bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 68,406.33 2.21%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,649.98 1.38%
bnb
BNB (BNB) $ 580.41 0.40%
solana
Solana (SOL) $ 195.59 8.39%
xrp
XRP (XRP) $ 0.621666 2.32%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.683003 2.12%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.15416 6.93%

Paylaş

İstanbul Blockchain Women Röportajları – Miss Trader (Hatice Danacı)

hatice danaci 1

Paribu ana sponsorluğunda başladığımız İstanbul Blockchain Women Röportajları İstanbul Blockchain Women ekibinden Yağmur Yıldız’ın, Blockchain dünyasının renkli isimlerinden Miss Trader (Hatice Danacı) ile yaptığı röportajla devam ediyor. Av. Miss Trader kripto dünyasına nasıl girdiğini, tecrübelerini ve tüm dünyayı etkileyen koronavirüsün etkilerinin nasıl olacağını anlattı.

Sizi biraz tanıyabilir miyiz?

Benim asıl mesleğim Mimarlık. Babam ile birlikte küçük bir aile şirketimiz var. Kadıköy civarında inşaatlar yapıyoruz. Bunların dışında Blockchain teknolojisi, kripto para piyasalarında teknik analiz, borsa, yapay zeka, algoritma ve gezegen hareketlerinin algoritması ile astronomi bilimi ile ilgileniyorum. Kendi inşaatlarımızda kontrol mühendisi olarak da ayrıca görev yapıyorum. Kendime ait diğer bir işim de görsel tasarımlar yapmak. Çizim programlarını kullanarak görsel tasarımlar oluşturuyorum. Son olarak da kripto para borsalarında işlem yapan bir al satçıyım.

Kriptoparalarla tanışmanız nasıl oldu, teknik analiz yeteneğinizi nasıl geliştirdiniz?

Aslında benim hikayem bankadan yanlış bir kredi çekmem ile başladı. Bankanın bana yardım etmemesi üzerine bende bu krediyi kendi cebimden ödemeyeceğim diye karar almamla birlikte kredi parasını başka bir yere yatırıp oradan kendini tamamlamasını istedim.

Daha sonra araştırmamla birlikte Bitcoin ile tanıştım. Elbette teknik analiz, grafik ve al sat tecrübesi olmadan bende bilinçsizce para yatıran insanlardan biriydim ve kredi parasının %80’ini kaybettim hem de ikinci yatırımımda. Ve bu böyle olmamalı ben bankadan aldığım krediyi cebimden ödememem gerekliydi diye gece gündüz Blockchain teknolojisini ve kripto paraları araştırmaya başladım. Daha sonra baktım ki bambaşka bir dünyanın içindeyim okudukça araştırdıkça heyecanlanıyorum ve daha fazla bilgiye ulaşmak için daha fazla efor harcamaya başladım ve kredi parası benim için önemli olmamaya başladı. Araştırmalarım beni algoritma ve yapay zeka ile tanıştırdı. 3 ay boyunca her gün 20 saatlik bir çalışmadan bahsediyorum

Tekrar işlem yapmaya ve kazanmaya başladım ama derdim para kazanmak olmadı bu sefer çünkü algoritmayı kendi hayatımda kullanmaya başladım. Blockchain ve kripto paralar artık inanılmaz zevk aldığım bir hobiye dönüştü.

Trader olmak göründüğü kadar kolay olmayan çok riskli bir iş. Bu riskleri ve riskin getirdiği stresi nasıl yönetiyorsunuz? Büyük riskler alıp büyük kayıplar yaşadığınız oldu mu?

Trader olmak gerçekten göründüğü kadar kolay değil. Sebebi ise çok fazla efor harcamanız gerekiyor. Kendinizi borsa ve piyasalarda geliştirmeniz, teknik analiz, grafik okumayı bilmeniz, araştırma tutkunuzun olması ayrıca sabrınız ve psikoloji yönünden hakimiyetiniz olması gerekiyor. Ben riskleri ve riskin getirdiği stresi yönetmiyorum zaten başka trade yapan kişilerin de yönetebileceğini düşünmüyorum. Çünkü insanız ve insan psikoloji önünü gördüğü zaman rahatlar. Borsalarda böyle bir durum yok risk almak zorundasınız, kaybetmek zorundasınız. Bu streste tepkinizi bu şekilde ölçersiniz ve daha sonra kendi stratejinizi ve planınızı kendi risk yönteminize uyarlamanız lazım. Daha basit anlatmak gerekirse insan kendini tanır ve kendi hareketlerini bilir. Kendinizi keşfetmek gibi düşünebilirsiniz Bende tabii ki risk alarak para kaybettim grafik bilmediğim teknik analiz bilmediğim zamanlarda al sat yapmak zaten çok büyük bir risk almaktır. Şöyle söyleyeyim Dünya’da en riskli yatırım aracı forex ve arkasından kripto paralar gelmektedir. Çok riskli ve volatilitesi çok yüksek bir oluşumda hep kazanmak diye bir şey yoktur. Dünyanın en iyi traderları bile %40 kaybı normal buluyor ve kendileri de kaybediyorlar.

Corona Salgının kripto piyasasına etkileri hakkında öngörüleriniz nelerdir? Bitcoin’le ilgili kısa-orta-uzun vadede beklentilerinizi alabilir miyiz?

Salgın hakkında konuşulması gerekirse Dünya geneli birçok salgın yaşandı fakat pandemi durumunu kripto piyasası ilk defa yaşıyor ve bu kadar ciddi boyutta bizlerde yeni farkındalıklar içerisinde yaşıyoruz. İnsanların bu yeni durumdaki belirsizlik ve nakde olan ihtiyacı karşısında kripto paralarda etkilendi fakat salgın sebebi ile dijital bir ortama dönme ihtiyacı ile de karsı karsıyayız. Bitcoin zaten kriz dönemi için ortaya çıkan bir enstrümandır ve sınırlı üretimi sayesinde talep gören bir olgudur. Salgın her ne kadar dünya geneli piyasaları etkilese de kripto piyasaları ilk süreçte sınavı vermekte zorlansa da salgının dünyada ilerlemesindeki süreçte gerçekten bana göre başarılı bir şekilde bu süreci yönetebiliyor olmasıdır. Bitcoin ile ilgili beklentilerim aslında uzun vadede yükseliş yönündedir sebebi önümüzde bir halving süreci var Bitcoin ödül yarılanmasının talebi arttıracağını ve insanların dünya geneli yaşanan sıkıntılarda Bitcoin’i daha fazla öğrenme ve merak etme surecine gireceğini düşünüyorum. Haftalık grafiği takip ediyorum haftalıkta Bitcoin bir düzeltme mumu yaktı bu hafta biraz daha düşüş yasayıp alim bölgesinin insanları çekmesiyle halvingle beraber bir yükseliş beklentim hala devam ediyor.

İstanbul Blockchain Women ile yollarınız nasıl kesişti?

İstanbul Blockchain Women grubu ile Blockchain Women kurucularından Başak Hanım’la tanışmam sayesinde yollarım kesişti. Kadınların Blockchain teknolojisinde ve kripto piyasalarında bulunmaları ve bu konuları deneyimlemek istemeleri için kurulan bu gruba bir kadın olarak bende hayran kaldım. Birçok kendini farklı sektörlerde farklı yerlerde bulunan kadınların bir araya gelerek teknolojiyi ve piyasaları kendi gelecekleri ile birleştirip bu konuda dayanışma sağlamaları gerçekten paha biçilemez bir emek benim için. Ben de Blockcahin Women kurucularından Ebru Hanimi ve Basak Hanimi bu konuda takdir ediyor ve çok severek destekliyorum

Duyduğumuza göre astronomiyi ve algoritmayı birleştirerek kripto piyasalar üzerinde bir değerlendirme ve araştırma yapıyorsunuz bu araştırmanızın sebebi nelerdir ?

Evet. Astronomi yani gezegen hareketlerinin algoritmasını hesaplayarak kripto paraların hareketlerini inceliyorum. Ayrıca Bitcoin’in geçmiş yıllarda yapmış olduğu hareketlerle birlikte doğru veya ters orantı seklinde ne yönde hangi gezegen hareketlerinden etkilenip etkilenmediğini inceliyorum. Bunu araştırmamın sebebi aslında teknik analizde eskiden beri bu yöntem denenmiş ve deneniyor olmalarından kaynaklı bir merakla başladı. Ben de kendi bilgilerimi harmanlayıp farklı bir yöntem denemeye karar verdim. Bu şekilde teknik analizde oluşan kriptolara ait grafiklerin yön tayininde farklı bir strateji yakalamak istiyorum.

Miss Trader’la Analiz Sohbetlerine Katılmak İçin : https://t.me/joinchat/KuKclBCDF45FO9xOB2JaPg

btchaber bh logo

Blockchain Women

Istanbul Blockchain Women, kadınlara teknoloji ve Blockchain özelinde pozitif ayrımcılık sağlayacak sosyal sorumluluk projeleri üreten ve bu projeler sayesinde bilişim sektöründe kadın istihdamını artırarak kadınların üretim ekonomisinde daha çok yer almalarını sağlamayı misyon edinmiştir.
https://istanbulblockchainwomen.org/

Yanıt verin

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
Bağlantıyı kopyala