bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,609.04 3.84%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,131.06 3.68%
bnb
BNB (BNB) $ 609.01 0.51%
solana
Solana (SOL) $ 145.11 7.60%
xrp
XRP (XRP) $ 0.520728 3.12%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.469732 4.01%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.150297 5.79%

Melis Hazal Karagöz’ün sunumuyla üçüncüsü gerçekleştirilen kriptografik’te ekonomi, enflasyon ve kripto para değerlendirmesi yapıldı

Melis Hazal Karagöz’ün sunuculuğunda bu hafta üçüncüsü gerçekleştirilen kriptografik’in bu bölümünde, Ekonomist Emrah Lafçı ile enflasyon raporu bilgilendirme toplantısı ve kripto paralar hakkında konuşuldu.

Konu Başlıkları;

  • Enflasyon Raporu bilgilendirme toplantısının detayları neler?
  • Para nereye evriliyor? Merkeziyetsiz yapılar korkutucu mu?
  • Dijital para ile kripto para arasındaki fark nedir?
  • Yatırım yaparken dikkat edilmesi gerekenler neler?

– Enflasyon Raporu bilgilendirme toplantısının detayları soran Melis Hazal Karagöz, sözü Ekonomist Emrah Lafçı’ya bıraktı;

Emrah Lafçı “Bu toplantı genel olarak teknik bir toplantı ve yılda 4 kere yapılmaktadır. Merkez bankası bu toplantıda küresel ekonominin fotoğrafını çekiyor hem de Türkiye’nin… Aslında en önemlisi Merkez Bankası’nın 3 ayda bir o yılın sonunda ülkede enflasyonun ne olacağına ilişkin beklentisini yayınlıyor. Asıl önemli kısım ise Merkez Bankası’nın önceki Nisan Ayı toplantısında yıl sonu enflasyon beklentisi 12,2. Şu anda Türkiye’de enflasyon 17.5, bu toplantıda bu durumu yani yılın sonundaki enflasyon beklentisini 14.1’e çekti” dedi.

Melis Hazal Karagöz merkeziyetsiz yapıların merkezi yapıları tamamen değiştirebilir mi, kripto paralar ile ne zaman tanıştın? Şeklinde Emrah Lafçı’ya soru yöneltti:

Emrah Lafçı “Şimdi 2008 öncesinde Bitcoin diye bir şey hayatımızın hiçbir yerinde yoktu. Bugün 2021 yılındayız ve henüz on iki, on üç yıl olmuş ve şu anda muazzam bir hacim var orada. Bu hacminde ciddi bir kısmını nereye yatırım yaptığını bilmiyor. İnsan lar kripto paralar ile dünyayı değiştiriyor. Merkeziyetsiz bir sisteme gidiyoruz diyorlar ama diğer taraftan merkeziyetsiz denilmesinin sebebi şu, bunun aslında temelde çıkışı bizim para transferini kendi aramızda herhangi bir aracıya ihtiyaç duymadan yapabilecek duruma gelmemizi sağlar” şeklinde konuştu.

Emrah Lafçı kripto paralar için “2007 yılında bankacılığa başladım ve zaten bankanın içindeydim. Ben zaten ufak ufak kripto paralarını biliyordum bu durumun içerisindeydim” diye ekledi.

Yatırım yaparken nelere dikkat edilmesi gerektiğini soran Melis Hazal Karagöz, Emrah Lafçı’ya sözü devretti:

Emrah Lafçı “Bundan 20 sene öncede yatırım vardı ama kripto paralar yoktu. Dolayısıyla yatırım yapmanın belli bir kuralları var tabi ki. Bunlardan bir tanesi mutlaka sepet yapmak. Öngörü de önemli bakıldığı zaman Amazon’un bir iş ilanı vereceğini veya Elon Musk’ın bir tweet atacağını nereden bilebiliriz, bu detaylara dikkat etmemiz lazım” diye konuştu.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Sena Karakılıç

Nur Sena Karakılıç 26 Ekim 1998 yılında İstanbul Fatih’te doğdu. 3 kardeşten en küçüğü olan Sena, aslen Edirneli. Şu anda İstanbul’da yaşamına devam ediyor. Eğitim hayatı boyunca birçok farklı şehirde bulundu. İlköğretim ve ortaokulu eğitim sürecini Yalıköy Ortaokulu‘nda tamamladı. Lise eğitimini yatılı olarak okumaya karar veren Sena, eğitimini Kırklareli Atatürk Anadolu Lisesi’nde tamamladı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala