 NFT’si basmak için Rarible’daki mevcut ortalama gas ücreti, mevcut fiyatlarla 82.26 dolara eşdeğer olan ortalama 0.022ETH‘dir. Bu, gas ücretlerinin yüzlerce dolara yükselebileceği sık sık yüksek ağ etkinliği zamanlarına kıyasla, platformda para basmak için gerçekten uygun bir zaman olarak görülüyor.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

Yazar: Cem Arslan Kurt

Servet dağılımındaki bozulma Bitcoin ağına da yansıdı

Bitcoin fiyatı son bir senede yaklaşık yüzde 140 artarken balina cüzdan sayısında ise daha mütevazi bir yükseliş kaydedildi. BitInfoCharts verilerine göre 1 Eylül 2023 ile 23 Eylül 2024 tarihleri arasında 1.000 veya daha fazla BTC’ye sahip cüzdanların sayısı yüzde 3,5 oranında arttı. Söz konusu dönemde 0,0001 veya daha az Bitcoin’e sahip olan cüzdanların sayısı ise ...

Bağlantıyı kopyala