bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 62,169.66 3.76%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,039.79 3.44%
bnb
BNB (BNB) $ 530.67 6.03%
solana
Solana (SOL) $ 130.91 8.93%
xrp
XRP (XRP) $ 0.487945 1.75%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.446771 4.23%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.149532 3.07%

Paxos, 300 Milyon Dolarlık Fon Topladı

paxos

Stabilcoin ve altın destekli tokenlarla adını duyuran New York merkezli firma Paxos, sessizce bir kripto altyapı imparatorluğu inşa ediyor. Şirket, 300 milyon dolarlık bir D Serisi finansman turunun ardından, değerin 2.4 milyar dolara yükseldiğini duyurdu.

Şirketin CEO’su Charles Cascarilla, yeni finansmanın Paxos’un operasyonlarını ölçeklendirme planlarını hızlandırmaya yardımcı olacağını ifade etti.

Kripto dünyasının olağanüstü bir büyüme yaşadığını ifade eden Cascarilla, sektörün ve Paxos’un farklı bir yörüngeye girdiğine inanıyor. Cascarilla ayrıca Paxos’un PayPal ölçeğinde 3-5 yeni katılımcı eklemeyi planladığını da duyurdu.

PayPal, kullancılarının kripto para alıp satmalarına izin vermesinin ardından, Paxos’un en önemli müşterilerinden biri hale geldi. PayPal, kendi kripto altyapısını kurmak yerine, bu işlemleri Paxos aracılığı ile gerçekleştiriyor.

Paxos’un Çalışmaları Sürüyor

Paxos, bankaların ve diğer firmaların blokzinciri üzerinde menkul kıymet alım satımlarını gerçekleştirmelerine izin veren araçlar da geliştiriyor. Bu araçlar hala deney aşamasında bulunuyorlar. Ancak şimdiden Credit Suisse gibi önemli şirketler test etmeye başladılar.

Cascarilla şimdilik Paxos’un kısmen sıfıra yakın faiz oranı ortamı nedeniyle karlı olmadığını söylüyor, bu da sahip olduğu nakit ve emtialardan çok az para kazanabileceği anlamına geliyor. Ancak şirketin diğer firmalarla yaptığı altyapı anlaşmalarından önemli miktarda gelir elde ettiğini ve Paxos’un çok geçmeden para kazanmaya başlamasını beklediğini de sözlerine ekledi

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Cem Yavuz

2 Ekim 1992 tarihinde İzmir’de dünyaya gelen Cem Yavuz, ilköğretimi yine doğduğu şehirde tamamladı. Liseyi İstanbul’da okuyan Cem, tarihe olan ilgisi sebebiyle üniversite eğitimini Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi’nin Tarih bölümünde tamamladı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala