bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,879.12 4.52%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,054.98 4.61%
bnb
BNB (BNB) $ 556.89 3.97%
solana
Solana (SOL) $ 142.79 8.13%
xrp
XRP (XRP) $ 0.506073 6.30%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.477857 9.79%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.155626 8.47%

İran Cumhurbaşkanı Ruhani, Kripto Para Birimlerinin Yasallaştırılması Çağrısında Bulundu

iran cumhurbaskani ruhani kripto para birimlerinin yasallastirilmasi cagrisinda bulundu

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, bugün kripto para birimlerine ilişkin bir açıklama yaptı. Buna göre Ruhani, ülkedeki kripto para faaliyetlerini yasallaştırmak istiyor. 

Ülkenin resmi haber ajansı IRNA tarafından aktarılan bilgilere göre, Hükümet Ekonomik Koordinasyon Kurulu, Ruhani başkanlığında bir toplantı gerçekleştirdi. Toplantıda kripto paralara ilişkin arz ve talep konuları ele alındı ve merkez bankasının kripto paralar hakkında sunduğu rapor değerlendirildi. 

Kripto paralarla ilişkili faaliyetlerde ulusal çıkarların korunması ve desteklenmesi gerektiğine dikkat çeken Ruhani, bu konuda yasal ve teknik detaylara dikkat edilmesi gerektiğini belirtti. Ruhani ayrıca, konu hakkında dinamik bir strateji geliştirilmesi gerekliliğinin önemine ve ülkenin makro ekonomisindeki rolüne ilişkin gerekli tedbirlerin de alınması gerektiğini ifade etti. 

Kripto paralar konusunda halkın bilinçlendirilmesi gerektiğini söyleyen Ruhani, alandaki yatırımların profesyonel bir şekilde yapılması gerektiğine dikkat çekti:

“Kripto para faaliyetlerini yasallaştırmak ve bu alanda halkın sermayesini korumak için ilgili bakanlıklar tarafından bir an önce çözüm yolları bulunmalı, gerekli yasa ve talimatların ortaya konulması ve tebliğ edilmesi gerekmektedir.”

Ruhani ayrıca, artan elektirik talebi nedeniyle Bitcoin madencilik faaliyetlerinin 22 Eylül’e kadar duraklatıldığını hatırlattı.  

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Dilek Sarı

Dilek, 1992 yılında İzmir’de doğdu. İlkokul, ortaokul ve lise öğrenimini İzmir’de tamamladı ve 2010 yılında Adnan Menderes Üniversitesi Sosyoloji bölümüne başladı. 2014 yılında buradan mezun olan Dilek, alanda kalmak ve akademik çalışmalar yürütmek amacıyla aynı yıl Ege Üniversitesi Genel Sosyoloji ve Metodoloji anabilim dalında yüksek lisans eğitimine başladı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala