bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,516.02 0.50%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,118.61 1.12%
bnb
BNB (BNB) $ 599.78 1.84%
solana
Solana (SOL) $ 143.23 2.67%
xrp
XRP (XRP) $ 0.519766 0.80%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.466487 1.13%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.147937 1.94%

Janet Yellen Resmen ABD Hazine Bakanı Oldu

janet yellen resmen abd hazine bakani oldu

Janet Yellen, resmen ABD’nin Hazine Bakanı oldu. Senato, pazartesi günü Fed Eski Başkanı Yellen’ın Hazine Bakanı olarak görevini onayladı.

Aynı zamanda, ABD Hazine Bakanı olarak görev alan ilk kadın olan Yellen için 84’e 15 oy kullanıldı. Yellen, geçtiğimiz hafta finans komitesi ve diğer tüm eski hazine bakanları tarafından desteklenmişti.

Kripto Paralar Hakkındaki Görüşleriyle Eleştirildi

Yellen, geçtiğimiz günlerde kripto paraların terörizm finansmanında kullandığı sözleriyle gündeme gelmiş ve sert bir şekilde eleştirilmişti. Bu tepkilerin ardından Yellen, kripto paralara olan tavrını biraz değiştirdi ve kripto paraların bir potansiyele sahip olduğunu ve ABD’nin bundan yararlanması gerektiğini söyledi. Kripto paralar konusunda temkinli bir yaklaşım sergilediği gözlenen Yellen’in görüşleri yasadışı faaliyetler konusunda kararlı kaldı. Yellen’ın tepki çeken ifadeleri ise şu şekildeydi:

“Bu değişimi zaman içinde gerçekleştirecek teknolojiler ve bu konularla başa çıkma yöntemlerimizin, teknoloji terörü finansmanı, değişen teknoloji, kripto para birimleri ile birlikte değiştiğinden emin olmamız gerekiyor… Bence birçok [kripto para], en azından işlemler anlamında, esas olarak yasadışı finansman için kullanılıyor ve bence kullanımlarını kısıtlayabileceğimiz yolları incelememiz ve kara para aklamanın bunlar aracılığıyla gerçekleşmediğinden emin olmamız gerektiğini düşünüyorum.”

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

BTCHaber

2016’da kurulan BTCHaber, kendi yazar kadrosu ile özgün yazılar ve içerikler üretmekte, yerli ve yabancı kaynakları takip ederek doğruluğu teyit edilmiş sadece önemli ve öne çıkan haberleri sunmaktadır. BTCHaber, kripto para piyasasının her geçen gün büyüdüğü bu dijital çağda yeni yatırım yollarının keşfetmek, gelişmeleri anbean takip etmek ve kullanıcıları doğru bilgiye ulaştırmak için kurulmuş güncel Bitcoin ve diğer kripto paraların konu alındığı haber platformudur.
https://www.btchaber.com/

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala