bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 62,577.77 1.30%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,014.28 1.72%
bnb
BNB (BNB) $ 585.31 1.33%
solana
Solana (SOL) $ 146.74 4.80%
xrp
XRP (XRP) $ 0.52746 2.49%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.459576 1.64%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.149206 4.15%

JPMorgan’dan yatırımcılara umut veren Bitcoin yorumu

jpmorgandan kripto piyasalari icin yeni aciklama

Spot Bitcoin ETF onayı sonrası Grayscale Bitcoin Trust’ta (GBTC) gerçekleşen büyük satışlar kripto paraları olumsuz etkilerken JPMorgan analistleri bu durumun devam etmeyeceğini tahmin etti.

ABD’li bankacılık devi JPMorgan’ın yatırım departmanında çalışan uzmanların paylaştığı nota göre GBTC satışları nedeniyle Bitcoin’de süregelen baskının dozu önümüzdeki günlerde azalacak. Nikolaos Panigirtzoglou ve ekibi, kripto piyasasını yorumladıkları notta şu sözlere yer verdi:

” GBTC’de günümüze kadar 4,3 milyar doların çıktığını göz önüne alırsak kâr satışlarının büyük ölçüde gerçekleştiği sonucuna varıyoruz. Kripto fonundaki satışların düşüşü, BTC üzerindeki baskının zayıflaması anlamına geliyor.”

Yatırımcılar GBTC fonunu neden satıyor?

Daha önce vadeli olarak borsada işlem gören GBTC fonunda iskonto oranı geçtiğimiz yaz yüzde 40’lara ulaştı. Temsil ettiği paya göre ucuz kalan fonu satın alan yatırımcılar, spota dönüşümün ardından iskontonun sıfırlanmasıyla kâr almaya başladı.

gbtc grayscale

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun onayı ile listelenen dokuz farklı fona yatırımcılar ilgi gösterirken yüksek komisyon oranı ve iskonto kararı nedeniyle GBTC’de 4,3 milyar dolar çıkış gerçekleşti.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Buğra Çimen

Buğra Çimen, 5 Ocak 2000 tarihinde İstanbul’da doğdu. Eğitim hayatını İstanbul’da devam ettiren Buğra, Başakşehir Doğa Anadolu Lisesi’nden mezun olmasının ardından lisans eğitimini Yıldız Teknik Üniversitesi’nin İktisat bölümünde sürdürüyor.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala