Hazine ve Maliye Bakanlığı’ndan Kripto Para Açıklaması

önce yayınlandı , Son güncelleme önce

Okuma Süresi: 1 dk

Paylaş:

Hazine ve Maliye Bakanlığı, bugün bazı internet sitelerinde ve sosyal medya mecralarında yer alan kripto para borsalarından kullanıcı bilgilerinin istendiği söylentileri ile ilgili açıklamada bulundu. 

Bakanlık yayınladığı açıklamada, kara para aklama ve terörizm finansmanıyla mücadele konusuna vurgu yaparak şu ifadeleri kullandı:

“Ülkemizde bu mücadele esas itibariyle Bakanlığımız bünyesinde Mali Suçları Araştırma Kurulu Başkanlığınca yürütülmektedir. MASAK, anılan fonksiyonları icra edebilmek için uygulama stratejiler geliştirmekte, ilgili kurum ve kuruluşlar arasında koordinasyon sağlamakta, görüş ve bilgi alışverişinde bulunmaktadır. MASAK, mali ve finansal birçok alanda faaliyet yürütmektedir. Bu anlamda son yıllarda gündemde yer alan kripto varlıklar, özellikleri itibariyle kullanıcılara bazı kolaylıklar sağlıyor olsa da özellikle anonim bir yapıda olmaları dolayısıyla suç gelirlerinin aklanması ve terörizmin finansmanı faaliyetlerinde de yoğun olarak kullanılabilmektedir.”

 

Açıklamada, kripto para borsaları gibi bu alanda faaliyet gösteren kurumlardan MASAK’ın görev ve yetkileri dahilinde bilgi talep edilebileceğine dikkat çekildi ve söz konusu çalışmanın MASAK’ın görev kapsamı çerçevesinde olduğu belirtildi.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

Yazar: Dilek Sarı

Tesla, Bitcoin varlıklarının tamamını taşıdı

Elon Musk’ın elektrikli araç şirketi Tesla, 765 milyon doları aşan Bitcoin varlığını bilinmeyen birkaç cüzdana aktardı. Arkham Intelligence verilerine göre şirket 11 bin 500 Bitcoin’ini 15 Ekim tarihinde 26 farklı işlemle transfer etti. Tesla’nın Bitcoin cüzdanında an itibarıyla yalnızca 6,68 dolarlık Bitcoin kaldı. Söz konusu transferlerden önce şirketin Bitcoin cüzdanı 17 Haziran 2022’den beri aktif ...

Bağlantıyı kopyala