Kripto varlık yasasının önemli noktaları neler?

önce yayınlandı , Son güncelleme önce

Okuma Süresi: 1 dk

Paylaş:

Kripto Varlıklar İçin Yeni Düzenlemeler

Yeni kanuna göre, Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), kripto varlıkların ihraç edilmesi konusunda tek yetkili olacak. Kripto varlık hizmet sağlayıcılarının faaliyete başlaması için TÜBİTAK’ın belirlediği bilgi sistemleri ve teknolojik altyapı kriterlerine uygunluk aranacak. Bankalara yükümlülük getirecek düzenlemeler için ise BDDK’nın görüşü alınacak. Kripto varlıklar, yatırımcı tazmin hükümlerine tabi olmayacak.

Kanunun Kabul Süreci

16 Mayıs 2024’te AK Parti Ankara Milletvekili Ömer İleri tarafından sunulan kanun teklifi, 30 Mayıs 2024’te Plan ve Bütçe Komisyonu’nda görüşülerek Genel Kurul’a sevk edilmişti. 25-26 Haziran 2024 tarihlerinde gerçekleştirilen genel kurul görüşmelerinin ardından kanun teklifi kabul edildi.

Yürürlüğe Giriş ve Gelecek Adımlar

Kripto varlıklara ilişkin düzenlemeleri içeren bu kanun, Resmi Gazete’de yayınlandıktan sonra yürürlüğe girecek. Bu önemli gelişme ile Türkiye, kripto varlık düzenlemeleri konusunda kapsamlı bir adım atmış oldu.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

emirhan erdogan

Yazar: Emirhan Erdoğan

Ripple CEO’su ABD seçimlerinde kimi destekliyor?

SEC ile yıllardır davası devam eden blokzincir şirketi Ripple CEO’sunun ABD başkanlık seçimlerinde kime destek verdiği ortaya çıktı. Federal Seçim Komisyonu’nun (FEC) verilerine göre Ripple kurucu ortağı ve CEO’su Chris Larsen, Kamala Harris’in kampanyasına 1 milyon dolar değerinde XRP token bağışladı. Söz konusu yardım, 14 Ağustos 2024 tarihinde Harris’i destekleyen Future Forward adlı siyasi eylem ...

Bağlantıyı kopyala