bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 61,349.44 2.59%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 2,966.15 2.75%
bnb
BNB (BNB) $ 587.65 0.92%
solana
Solana (SOL) $ 141.89 5.85%
xrp
XRP (XRP) $ 0.51646 2.50%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.453157 1.27%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.142719 6.31%

Hazine ve Maliye Bakanlığı’ndan Kripto Para Açıklaması

hazine ve maliye bakanligindan kripto para aciklamasi 2

Hazine ve Maliye Bakanlığı, bugün bazı internet sitelerinde ve sosyal medya mecralarında yer alan kripto para borsalarından kullanıcı bilgilerinin istendiği söylentileri ile ilgili açıklamada bulundu. 

Bakanlık yayınladığı açıklamada, kara para aklama ve terörizm finansmanıyla mücadele konusuna vurgu yaparak şu ifadeleri kullandı:

“Ülkemizde bu mücadele esas itibariyle Bakanlığımız bünyesinde Mali Suçları Araştırma Kurulu Başkanlığınca yürütülmektedir. MASAK, anılan fonksiyonları icra edebilmek için uygulama stratejiler geliştirmekte, ilgili kurum ve kuruluşlar arasında koordinasyon sağlamakta, görüş ve bilgi alışverişinde bulunmaktadır. MASAK, mali ve finansal birçok alanda faaliyet yürütmektedir. Bu anlamda son yıllarda gündemde yer alan kripto varlıklar, özellikleri itibariyle kullanıcılara bazı kolaylıklar sağlıyor olsa da özellikle anonim bir yapıda olmaları dolayısıyla suç gelirlerinin aklanması ve terörizmin finansmanı faaliyetlerinde de yoğun olarak kullanılabilmektedir.”

 

Açıklamada, kripto para borsaları gibi bu alanda faaliyet gösteren kurumlardan MASAK’ın görev ve yetkileri dahilinde bilgi talep edilebileceğine dikkat çekildi ve söz konusu çalışmanın MASAK’ın görev kapsamı çerçevesinde olduğu belirtildi.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Dilek Sarı

Dilek, 1992 yılında İzmir’de doğdu. İlkokul, ortaokul ve lise öğrenimini İzmir’de tamamladı ve 2010 yılında Adnan Menderes Üniversitesi Sosyoloji bölümüne başladı. 2014 yılında buradan mezun olan Dilek, alanda kalmak ve akademik çalışmalar yürütmek amacıyla aynı yıl Ege Üniversitesi Genel Sosyoloji ve Metodoloji anabilim dalında yüksek lisans eğitimine başladı.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala