Kripto madenciliğinin kurucu ortağı 12 yıl hapis cezasına çarptırıldı

önce yayınlandı , Son güncelleme önce

Okuma Süresi: 1 dk

Paylaş:

Kripto para sektöründe son dönemde birçok dava ile karşılaşıyoruz. Son olarak yatırımcıları 100 milyon doların üzerinde dolandıran bir kripto para piramit planı olan AirBit Club’ın kurucu ortağı 12 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Pablo Rodriguez, Mart ayında Amerika Birleşik Devletleri Bölge Mahkemesinde dolandırıcılık komplosu suçlamalarını telgraf çekme suçunu kabul etmişti.

Kripto madenciliğinin kurucu ortağı hapis şoku

Amerika Birleşik Devletleri’nin New York Güney Bölgesi Başsavcısı Damian Williams, 26 Eylül’de yaptığı açıklamada, Rodriguez’in bilgisiz yatırımcılara, fonlarının meşru kripto para birimi ticareti ve madencilik faaliyetlerine yatırılacağına dair sahte vaatlerle avlandığını söyledi.

hapis hapishane mahkum 1479982

Amerika Birleşik Devletleri’nin New York Güney Bölgesi Başsavcısı Damian Williams, konu ile ilgili olarak şu şekilde açıklama yaptı:

Rodriguez, yatırımcılar adına yatırım yapmak yerine kurbanların parasını Bitcoin’i, bir avukat güven hesabını ve uluslararası paravan ve paravan şirketleri kullanarak karmaşık bir aklama planına sakladı ve kurbanların parasını kendi ceplerini doldurmak için kullandı.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

Yazar: Sena Karakılıç

MicroStrategy Bitcoin ile borç vermeye mi hazırlanıyor?

MicroStrategy son yıllarda Bitcoin alımlarıyla dikkat çekiyor. 24 Eylül tarihli bir analist raporuna göre, şirketin hisse senedinin performansında BTC varlıklarının önemli bir rolü var. Analist Mark Palmer, MicroStrategy’nin daha fazla BTC satın almak için finansal kaynaklarını kullanmaya devam ettiğini ve elindeki Bitcoin’leri borç olarak verip ek gelir elde etmeyi planladığını iddia etti. Eğer bu strateji ...

Bağlantıyı kopyala