bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,124.91 3.11%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,065.58 3.19%
bnb
BNB (BNB) $ 549.03 3.43%
solana
Solana (SOL) $ 139.41 6.73%
xrp
XRP (XRP) $ 0.499057 1.81%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.456549 3.85%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.150052 3.25%

İngiltere Maliye Bakanı Rishi Sunak, Kripto Paralar Hakkında Konuştu

rishi sunak

İngiltere Maliye Bakanı Rishi Sunak, Birleşik Krallık’taki dijital varlıkların potansiyeli ve kullanılması ile ilgili görüşlerini paylaştı. Sunak, dijital para birimlerinin desteklenmesi için öncü reformlar meydana getirilmesi gerektiğini söyledi.

Bakanın açıklamasına göre AB ile Büyük Britanya arasında yaşanan Brexit tartışmaları sebebiyle, ülke kripto paralar ile ilgili bağımsız adımlar atmak durumunda kalacak.

Sunak, AB’nin Brexit müzakerelerini reddetmesinin olumlu etkilerinden de söz etti. Bakana göre ülke, bir takım konularda daha rahat kararlar alabilecek.

Reform Vurgusu

Sunak, dijital para birimlerinden de söz etmeyi ihmal etmedi. Bakan, kripto paraların tanıtılması için reformların düşünüldüğünü ve teknolojinin gücüne güvendiğini belirtti.

Şansolye buna paralel olarak, hükümetin ve İngiltere Merkez Bankası’nın da İngiliz ekonomisi ve toplumdaki yeni finansal eğilimleri de bir bütün olarak yönetmesi gerektiğini belirtti.

Bakan, hükümetin nakde erişimi koruduğunu ve Birleşik Krallık vatandaşlarının finansal işlemlerini daha kolay bir hale getirmek için gündemde yeni yasaların olabileceğini söyledi.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Cem Yavuz

2 Ekim 1992 tarihinde İzmir’de dünyaya gelen Cem Yavuz, ilköğretimi yine doğduğu şehirde tamamladı. Liseyi İstanbul’da okuyan Cem, tarihe olan ilgisi sebebiyle üniversite eğitimini Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi’nin Tarih bölümünde tamamladı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala