bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 70,661.93 2.23%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,554.41 1.05%
bnb
BNB (BNB) $ 582.39 1.75%
solana
Solana (SOL) $ 185.22 0.96%
xrp
XRP (XRP) $ 0.634214 2.91%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.652939 2.16%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.217253 17.51%

Kripto Para Platformlarında Sermaye Şartı ile Birlikte Stopaj da Gündemde

kripto stopaj

Hürriyet Gazetesi’nden Neşe Karanfil’in haberine göre, kripto para çalışmaları içerisinde sermaya şartı ile birlikte stopaj da gündemde yer alıyor.

Kripto paralar ile ilgili yapılacak olan düzenlemelerde, çeşitli kurumlar ile birlikte çalışıldığı uzun zamandır gelen haberler arasındaydı. Gelen bilgilere göre Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın organize ettiği çalışmaya katılanlar arasında Gelir İdaresi, SPK, Merkez Bankası ve BDDK katılıyor. Yapılan çalışmada ise kripto para alım satım işlemlerinin denetilmesi, yatırımcıların korunması ve gözetim mekanizmasının güçlendirilmesi öne çıkan en önemli başlıklar arasında yer aldı. İlk planlanan düzenlemeler içerisinde lisans şartı, asgari sermaye şartı, teknik yeterlilik şartı ve kurumda çalışanlarda SPK lisans şartı olduğu ifade edildi.

Gündemde Stopaj Var

Kripto paralara vergi gelip gelmeyeceği konusu, kripto para topluluğu içerisinde en çok merak edilen konulardan bir tanesi. Ülkemizde şu anda konuyla ilgili bir yasal altyapı da söz konusu değil. Yapılan çalışmada kripto paralardan vergi alan ülkelerdeki çalışmaların incelendiği ve ülkemizde stopaj alınması üzerinde durulduğu belirtildi. Yani özetle aracı kurumlar, kullanıcıları adına stopaj uygulayabilecekler. Bu da platformların vergilendirmede aracı olmasına olanak tanıyacak.

Kripto paraların emtia olarak kabul edilmesi durumunda ise alım satım yapanlar da mükellef olabilecekler. Bu da konuyla ilgili önemli detaylar arasında yer alıyor.

 

 

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Cem Yavuz

2 Ekim 1992 tarihinde İzmir’de dünyaya gelen Cem Yavuz, ilköğretimi yine doğduğu şehirde tamamladı. Liseyi İstanbul’da okuyan Cem, tarihe olan ilgisi sebebiyle üniversite eğitimini Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi’nin Tarih bölümünde tamamladı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala