İran Merkez Bankası, Ülke Dışında Çıkarılan Kripto Para Birimlerinin Alım Satımını Yasakladı

önce yayınlandı

Okuma Süresi: 1 dk

Paylaş:

İran Merkez Bankası’nın (CBI) ülke dışında çıkarılmış kripto para birimlerinin alım satımını yasakladığı bildiriliyor. 

İran International haber kuruluşu tarafından Perşembe günü yayımlanan bir habere göre, yasak ülkeden sermaye kaçışını durdurma girişiminde bulunuyor. Cuma günü Twitter üzerinden konu hakkında konuşan İsviçreli avukat Fatemeh Fannizadeh’e göre bu, değer kaybeden ulusal para birimi riyalin etkilerine atfedilebilir.

İran, ödemeler için kripto para biriminin kullanımını halihazırda yasaklamıştı. Ancak ülkenin finans kurumları, ithalat için ödeme yapmak üzere yaptırım uygulanan madencilerden elde edilen kripto para birimlerini kullanabiliyor. 

Merkez bankasının ülke sınırları dışından fungible nitelikteki kripto para girişini tam olarak nasıl düzenlemeyi planladığı ise belirsizliğini koruyor.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

Yazar: Dilek Sarı

SEC, Ripple davasında temyiz başvursunda bulundu

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), Ripple’a karşı açtığı davadaki son temyiz başvurusunu XRP’nin menkul kıymet olmadığı kararına itiraz etmeden gerçekleştirdi. 16 Ekim’de SEC, mahkemenin XRP ile ilgili verdiği sanıklar lehine özet kararın bazı unsurlarına dair ön tartışma beyanıyla birlikte Form C kapsamında bir temyiz başvurusunda bulundu. Ripple avukatı James Filan, 17 Ekim’de bu ...

Bağlantıyı kopyala