İBB, Blockchain ve Dijital Cüzdan Projelerini Duyurdu

önce yayınlandı , Son güncelleme önce

Okuma Süresi: 1 dk

Paylaş:

Son zamanlarda birçok ülke ve şirket Blockchain konusunda atılım yaparken, İstanbul Büyükşehir Belediyesi de (İBB) bu gelişime katıldı. İBB, İstanbul’da Blockchain uygulamalarını hayata geçirdiğini duyurdu.

İBB 2050 vizyonunun bir parçası olarak “akıllı şehir” uygulamasının bir sonucu olan proje, birçok konuda Blockchain ile şehrin sakinlerini bir araya getirmeyi amaçlıyor.

Türkiye’de kamusal olarak ilk uygulama olarak tanıtılan Blockchain Projesi, dünyanın en önemli teknoloji otoritelerinden olan International Data Corporation’dan (IDC) birincilik ödülü de almış durumda.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi

İBB, Blockchain ile İstanbul Sakinlerini Buluşturuyor

Smartus adlı Blockchain projesi, birçok alt dala ayrılıyor. Smartus ile birlikte vatandaşlar, belediyeden aldığı hizmetlere dair tüm verilere güvenli bir şekilde erişebilecekler.

Bu genel kullanım arayüzüne ek olarak, İstanbullulara dijital cüzdan hizmeti de sunulacak. 

Bu dijital cüzdan ile birlikte vatandaşların hizmet aldıkları birimlerdeki tüm verilere kolaylıkla ulaşabilmeleri hedefleniyor. Bu kolay erişim, özellikle evrak ve belge temini gibi prosedürlerin işlemlerinin hızlandırılmasına büyük rol oynayacak.

Projenin ilk etapta, İSKİ, İGDAŞ ve İSMEK’te hayata geçirilmesi planlanıyorVatandaşlar, İSMEK’den aldıkları kurs sertifikalarını, yeni dijital cüzdanlarında saklayarak belgelerini güvenle koruyup, ibraz edebilecekler. Aynı zamanda doğalgaz ve su aboneliklerini de bu teknoloji üzerinden gerçekleştirilmesinin planlandığını ekleyelim.

 

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

Yazar: Cem Arslan Kurt

Kripto varlıkların ikincil düzenlemeleri yayımlandı

Kripto varlıkların düzenlenmesine ilişkin ikincil düzenlemeler dün gece Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi. 2024’ün yaz aylarında TBMM’den geçerek yasalaşan düzenlemelerde yer aldığı gibi kripto varlık sağlayıcılarının sınırlarını çizen yeni tebliğde dikkat çekici hususlar söz konusu. Kripto varlık sağlayıcılarının kuruluş sermayelerinin 150 milyon TL, kripto varlık saklama şirketlerine ise 500 milyon TL olması kararlaştırıldı. Resmi Gazete’de ...

Bağlantıyı kopyala