bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,184.20 3.41%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,133.34 2.73%
bnb
BNB (BNB) $ 608.20 0.19%
solana
Solana (SOL) $ 147.34 5.06%
xrp
XRP (XRP) $ 0.526157 3.59%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.475055 5.15%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.150988 5.65%

Oyun Devi Steam, NFT ve Blockchain Oyunlarını Yasaklıyor

oyun devi steam nft ve blockchain oyunlarini yasakliyor

Son yapılan Steam’in kural ve yönergelerindeki güncelleme ile birlikte platform, Blockchain teknolojisi üzerine kurulu NFT ve kripto para ticaretine izin veren oyunları yasakladı. Valve tarafından geliştirilen popüler video oyun platformu Steam, NFT veya kripto para birimleri içeren tüm oyunları temizlemek için harekete geçti.

Axie Infinity gibi Blockchain tabanlı oyunların popülaritesinin artması ve Steam’ın yasaklamaları ile birlikte oyun dünyası NFT’ler konusunda bölünmüş gibi görünüyor.

Eylül ayının sonlarında Epic Games CEO’su Tim Sweeney, NFT’leri kullanma fikrini kesin olarak reddetmişti. Fortnite’ın yöneticisi, twitter üzerinden yaptığı bir yorum ile gelişen kripto sektörünü “inatçı bir dolandırıcılık karışımı” olarak nitelendirdi.

oyun devi steam nft ve blockchain oyunlarini yasakliyor

Steam NFT ve Blockchain Oyunlarına Meydan Okudu

Ek olarak Halihazırda Steam’de NFT ve kripto para birimini oynanışına bağlayan çok sayıda oyun var. Steam’ın aldığı bu karar, yakın zamanda bu oyunların kaldırılması ile sonuçlanabilir. Ek olarak güncellenen rapor ile birlikte Steam’in artık Blockchain ve NFT içeren oyunları platforma kabul etmeyeceğinizi söyleyebiliriz.

Electronic Arts’ın bir departmanı olan EA Sports tarafından yayınlanan yakın tarihli bir iş ilanında ise video oyun şirketinin NFT’lere girmeye hazır olduğunu gösteriyor.

Blockchain ve NFT alanlarında popülarite hızla artarken Valve’ın neden böyle bir karar aldığı ise henüz merak konusu.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Cem Arslan Kurt

Cem Arslan Kurt Eylül 1999 tarihinde İstanbul'da doğdu. İlkokul eğitimini İstanbul ve Mersin'de gördü ve ortaokulu Kuzey Kıbrıs'ta okudu. Kıbrıs'ta merkezden oldukça uzak yaşadığından vaktinin büyük bir çoğunluğunu doğada ve bilgisayar başında geçirdi. Bu süre zarfında teknoloji, bilim ve yazılım dallarına ilgisi arttı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala