bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 66,699.87 0.49%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,232.50 1.12%
bnb
BNB (BNB) $ 609.77 2.10%
solana
Solana (SOL) $ 158.24 2.71%
xrp
XRP (XRP) $ 0.551408 0.72%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.50643 1.81%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.161563 0.84%

Hindistan, Bitcoin’i Bir Varlık Sınıfı Olarak Kabul Edebilir

hindistan bitcoini bir varlik sinifi olarak kabul edebilir

Hindistan’ın kripto para sektöründeki çeşitli üst düzey kaynaklara atıfta bulunan haber ajansı The New Indian Express, El Salvador’un tarihi Bitcoin hamlesinin ardından Hindistan hükümetinin de benzer bir hamle atabileceğini bildirdi.

Ülkenin önde gelen haber ajansı The New Indian Express, “sektörü takip eden en iyi kaynaklardan” alıntı yaparak hükümetin kripto para birimlerini yasaklama planlarını atlamaya karar verdiğini aktardı. Ajansa göre, Hindistan Hükümeti Bitcoin’i ve piyasanın geri kalanını çok yakında “büyük olasılıkla” bir varlık sınıfı olarak kabul edebilir.

El Salvador cumhurbaşkanı, Bitcoin’in ülkede yasal olarak kabul edildiğini açıklamasının ardından, Hindistan Menkul Kıymetler ve Borsa Kurulu (SEBI), mevcut kripto para birimi yasağını yeniden gözden geçirmeyi ve kripto düzenlemesini denetlemeyi planladığını duyurdu.

Ülkenin kripto para önde gelenleri de yeni düzenleyici kurallar seti hakkında yerel maliye bakanlığı ile görüşüyor ve bakanlık şimdi konuyu inceliyor. Kaynaklar, kripto para düzenlemesine ilişkin yeni yasa tasarısının ilerleyen dönemlerde parlementoda tartışılmasının muhtemel olduğunu düşünüyor. 

Kısa bir süre önce Hindistan Merkez Bankası (RBI), kripto para birimlerinin yüksek oynaklığı nedeniyle, borç verenlerin kripto para şirketleriyle çalışmasını bir kez daha yasaklamıştı.

Bununla birlikte El Salvador, Bitcoin’i bir ödeme aracı olarak yasallaştırdı ve Meksika gibi onu takip etmek isteyen diğer Latin Amerika ülkeleri, Hintli düzenleyicilerin fikirlerini değiştirmeyi düşünmelerini sağladı.

Kripto Para Hakkındaki Endişeler Sürüyor

RBI başkanı Shakthikanta Das’a göre, kripto para birimleriyle ilgili büyük endişeler devam ediyor. Bununla birlikte, yeni kripto düzenleme yasası üzerinde çalışan yeni komite, “genel senaryoyu incelemeyi ve ileriye dönük en iyi adımı atmayı” amaçlıyor.

Ayrıca Hindistan’da bir bilişim teknolojisi ve danışmanlık devi olan Infosys’in başkanı Nandan Nilekani, Hindistan’ı kripto paraları bir varlık sınıfı, bir emtia olarak yasallaştırmaya çağırdı.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Dilek Sarı

Dilek, 1992 yılında İzmir’de doğdu. İlkokul, ortaokul ve lise öğrenimini İzmir’de tamamladı ve 2010 yılında Adnan Menderes Üniversitesi Sosyoloji bölümüne başladı. 2014 yılında buradan mezun olan Dilek, alanda kalmak ve akademik çalışmalar yürütmek amacıyla aynı yıl Ege Üniversitesi Genel Sosyoloji ve Metodoloji anabilim dalında yüksek lisans eğitimine başladı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala