Kripto Para Borsası BitMEX Karbon Nötr Olma Taahhüdü Verdi

önce yayınlandı

Okuma Süresi: 1 dk

Paylaş:

Kripto para borsası BitMEX, çekim işlemlerinin neden olduğu karbon emisyonlarını telafi etmeye yönelik ilk adımlarını attı. Cuma günü yapılan bir açıklamaya göre, müşterilerinin ödediği her 1 dolarlık blokzinciri ücreti için en az 0.0026 dolar bağış yapacak. 

Borsa, “Son zamanlarda kripto para birimleri ve enerji tüketimi üzerinde çok farklı görüşler ve bilgilerin doğruluğu ile büyük bir inceleme yapıldı” dedi ve ekledi “Cevaplara sahipmişiz gibi davranamayız, ancak olumlu adımlar atmanın bizim sorumluluğumuz olduğunu biliyoruz.”

Bir diğer önde gelen kripto para borsası FTX ve Alameda Research’ün CEO’su Sam Bankman-Fried, Bitcoin’in karbon ayak izini tahmin ederek “Bu olumlu girişimi taklit etmekte utanılacak bir şey yok” dedi. 

Firma “Karbon dengeleme, kripto paranın çevresel ayak iziyle ilgili endişelerin tek cevabı değil, ama kesinlikle iyi bir başlangıç” dedi.

Bitcoin’in Karbon Ayak İzi

Cambridge Üniversitesi, Bitcoin ağının yalnızca %39’unun yenilenebilir enerji ile çalıştığını tahmin ediyor.

Bitcoin madenciliği endüstrisinin yenilenemeyen payının ürettiği karbon ayak izi, genel olarak 60 milyar poundun üzerinde yanmış kömüre, 9 milyon evin yıllık ortalama elektrik tüketimine veya ortalama bir binek araç tarafından sürülen 138 milyar mile eşit.

Netleştirmek için söylemek gerekirse, Pluto’nun herhangi bir zamanda Dünya’dan en uzak mesafesi 4.6 milyar mildir.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

Yazar: Dilek Sarı

Elizabeth Warren, Ripple’ı savunan rakibini sert eleştirdi

Demokrat Senatör Elizabeth Warren, Salı akşamı Boston Globe gazetesi ve WBZ TV ile düzenlenen canlı tartışmada Cumhuriyetçi rakibi John Deaton’a sert eleştiriler yöneltti. Deaton, daha önce Ripple lehine avukatlık yapmasıyla tanınıyor. Dört dönemdir Senatörlük görevini sürdürmek isteyen Warren, Senato Finans ve Bankacılık, Konut ve Kentsel İlişkiler komitelerinde aktif olarak görev alıyor. Kripto paraları sık sık ...

Bağlantıyı kopyala