bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 70,616.92 0.90%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,561.17 2.42%
bnb
BNB (BNB) $ 582.56 0.35%
solana
Solana (SOL) $ 183.53 3.29%
xrp
XRP (XRP) $ 0.619362 1.41%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.645901 2.63%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.215407 13.58%

İBB, Blockchain ve Dijital Cüzdan Projelerini Duyurdu

ibb blockchain ve dijital cuzdan projelerini duyurdu

Son zamanlarda birçok ülke ve şirket Blockchain konusunda atılım yaparken, İstanbul Büyükşehir Belediyesi de (İBB) bu gelişime katıldı. İBB, İstanbul’da Blockchain uygulamalarını hayata geçirdiğini duyurdu.

İBB 2050 vizyonunun bir parçası olarak “akıllı şehir” uygulamasının bir sonucu olan proje, birçok konuda Blockchain ile şehrin sakinlerini bir araya getirmeyi amaçlıyor.

Türkiye’de kamusal olarak ilk uygulama olarak tanıtılan Blockchain Projesi, dünyanın en önemli teknoloji otoritelerinden olan International Data Corporation’dan (IDC) birincilik ödülü de almış durumda.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi

İBB, Blockchain ile İstanbul Sakinlerini Buluşturuyor

Smartus adlı Blockchain projesi, birçok alt dala ayrılıyor. Smartus ile birlikte vatandaşlar, belediyeden aldığı hizmetlere dair tüm verilere güvenli bir şekilde erişebilecekler.

Bu genel kullanım arayüzüne ek olarak, İstanbullulara dijital cüzdan hizmeti de sunulacak. 

Bu dijital cüzdan ile birlikte vatandaşların hizmet aldıkları birimlerdeki tüm verilere kolaylıkla ulaşabilmeleri hedefleniyor. Bu kolay erişim, özellikle evrak ve belge temini gibi prosedürlerin işlemlerinin hızlandırılmasına büyük rol oynayacak.

Projenin ilk etapta, İSKİ, İGDAŞ ve İSMEK’te hayata geçirilmesi planlanıyorVatandaşlar, İSMEK’den aldıkları kurs sertifikalarını, yeni dijital cüzdanlarında saklayarak belgelerini güvenle koruyup, ibraz edebilecekler. Aynı zamanda doğalgaz ve su aboneliklerini de bu teknoloji üzerinden gerçekleştirilmesinin planlandığını ekleyelim.

 

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Cem Arslan Kurt

Cem Arslan Kurt Eylül 1999 tarihinde İstanbul'da doğdu. İlkokul eğitimini İstanbul ve Mersin'de gördü ve ortaokulu Kuzey Kıbrıs'ta okudu. Kıbrıs'ta merkezden oldukça uzak yaşadığından vaktinin büyük bir çoğunluğunu doğada ve bilgisayar başında geçirdi. Bu süre zarfında teknoloji, bilim ve yazılım dallarına ilgisi arttı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala