bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 66,192.73 0.10%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,161.90 1.50%
bnb
BNB (BNB) $ 600.56 0.50%
solana
Solana (SOL) $ 153.88 0.00%
xrp
XRP (XRP) $ 0.548908 2.76%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.507694 0.06%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.157628 2.27%

IFW 2020 Röportajları: Küresel Blockchain İş Konseyi CEO’su Sandra Ro ile Konuştuk

Kuresel Blockchain Is Konseyi CEO Sandra Ro

9-13 Kasım tarihleri arasında düzenlenen İstanbul Fintech Week (IFW) Online’da fintech ekosistemi için önemli konular ele alındı. 30 farklı ülkeden 125 konuşmacının ve 2 bini aşkın katılımcının yer aldığı etkinlikte Fintech’in dünden bugüne gelişimi, ekosistemdeki değişimler, dijitalleşme beklentileri, kripto paralar, insurtech yapılanmaları ve finansta yapay zeka ele alınan konular arasındaydı. Etkinlik konuşmacıları arasında yer alan Küresel Blockchain İş Konseyi (GBBC) CEO’su Sandra Ro ile kısa bir röportaj yaptık.

Öncelikle kişisel bir soruyla başlayalım. Sizi Blockchain dünyasına çeken faktör neydi?

Bitcoin’i ilk olarak 2012’de Londra’daki FX ticaret topluluğunda duydum. Satoshi Nakamoto’nun Bitcoin whitepaper’ını okudum (birkaç kez) ve Blockchain teknolojisinin bankaları ve diğer finans kurumlarını aracılıktan uzaklaştırması olasıysa, bu büyük bir oyun değiştirici olabilir. Buna ek olarak, 2008/09 mali krizinde pek çok piyasanın çöküşü görüldüğü için gelecekteki ekonomik krizlerde yola devam etmemize yardımcı olacak alternatif bir sistem inşa edip etmememiz gerektiği sorusu giderek daha önemli hale geldi.

Blockchain geleceğimiz için neden ve ne kadar önemli?

Modern tarihimizde benzeri görülmemiş bir çağın ortasındayız ve zaman, en acil küresel sorunlarımızın çoğunu çözmek için işliyor. İster daha fazla finansal kapsama, iklim değişikliğini hafifletme, ister devam eden COVID-19 salgınını ele alma yoluna bakalım, kurumlar ve şahıslar arasındaki hizmet, kaynak ve bilgi akışını iyileştirmek için verimli, güvenilir ve güvenli dijital platformlara ve altyapıya ihtiyacımız var. Blockchain teknolojisi, bu dijital altyapı projelerinin çoğunun dijital omurgası olarak uygulanabilir ve uygulanmaktadır.

Küresel Blokchain İş Konseyi (GBBC) hakkında konuşalım. GBBC neden önemlidir? Ne gibi avantajlar sunuyor?

GBBC, eğitim, savunma ve ortaklık yoluyla bir sonraki trilyon dolarlık Blockchain endüstrisini oluşturmaya odaklanmıştır. Blockchain alanında sektörü büyütmeye ve aynı zamanda daha güvenli, eşitlikçi ve işlevsel toplumlar yaratmaya kendini adamış güvenilir aktörler için bir toplanma noktası ve küresel bir topluluğuz.

Burası gerçekten sınırı olmayan bir endüstri ve teknolojinin küresel, makro bir görünümünü alarak, endüstrinin geleceğini yönlendiren ve şekillendiren temel eğilimleri ve stratejik zorunlulukları belirleyebiliyoruz. Bu amaçla, şu anda bizim için ana öncelik, standart belirleme ve regülasyonları çevreleyen daha fazla uyum ve netliğe doğru temel oluşturmaktır. Bu nedenle Küresel Standartlar Haritalama Girişimi’ni (GSMI) başlattık. Dünya Ekonomik Forumu, Accenture, SIX Digital Exchange ve diğer küresel kuruluşlarla ortaklaşa başlatılan GSMI, küresel olarak Blockchain ve dijital varlık standartları ve regülasyonlarının durumunu araştırmak için ilk ve en kapsamlı girişimdir.

Blockchain alanında sizi geleceğe hazırlayan herhangi bir kişisel başarısızlık yaşadınız mı?

2008-09 mali krizi sırasındaki bankacılık deneyimim, alternatif, daha dayanıklı sistemler ve finansal erişim ve katılım için fırsatlar yaratma konusunda nasıl gittiğimiz hakkındaki düşüncelerimi şekillendirdi.

Etkinlik hakkında ne düşünüyorsunuz? Bu tür etkinlikler nasıl bir avantaj sağlıyor?

İstanbul Fintech Week, İstanbul’da ve bölge genelinde gerçekleşen fintech faaliyetlerinin önemli bir merkezi ve vitrini. Beni tekrar konuşmaya davet ettiği için IFW’ye minnettarım ve Türkiye dışındaki harika işleri, öncü girişimcileri ve yeniliği vurgulamayı ve diğerlerini IFW’ye bağlamayı dört gözle bekliyorum. Küresel bir organizasyon olarak, ağlarımızı büyütmeye ve İstanbul Fintech Week gibi küresel forumlara katılarak dünya çapında Blockchain topluluğunu desteklemeye kararlıyız. Birlikte iş birliği yaptığımızda, daha güçlüyüz ve toplum için daha iyi, daha adil, esnek sistemler oluşturabiliriz.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

BTCHaber

2016’da kurulan BTCHaber, kendi yazar kadrosu ile özgün yazılar ve içerikler üretmekte, yerli ve yabancı kaynakları takip ederek doğruluğu teyit edilmiş sadece önemli ve öne çıkan haberleri sunmaktadır. BTCHaber, kripto para piyasasının her geçen gün büyüdüğü bu dijital çağda yeni yatırım yollarının keşfetmek, gelişmeleri anbean takip etmek ve kullanıcıları doğru bilgiye ulaştırmak için kurulmuş güncel Bitcoin ve diğer kripto paraların konu alındığı haber platformudur.
https://www.btchaber.com/





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala