bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,319.23 0.17%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,144.44 0.33%
bnb
BNB (BNB) $ 611.11 0.42%
solana
Solana (SOL) $ 143.70 1.99%
xrp
XRP (XRP) $ 0.527372 0.03%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.473057 0.52%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.150892 0.19%

İspanyol Polisi, Dolandırıcılık İddiaları Üzerine Kripto Arbitraj Platformu Başkanını Tutukladı

Ispanyol Polisi Dolandiricilik Iddialari Uzerine Kripto Arbitraj Platformu Baskanini Tutukladi scaled

İspanyol Polisi, araştırmacıların ve yatırımcıların devasa bir Bitcoin Ponzi planı olduğunu iddia ettikleri platformda bir baskınla kripto para birimi arbitraj firması Arbistar 2.0’ın başkanını tutukladı.

Bölgesel haber kuruluşu La Provincial, operatör Santiago Fuentes’in Çarşamba sabahı Tenerife’de gözaltına alındığını ve Perşembe günü mali dolandırıcılık ve kara para aklamayla resmen suçlanacağını bildirdi. Fuentes’in sitesi, arbitraj ticaret botuna 40.000 Bitcoin (520 milyon $) yatırım yapan yaklaşık 120.000 kullanıcıya hizmet veriyor. Blockchain araştırma firması Tulip Research CoinDesk’e verdiği demeçte, Arbistar 2.0’ın toplam bitcoin olarak 1 milyar doları aştığını da sözlerine ekledi.

Tulip Research, yatırımcıların geçen ay Fuentes’in “bilgisayar hatası” nın ticari bot para çekme işlemlerini engellediğini ve fonların dörtte birinden fazlasını sildiğini iddia etmesiyle platformu dolandırıcılıkla suçlamaya başladığını söyledi.

Tulip, Arbistar’ın geri çekilme faaliyetlerinin bir kısmını karanlık ağ piyasası Hydra ile ilişkilendirdiğini söyledi. Platformun sık sık kripto getirileri (günlük %1’e kadar) ve sınırlı para çekme fırsatları (sadece hafta sonları) “klasik saadet zinciri” unsurları olarak adlandırılıyordu.

Fuentes, daha önce Arbistar 2.0’ın hileli veya iflas ettiği yönündeki iddiaları yalanlamıştı.Tutuklama, kripto yatırımcılarına, bitcoin’in izlenebilir blok zincirinin araştırmacılara sağladığı değerin bir hatırlatıcısı olarak hizmet etmelidir. Dolandırıcılar, farkında olmayan yatırımcıları yüksek kripto getirisi vaatleriyle kolayca kandırabilirken, bitcoin kullanımları parayı takip etmeyi kolaylaştırır.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

BTCHaber

2016’da kurulan BTCHaber, kendi yazar kadrosu ile özgün yazılar ve içerikler üretmekte, yerli ve yabancı kaynakları takip ederek doğruluğu teyit edilmiş sadece önemli ve öne çıkan haberleri sunmaktadır. BTCHaber, kripto para piyasasının her geçen gün büyüdüğü bu dijital çağda yeni yatırım yollarının keşfetmek, gelişmeleri anbean takip etmek ve kullanıcıları doğru bilgiye ulaştırmak için kurulmuş güncel Bitcoin ve diğer kripto paraların konu alındığı haber platformudur.
https://www.btchaber.com/





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala