bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,609.04 3.84%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,131.06 3.68%
bnb
BNB (BNB) $ 609.01 0.51%
solana
Solana (SOL) $ 145.11 7.60%
xrp
XRP (XRP) $ 0.520728 3.12%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.469732 4.01%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.150297 5.79%

Litecoin’in (LTC) TL Bazında Teknik Analizi – 20 Mayıs 2020

litecoinin ltc tl bazinda teknik analizi 11 mart 2020

Litecoin’in Paribu (paribu.com) verilerine göre TL bazında lineer ölçekteki günlük grafiği aşağıda gösterilmiştir. Grafikte uzun vadeli siyah düşen trend çizgileri ve kısa vadeli yükselen kanallar kapsamında fiyatlamalar devam ediyor.

Siyah renkteki düşen trend çizgilerinden alttaki 335 TL, üstteki ise 364 TL seviyesinde direnç gösteriyor. Bu düşen trend çizgilerinden üsttekinin altında kaldığı sürece uzun vadeli düşen trendin devam ettiği düşünülür.

Diğer taraftan, grafiğin son bölgesinde iç içe geçmiş mavi ve yeşil renkteki iki yükselen kanal gösterilmiştir. Bu kanallardan mavi renkteki teyitli, yeşil renkteki ise olası bir yükselen kanaldır. Yeşil renkte gösterilmiş olan yükselen kanalın OLASI diye nitelendirilmesinin sebebi, alt çizgisinin henüz ikinci kez teyit edilmemiş olmasındandır. Ancak, bu olası kanalın orta çizgisi de çeşitli zamanlarda teyit edilmiş ve mavi yükselen kanala paralel bir kanaldır. Yeşil renkteki bu olası kanalın grafikte gösterilmesinin sebebi ise, alternatif destek ve direnç seviyelerini tespit edebilmektir.

Yukarıda açıklanan bilgi ve aşağıda biraz daha yaklaştırılmış olan grafik dikkate alındığında LTC’nin 298 ile 335 TL arasında sıkışık seyrinin bir süre daha devam etme ihtimali görülüyor. 335 TL’nin aşılması durumunda 364 TL seviyesinden geçen uzun vadeli düşen trend çizgisinin göstereceği direnç seviyesi hedeflenir. 298 TL’nin altında günlük kapanışlarda ise, 278 TL seviyesinden geçen yeşil renkteki olası yükselen kanalın alt çizgisi hedeflenebilir.

Litecoin Teknik Analizi
Görseli büyütmek için lütfen üzerine tıklayın.

LTC/TRY Günlük Grafikte Bollınger Bant Analizi

Aşağıdaki günlük grafikte Bollinger Bant gösterilmiştir. Bollinger bant orta çizgisinin eğiminin son günlerde aşağı döndüğüne dikkat edin. Bollinger bandının orta çizgisinin eğimi, trend olan piyasalarda genelde yön anlamında önemli ipuçları verir. Bir trend devam ederken, orta çizgiye yaklaşan fiyatlar bir süre sonra genelde geri dönerler. Burada da, orta çizginin eğimi aşağı yönde olduğu için bollinger bandın orta çizgisine doğru yaşanan bu yükselişten sonra fiyatın yönünü aşağı çevirip bollinger bant alt çizgisine yönelmesi söz konusu olabilir. Bu durumda, 278 TL seviyesi diğer bir destek olarak takip edilebilir. Ancak, bollinger bant orta çizgisinin direnç gösterdiği 318 TL seviyesinin üzerinde günlük kapanışların gelmesi durumunda bollinger bant üst çizgisinin direnç göstereceği 353 TL seviyesi direnç olarak takip edilebilir.

Litecoin Teknik Analizi
Görseli büyütmek için lütfen üzerine tıklayın.

Litecoın İçin İndikatörler Ne Söylüyor?

LTC/TRY’nin aşağıdaki günlük grafiğinde ADX, RSI ve STOCH RSI gösterilmiştir. ADX’in 20 seviyesinin hemen altında olması ve yönünün aşağı doğru olması önümüzdeki dönemde piyasanın yatay seyretme ya da volatilitenin düşme olasılığını artırmaktadır. Diğer taraftan RSI 50 seviyesinin hemen üzerinde. RSI bu seviyede tutunabilirse, bu durum yükselişin devam etme noktasında olumlu olacaktır. Diğer taraftan STOCH RSI ise alış sinyalini sürdürüyor. Bu da, RSI’ın önümüzdeki günlerde tekrar güçlenmesini sağlayabilir.

Yani, indikatörlerin durumuna göre değerlendirecek olursak, özetle; ADX’in gidişatı daha belirleyici olabilir. ADX’in değerinin düşmeye devam edip etmeyeceği piyasanın sıkışık bir şekilde devam edip etmeyeceği ile ilgili önemli bir ipucu vermiş olacak. ADX’in şu anki durumuna göre piyasanın yatay devam etme olasılığı daha yüksek.

Litecoin Teknik Analizi
Görseli büyütmek için lütfen üzerine tıklayın.

Özetle:

Litecoin ile ilgili aşağıdaki destek ve direnç seviyeleri takip edilebilir. Herkese sağlık ve bol kazançlar dilerim.

Destekler: 298, 284, 278, 265

Dirençler: 318, 335, 353, 364

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Mehmet Yıldızlı

Ankara'da Yüce Fen Lisesi'nden 1992 yılında mezun oldu. Aynı sene Marmara Çevre Mühendisliği'ni kazandı. Üç sene burada öğrenim hayatına devam ettikten sonra, 1992 yılından itibaren ilgilendiği hisse senedi piyasaları, işletme ve finansla ilgili teorik bilgiyi de derinlemesine öğrenmek istediği için üniversite sınavına tekrar girerek Hacettepe Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İngilizce İşletme bölümünde öğrenim hayatına devam etti. Mehmet Yıldızlı 28 Kasım 2018 tarihinde kurduğu Paradox Danışmanlık Bilişim Tic. Ltd. Şti altında çalışmalarına devam etmektedir.
https://www.btchaber.com/





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala