bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,536.29 0.78%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,153.62 1.15%
bnb
BNB (BNB) $ 613.17 1.44%
solana
Solana (SOL) $ 148.28 3.21%
xrp
XRP (XRP) $ 0.527383 1.28%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.472254 1.53%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.151832 2.09%

OCC’nin Kripto Varlık Ticaretine İzin Verdiği İddia Edildi

occnin kripto varlik ticaretine izin verdigi iddia edildi

ABD’nin bankacılık düzenleyici kurumu Para Birimi Kontrol Ofisi’nin (OCC), Trump döneminde bazı bankaların kripto varlık ticareti yapmasına izin verilmeli kararı aldığı iddia edildi.

Politico, isimsiz kaynaklara atıfta bulunan bir makale yayımladı. Makalede OCC’nin “bazı bankaların kripto varlık ticareti yapmasına izin verilmeli” tespitinde bulunduğu iddia edildi. Ancak OCC personelinin kararı, hiçbir zaman kamuya açıklanmadı.

occnin kripto varlik ticaretine izin verdigi iddia edildi 2

Ayrıca kamuya hiçbir zaman açıklanmayan bu karar, Trump’ın kripto varlıklara yönelik bakış açısına karşı çıkıyor. Hatırlatmak gerekirse daha önce ABD Eski Başkanı Donald Trump, Haziran ayında verdiği bir röportajda Bitcoin’in bir aldatmaca gibi göründüğünü dile getirmişti.

OCC’nin Kripto Varlıklara Yönelik Yaklaşımları Gözden Geçiriliyor

2020 Başkanlık seçiminden üç hafta sonra Coinbase CEO’su Armstrong, ABD Hazine Bakanlığı’nın özel kripto cüzdanlarının sahiplerini veri toplama gereksinimleri ile takip etmeye yönelik söylentileri Twitter üzerinden paylaştığını hatırlatalım.

Biden’ın OCC vekili Michael Hsu ise bu konu ile ilgili olarak Mayıs ayında göreve başladığından bu yana Para Birimi Kontrol Ofisi’nin kripto varlıklara yönelik olan yaklaşımlarını gözden geçiriyor. 

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Sena Karakılıç

Nur Sena Karakılıç 26 Ekim 1998 yılında İstanbul Fatih’te doğdu. 3 kardeşten en küçüğü olan Sena, aslen Edirneli. Şu anda İstanbul’da yaşamına devam ediyor. Eğitim hayatı boyunca birçok farklı şehirde bulundu. İlköğretim ve ortaokulu eğitim sürecini Yalıköy Ortaokulu‘nda tamamladı. Lise eğitimini yatılı olarak okumaya karar veren Sena, eğitimini Kırklareli Atatürk Anadolu Lisesi’nde tamamladı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala