bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,488.28 0.91%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,152.05 0.51%
bnb
BNB (BNB) $ 608.62 0.42%
solana
Solana (SOL) $ 144.27 1.27%
xrp
XRP (XRP) $ 0.524348 0.11%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.468912 0.03%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.151203 0.97%

Musk Ne Yapıyor?

ne yapiyor bu elon musk

Deli-Dahi Elon Musk kriptovarlıklar piyasası ile oynamayı çok sevdi. Bitcoin ile Tesla satışını bitiriyormuş çünkü BTC çok enerji harcıyormuş. Sanki satışı başlatırken Bitcoin’in ne kadar enerji harcadığını bilmiyordu. Ya da kendi ürettiği elektrikli otomobiller sadece çevreci elektrikle mi çalışıyor? Lityum piller nasıl üretiliyor? Hatta uzaya gönderdiği roketler çevreyi hiç kirli etmiyor mu? Meselenin bu olmadığı açık.

Bitcoin dünyanın ihtiyacı olan sağlam sınırlı parasal sinyal sistemini sağlıyor. Bu nedenle BTC genel olarak klasik sınırsız paracı bazı iktisatçıların vs göstermeye çalıştığı gibi boşa enerji de harcamıyor. Bitcoinin en başta gelen muadili ABD merkez bankası Fed. Orada çalışanların geçmişte ve şimdi harcadığı kaynak ve enerji hesaplandığında nasıl bir tablo ortaya çıkar. Üstelik Fed vb. sürekli değer kaybeden para üreterek ekonomik sinyal sistemini bozuyor. Zombi şirketler ve finansal balonlar gün geçtikçe büyüyor.

Elon Musk’ın sorunu Bitcoin’in kullandığı enerji değil. Bu arada Musk BTC’den vazgeçmiş de değil. Firmaların alım satımlarda Bitcoin kabulü evet kayda değer bir olay. Ancak BTC aslen bir alışveriş aracı değil. Bir değer saklama aracı yani dolara alternatif bir rezerv varlık.

Elon Musk, Bitcoin’i alım satımlarda devre dışı bırakıyor. Ama rezerv varlık olarak tutmaya elbette devam ediyor. Çünkü hem yükseliş sezon olduğu için kısa vadede, hem de orta ve uzun vadede Bitcoinin çok verimli bir rezerv çeşitlendirme aracı olacağını kendisi de görüyor.

Peki öyleyse ne yapmaya çalışıyor bu adam? Bu açıklamadan hemen önce Musk, “Tesla satışlarında ‘Doge’ kabul edelim mi?” diye anket açmıştı. Şimdi açıklamadan sonra da ‘Doge’ yazılımcıları ile çalıştıklarını ifade eden cümleler kurdu. Kim bu Doge yazılımcıları pek bilen yok. Son senelerde bir yazılım geliştirme aktivitesi de çok fazla olmamış.

Musk daha önce yükseliş sezonuna ve genel olarak Bitcoin’e geç katıldığını itiraf etmişti. Bu gecikmeden doğan kaybı ‘Doge’de çıkarmak peşinde olduğu anlaşılırsa buna şaşmamak gerek. Ancak durum buysa, deli-dahimiz çok sert dalgalanmaları olacak çok tehlikeli bir oyuna girmiş. Sonunda Bitcoin değil, Musk’ın kendisi bu işlerden zararlı çıkar.

Bugün yaşananların çok çok daha ağırı, 2017 yılında Roger Ver, Jihan Wu, Bitmain, Bitcoin Cash vs. etrafında gerçekleşti. Milyarlarca dolar sermaye, açıkça BTC’yi yıkma hedefli satışlar, en büyük Bitcoin madencilik cihazı üreten şirket, çok ciddi sosyal medya gücü vs vs ye karşı sonunda galip gelen yine Bitcoin oldu.

Portföyünde riski dağıtan, her zaman deposunda güçlü nakit rezervi olan için Musk, Vitalik, Binance-Bloomberg vs Fud’lar negatif değil aksine pozitif etki yapar. Önemli olan yükseliş sezonunun devam etmesidir. Yükseliş sezonu devam ediyorsa bu korku pompalayan haberlerin etkisi de geçici olur. Yükseliş sezonu devam ediyor mu? Ne zaman biter? Bunları da Musk’tan değil, teknik ve temel analiz yapan uzmanlardan ve en önemlisi kendi araştırmalarımızdan takip ederiz.

Elon Musk, geç kaldı ve en önemlisi kriptopara piyasasında hala tecrübesiz. Başına gelebilecekleri bilmek istiyorsa Bitcoin Cash tarihini iyi okusun…

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Erkan Öz

Erkan Öz, Siyaset Bilimi ve Gazetecilik eğitimi almasının ardından İHA’da habercilik hayatına başladı. Daha sonra aralarında the Wall Street Journal, Dow Jones Newswires, Al Jazeera ve DHA’nın da bulunduğu ulusal ve uluslararası yayın organlarında teknolojinin dünya ekonomisi üzerinde yaptığı etkileri inceleyen çalışmaları ile tanındı.
https://www.btchaber.com/

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala